HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK..!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından kaleme alınan köşe yazısı Cumhuriyet Ege’de yayınlandı. “Başkanlar Yazıyor” köşesine konuk olan Gökhan’ın “Özgür Kent Çanakkale” başlıklı yazısı okuyuculardan büyük ilgi ve beğeni gördü…

HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK..!
Yayınlama: 25.05.2019
3.873
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından kaleme alınan köşe yazısı Cumhuriyet Ege’de yayınlandı. “Başkanlar Yazıyor” köşesine konuk olan Gökhan’ın “Özgür Kent Çanakkale” başlıklı yazısı okuyuculardan büyük ilgi ve beğeni gördü…

 

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Cumhuriyet Ege’ye yazdı…

 

Cumhuriyet Ege’nin kıymetli okuyucuları; Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı, tarihin, kültürün, eşsiz bir doğa ile buluştuğu, barışın ve özgürlüklerin kenti Çanakkale’den merhaba…

 

Basınımızın öncü ve güçlü isimlerinden Cumhuriyet ailesinin Ege’deki sesi Cumhuriyet Ege’de şahsıma ayrılan köşe için teşekkürlerimi ileterek başlamak isterim yazıma. Biz yerel yöneticiler sesimizi, hizmetlerimizi çoğunlukla basın aracılığıyla duyururuz vatandaşlarımıza. Bu anlamda bize destek veren, sesimiz olan tüm basın emekçilerine de selam olsun.

 

Yoğun bir tempoyla çalışıp hazırlandığımız 31 Mart seçimlerinin ardından, Çanakkale halkının teveccühü ile bir beş yıl daha Çanakkale’me hizmet edecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin de bu dönem başarı grafiğini daha da artırması; insanların Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları tarafından yönetilen şehirlerde yaşamaktan mutluluk duydukları, sosyal demokrat anlayışın yaşamlara kattığı değerin bilincinde olduklarının mesajını veriyor bizlere. 2002 yılından bu yana belediye başkanı olarak görev yaptığım Çanakkale’de her dönem artan bir başarıyla seçimlerden çıkmak, bu dönem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin ülke genelindeki başarısının en yüksek olduğu kentlerden birinin Çanakkale olması, bana mutluluk ve onurun yanında hemşerilerime karşı da aynı büyüklükte bir sorumluluk yüklüyor.

 

Göreve geldiğim günden bu yana, tüm değerlerini korumak, geliştirmek ve potansiyellerini gün yüzüne çıkarmak amacı ile Çanakkale’yi; 7’den 70’e tüm hemşerilerimize özgürce yaşayabilecekleri, konforu yüksek, yaşanılır kent haline getirdik. Belediyeciliğin doğumdan ölüme, hiç bitmeyen bir hizmet süreci olduğunun bilinciyle, çalışmalarımızın temelinde insan, doğa başta olmak üzere tüm canlılara, tarihe ve kültüre saygı vardı. Bu sebeple yatırımlarımızda doğa dostu enerji alternatiflerini kullandık, verimliliği ve sürdürülebilirliği ilke edindik. Yeşil alanlarımızı artırdık, kadın, yaşlı, çocuk ve engelli kentlilerimize pozitif ayrımcılıkta bulunduk. Kıdemli hemşerilerimizin, keyifle yaş aldıkları Altın Yıllar Yaşam Merkezimiz, tüm aile bireylerinin faydalandığı sosyal yaşam evlerimiz, miniklerimiz için kreşler, gençlerimiz için bilim merkezleri, engellilerimiz için sosyal hayata karışabilecekleri projeler başta olmak üzere kentimize değer katmak adına faaliyetlerimizi yürüttük, ülke genelinde örnek olan pek çok çalışmaya imza attık.

 

Belediye başkanlığı görevimin 17. yılında ise yine Çanakkalemize yakışacak yeni projelerimizle, katılımcı anlayışımız gereği kentlilerimiz ve onların değerli görüşleriyle yeni bir dönem için kolları sıvadık. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşulları da göz önünde bulundurarak, bir tarım kenti olan Çanakkale’de üretimin daha da güçlendirilmesine, üretici ile tüketicinin karşılıklı ve ortak fayda sağlamasına imkân yaratmak adına kentimizde tarım, temiz enerji gibi çeşitli kooperatifçilik faaliyetlerinin gelişmesine yoğunlaşacağız. Tarım ve hayvancılık alanında kendi kendine yetebilecek, hatta ihracatta büyük başarılar elde edebilecek potansiyeldeki ülkemizin en verimli topraklarından olan Çanakkale’den temiz enerji kullanımına, doğal ürünlerin yetiştirilmesine ve pazarlanmasına öncülük etmek için çalışacağız.

 

Troia’sının rüzgârı, Kazdağı’nın göknarı, boğazının serin suları, Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce şehidimizin cesareti ve azmine tanıklık etmiş kutsal topraklarıyla eşsiz bir kent olan “Barışın Kenti Çanakkalemiz”e bir gün siz tüm değerli dostlarımızı bekliyor, her şeyin çok güzel olacağına inancımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş