İÇİNİ DÖKTÜ PROTOKOL KARIŞTI..!

İlk Ateş Yakma Töreninde gazdan önce siyasetçiler alev aldı. Yaşanan siyasi gerginlikte ilk kıvılcımı CHP’li Belediye Başkanı çıktığı kürsüden ateş gibi sözleriyle çaktı. Milletvekilinin de bulunduğu protokolde AK Partililer ayaklanırken CHP’liler ile aralarında karşılıklı tartışma yaşandı…

İÇİNİ DÖKTÜ PROTOKOL KARIŞTI..!
Yayınlama: 05.01.2023
5.247
A+
A-

İlk Ateş Yakma Töreninde gazdan önce siyasetçiler alev aldı. Yaşanan siyasi gerginlikte ilk kıvılcımı CHP’li Belediye Başkanı çıktığı kürsüden ateş gibi sözleriyle çaktı. Milletvekilinin de bulunduğu protokolde AK Partililer ayaklanırken CHP’liler ile aralarında karşılıklı tartışma yaşandı…

 

2023 genel seçimlerine doğru zaman daraldıkça özellikle iktidar ve ana muhalefet partisi arasında ki gerilimde tırmanmaya başladı. AK Parti ile CHP arasında ki bu siyasi gerginlik geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Ayvacık Doğalgaz Arzı Sağlama Töreni”nin de zirve yaptı ve daha ilk gaz ateşi yanmada protokolde siyasi bir patlama yaşandı.

 

AK PARTİ TAM KADRO, CHP’DEN ESER YOK…

 

AKSA Çanakkale Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. ile Ayvacık Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında ilçeye getirilen doğalgaz için düzenlenen törene, Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, İlçe Başkanı Fatih Kocabıyık, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile AK Parti geniş bir katılım sağladı. Ancak protokolde tek CHP’linin Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram olması dikkat çekti.

 

BURAYA İÇİMİ DÖKMEYE GELDİM…

 

Tören boyunca gergin olduğu gözlenen CHP’li Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, kürsüye geldiğinde kendi deyiminle içini döktü ama kelimenin tam anlamıyla öfke kustu.

“Bu töreni kimin düzenlediğini özellikle sayın kaymakama sordum. Bu töreni kim düzenliyor AKSA müdürüme de sormak istiyorum. Ona göre sözlerime devam edeceğim” diyerek konuşmasına başlayan Bayram; “Şimdi her zaman diyorsunuz ya Ayvacık belediye başkanını davet ediyoruz gelmiyor. Önce şu davetlerden başlamak istiyorum. Tünel açılış töreni oldu, ışık göründü töreni oldu, vs oldu. Ben sevseniz de sevmeseniz de bu ilçenin seçilmiş belediye başkanıyım. Mesut Bayram değilim, bu ilçenin temsilcisiyim. AK Partilisinin de, CHP’lisinin de, MHP’lisin de bütün siyasi partililerin de seçilmiş temsilcisiyim. Önce bir kere bunu iyi anlamak gerekiyor. Herkes seçilmişlere saygı duymak zorunda. Biz nasıl saygı duyuyorsak bize de bir seçilmiş olarak saygı duymanız gerekiyor” dedi.

 

SİZ DE HİÇ DEVLET ADABI, USULÜ YOK MUDUR…

 

İlk tören öncesinde ki gece saat 10.15-10.30 sıraları telefonunun çaldığını söyleyen Mesut Bayram; “Ben normalde saat 10.00’da telefonu kapatır yatarım. O gün Balıkesir’den geliyorum telefonum çaldı ve arayan kişi sayın başkanım yarın bir tören olacak sizi davet ediyoruz dedi. Bu delilli ispatlı telefonumda da var. Ben aynen şunu söyledim ve bugün içimdekileri dökmeye geldim buraya. ‘Ya siz de hiç devlet adabı, usulü yok mudur. Bir ilçenin seçilmiş bir belediye başkanın gecenin bir yarısında bu şekilde davet mi olur.’ Aynı soruyu ben burada ki herkese soruyorum. Kendinizi benim yerime koyun ve deyin ki Ayvacık Belediye Başkanısınız gecenin bir yarısında sekreter yada kim olduğu belli değil bir telefon ile size davet gelse siz o törene gider misiniz. Ben size soruyorum gider misiniz, Giderim diyenler lütfen el kaldırsın. Bakın tekrar söylüyorum ben Mesut Bayram olarak değil bu ilçenin seçilmiş belediye başkanına yakışmayan bir davetti. Ve ben onun için o törene gitmedim” dedi.

 

DEVİR TASARRUF DEVRİ, BİZ ŞATAFAT DEVRİNDEYİZ…

 

Başkan Bayram, ilk kazma törenine ilişkin yaşadıklarına da değinerek; “Biz ilk kazma törenine başladık kazdık. Ki biz tören bile yapmadık. Ne töreni ya, ne gerek var bunlara, şatafata, masrafa. Ne gereği var. Devir tasarruf devri biz şatafat devrindeyiz. Sevgili Ayvacıklılar, sevgili misafirler özellikle bu davete kafayı çok taktım. Bu bana yapılmış bir hakaret değildir Ayvacık halkına yapılmış bir hakarettir bu. Bugünde buraya sayın Kaymakamım aradığı için geldim. Tekrar diyorum ben Mesut Bayram olarak bir hiç olabilirim ama Ayvacık’ın seçilmiş belediye başkanıyım, bunu unutmayın” şeklinde konuştu.

 

CHP’LİLER NEREDE, ADALET BUNUN NERESİNDE…

 

Şimdi gelelim konunun siyasi kısmına diyerek tepkisini sürdüren Mesut Bayram; “Bu törene CHP milletvekilleri davet edildi mi, sordum edilmemiş. CHP il başkanı davet edildi mi, sordum edilmemiş. O zaman bizde gelmeyelim, bizi niye davet ediyorsunuz. Siyasi ilçe başkanlarını niye davet ediyorsunuz ki. Buna cevap verin lütfen, niye davet edilmiyor. Sayın devlet yetkilileri size soruyorum, niye davet edilmiyor. AKSA müdürüm siz mi davet etmiyorsunuz. Kim düzenliyor, neden davet edilmiyor. Yani bu çok büyük bir haksızlık ve adaletsizlik. Bunun neresinde adalet var” dedi.

 

ÇOK MU ZOR, ÇOK MU ZORUNUZA GİDİYOR…

 

Kürsüden elinde ki imzalı protokol belgesini gösteren Başkan, sözlerine şu cümlelerle devam etti; “Bu protokolde iki kurumun imzası var. AKSA Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş. adına şirket müdürü Çağdaş Adıbelli diğeri Ayvacık Belediyesi adına Belediye Başkanı Mesut Bayram. Nerede diğer bu arkadaşlar, protokol de niye imzası yok, çünkü doğrusu bu. Buranın iki muhatabı vardır. Bir Ayvacık Belediyesi iki yetkili şirkettir. Ama maalesef bir tane Ayvacık Belediyesinin flaması dahi yok burada. Niye, çok mu zor, çok mu zorunuza gidiyor. Protokolü benimle yapıyorsunuz, kusura bakmayın sayın vekille yapmadınız, sayın il başkanıyla yapmadınız. Ayvacık Belediyesi adına Ayvacık Belediye Başkanıyla yaptınız bu protokolü. Ama burada Ayvacık Belediyesine ait hiçbir şey yok. Varda ben mi görmüyorum, acaba gözlerim mi kör. Çok büyük terbiyesizlik diyorum, haksızlık, adaletsizlik. Ve maalesef Ayvacık halkına yapılıyor bu bana değil. İsterseniz Mesut bayramı sevmeyin umurumda değil.”

 

TERBİYESİZ SÖZÜ PROTOKOLÜ KARIŞTIRDI…

 

Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayramın, “Terbiyesizlik” kelimesi protokolde bulunan AK Partilileri ayaklandırdı. Kalabalıktan; “Siyaseti uzatma”, ”Konuşacaksan gaz ile ilgili konuş”, “Biz buraya doğalgaz açılışı için geldik”, “Uzatma başkan, kısa kes”, “Seni dinlemek zorunda mı bu kadar insan”, “Şuna bak şuna”, “Ağzınızdan çıkanı kulağın duysun” şeklinde tepkiler yükselmeye başladı. AK Parti İl Başkanı Naim Makas ise hiç kimseyi terbiyesizlikle itham edemezsiniz diyerek terbiyesiz kelimesini geri almasını istedi.

Bazı sert tepkilere; “Niye provokatörlük yapıyorsunuz?” diyerek karşılık veren Başkan Bayram, “Terbiyesizlik” sözünü geri alarak özür diledi ancak az sayıda ki CHP’li başkanını savunurken tartışma bir süre daha devam etti.

 

GERÇEKLER ACIDIR Kİ GÖRÜYORSUNUZ ACIYOR…

 

Mesut Bayram, sağlanan sükunetin ardından sözlerini; “Bu ilçe 15 yıl AK Parti belediyesindeydi. 16 yıldır yapamadığınızı 3.5 yıl gibi kısa bir sürede CHP’li bir belediye başkanı geldi yaptı diye şimdi içiniz içinizi yiyor. İlk günden beri söyledik destek olanlardan, katkı sunanlardan Allah razı olsun dedik. 15 yılda niye yapmadınız be kardeşim. Bunlar gerçekler ve gerçekler acıdır ki görüyorsunuz acıyor” diyerek tamamlayınca yine kısa bir gerginlik yaşandı ve ardından kürsüden indi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş