KULÜP OFSAYTA DÜŞTÜ..!

KULÜP OFSAYTA DÜŞTÜ..!
Yayınlama: 25.01.2024
Düzenleme: 25.01.2024
3.289
A+
A-

Hastane Bayırı Spor Kulübü’nün kepçe darbesiyle yıkılan duvarı ortalığı toz duman etti. Ortaya saçılan belgeler sonrası o moloz yığınından şok edici gerçekler gün yüzüne çıkarken kulüp yönetimi çok zor durumda kaldı.

 

İnşaat sahibi EA Turizm Otel Yatırımları Tic. San. A.Ş. yasal haklarına dair belgeleri ve resmi yazışmaları yayınlayarak her şeyin hukuka uygun gerçekleştiğini, kamuoyunu yanıltan kişiler hakkında adalet önünde hukuki haklarını arayacaklarını açıkladı.

 

1 santimetrelik alan diye tanımlanarak önemsizleştirilmek istenen işgal altında ki alanın metrekarelerce yeri gasp ettiğini vurgulayan firma, bazı kulüp yöneticilerine bağış adı altında yüklü miktarda ödeme yaptıklarını ancak makbuzların usule uygun düzenlemediğini iddia etti…

 

EA Turizm Otel Yatırımları Tic. San. A.Ş. Milli Eğitim Lojmanları olarak bilinen Cevatpaşa Mahallesi 417 Ada 103 Parselde bulunan taşınmazı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan açık ihale de satın almıştı. Firma, konut yapımı için geçtiğimiz günlerde iş makineleri eşliğinde temel çalışmalarına başladı. Ancak önceki gün çalışmalar sırasında komşu arsa da bulunan Hastanebayırı Spor Kulübü’nün soyunma odası olarak kullanılan binanın duvarının bir bölümü kepçe darbesi sonucu yıkıldı. O olay sonrası Kulüp Başkanı Zeki Parlak, sert açıklamalarda bulunarak firmayı suçladı ve ortaya çeşitli iddialar attı.

 

 

KULÜP BAŞKANI OLARAK BENDE TEHDİT EDİLDİM…

 

Şikayetçi olmak üzere gittikleri karakolda firma yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Hastane Bayırı Spor Kulübü Başkanı Parlak; “Burada inşaat alanı ile yıkılan alan arasında 1 santimetrelik bir problem var. Burada rant amaçlı, kulübümüze korku vermek amaçlı, daha öncelere dayanan bir anlaşmazlık yaşanmaktadır. Ben yıkarım, burasının tamamı benimdir beyanları olmuştur. Kulüp Başkanı olarak bende tehdit edildim” iddiasında bulundu.

 

BURADA BİR HUKUKSUZLUK BULUNMAKTADIR…

 

Resmi kurumlardan, Hastane Bayırı Spor Kulübü’ne yıkılan yapının boşaltılması için herhangi bir resmi yazı gelmemiştir diyen Zeki Parlak; “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden, Çanakkale Belediyesi’den buradaki yapının, hukuki anlamda satın alınan inşaat alanı ile ilişkisi olmadığı, üçüncü kişilerin inisiyatifinde olmadığı resmi olarak mevcuttur. Yıkılan yapı, kulübümüzün binası olup, kapı numarası 16’dır. Elektriği, suyu, interneti bağlıdır. Soyunma odaları o alanda mevcuttur. 35-40 yıldır da yıkılan yapı kulübümüzün kullanımındadır. Burada bir hukuksuzluk bulunmaktadır” diyerek savunmada bulundu.

 

Ancak inşaat sahibi EA Turizm Otel Yatırımları Tic. San. A.Ş. tarafından sunulan belgelerle söz konusu iddialar çürütülmekle kalmadı akıllarda soru işaretleri oluşturan çok daha fazlası paylaşıldı.

 

Hastane Bayırı Spor Kulübü ile aralarında yaşanan süreci özetleyen EA Turizm Otel Yatırımları Tic. San. A.Ş. vekili Av. Sergen Çetinkaya, çarpıcı açıklamalarda bulundu;

 

 

HAKSIZ İŞGAL NEDENİYLE İNŞAATA BAŞLAYAMADIK…

 

“EA Turizm Otel Yatırımları Tic. San. A.Ş. tarafından Çanakkale ili Merkez İlçesi Cevatpaşa Mahallesi 417 Ada 103 Parselde bulunan taşınmaz Çanakkale Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan açık ihale sonucunda satılmış ve şirketimiz mülkiyetine geçmiştir. Bunun akabinde inşaata başlamak için gerekli hazırlıklar yapılmış ve inşaat yani yapı ruhsatı alınmıştır. Ancak inşaat alanımızı ve mülkiyetimizde bulunan taşınmazın sınırlarını ihlalle birlikte haksız işgal eden mallar söz konusu olduğundan inşaat faaliyetimize başlanamamıştır.

 

GEREĞİNİN YAPILMASINI TALEP ETTİK…

 

Hastane Bayırı Spor Kulübünün kullanımında olan mallar ile ilgili öncelikle spor kulübüyle görüşmeler yapılmıştır. Sağlıklı bir sonuç alınamadığı için ve aynı zamanda spor kulübünün kullandığı alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü idaresinde olduğundan resmi kurumlara başvurularımız yapılmıştır. Bu hususta ilk olarak 14.12.2023 tarihinde Çanakkale Gençlik ve Spor Müdürlüğüne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğüne, Çanakkale Milli Emlak Müdürlüğüne inşaat alanımızı ve mülkiyetimizi ihlal eden malların kaldırılması için gerekli işlemlerin yapılması noktasında talepte bulunulmuştur.

 

İŞGAL SÖYLENENDEN ÇOK DAHA FAZLA…

 

Bunlar yanında Hastane Bayırı Spor Kulübü Başkanlığına hitaben özellikle mevcut başkan Zeki PARLAK’a teslim edilmek üzere yine tarafımızdan 25.12.2023 tarihinde inşaat sahamızda ve mülkiyetimizde bulunan taşınmaz sınırlarında bulunan haksız işgalde bulunulan taşınır ve taşınmaz malların kaldırılması için ihtar gönderilmiştir. Aksi takdirde inşaat faaliyetine başlanacağından hafriyat çalışmaları ve palplanş uygulaması sırasında haksız işgalde bulunan mallar ile ilgili doğacak zararlardan sorumluluğumuz doğmayacağı ihtaren bildirilmiştir. Spor kulübü tarafından bu ihtarımız tebliğ alınmasına rağmen herhangi bir şekilde geri dönüş yapılmamıştır. Buna istinaden şirket vekili olarak tarafımdan kulüp başkanı Zeki PARLAK’ın cep telefonuna ihtarımız gönderilmiş ve geri dönüş talep edilmiştir. Ancak şirket yetkilimiz ve tarafımla yapılan görüşme de işgale son verilemeyeceği ve işgalin olmadığı iddia edilmiştir. Her ne kadar 1 cm’lik bir sorun olduğu belirtilse de resmi kurum kayıtlarında ve aplikasyon krokisinde de mülkiyetimizdeki taşınmaz ile ilgili olarak ihlalin 2.75 m2 olarak görülmekte olup mevcut durumda işgalin bundan da daha fazla olduğu sabit olup spor kulübü yetkilisinin iddiasının aksine çok daha fazla işgal söz konusudur.

 

 

BAĞIŞLARIMIZA MAKBUZ DÜZENLENMEDİ…

 

Kaldı ki spor kulübü ile yapılan ilk görüşmelerde tarafımıza yardımcı olacağı ve haksız işgale son verileceği belirtildiğinden şirket yetkilimizden bağış talebinde bulunulmuş, şirket yetkilimizde şirketimiz adına bir kez spor kulübü hesabına 50.000-TL, bir kez de talep üzerine yönetim kurulunda bulunan kişinin hesabına 30.000-TL olarak bağışta bulunmuştur. Bu bağışlarla ilgili olarak şirketimiz tarafından birden çok kez spor kulübünden bağışlara ilişkin makbuz talebinde bulunulmuşsa da tarafımıza herhangi bir makbuz verilmemiştir. Spor kulübü hukuka, mevzuata ve usule uygun olmayan biçimde aldığı bağışlar için makbuz düzenlememiş ve aynı zamanda bağış almaya yetkili olmayan şahsi hesaba bağış adı altında para gönderimi yaptırılmıştır. Ancak bunlara rağmen spor kulübünce işgale son verilmemiş ve basın yoluyla gerçeğe aykırı iddialar ile şirketimizi ve şirket yetkilimizi karalayan, ticari itibari zedeleyici beyanlarda bulunulma yoluna gidilmiştir. Ayrıca haksız işgal olduğu sabit olmasına rağmen dayanaksız ve mesnetsiz biçimde suç duyurusunda bulunulmuştur.

Tarafımızdan ilgili tüm kurumlara başvuru yapılarak, spor kulübüne ve başkanına ihtar gönderilerek süreç yürütülmüş olup spor kulübü tarafından kötü niyetli olarak tavır alınmış, haksız işgal sabit olmasına rağmen hukuka aykırı davranışı sürdürmek adına sansasyonel beyanlarda bulunularak haber içeriğine konu açıklamalar yapılmıştır.

 

DİĞER İŞGALCİLER İLE İLGİLİ BAŞVURULARIMIZI DA YAPTIK…

 

Keza inşaat sahasında bulunan ve alanı işgal eden kişilere ait diğer mallarda olduğundan bunlarla ilgili olarak ilgili idari kurumlara başvuru yapılmıştır. Mesela yine alanı ihlal eden büfe ile ilgili olarak kaldırılması için işlemlerin yapılması adına 26.12.2023 tarihinde Çanakkale Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne başvuru yapılmıştır. Yine kokoreççi olarak yer alan mülkiyetimizdeki alanı işgal eden herhangi bir sözleşmeye bağlı olmadan faaliyet gösteren kokoreççi ile ilgili de 26.12.2023 tarihinde Çanakkale Belediye Başkanlığına başvuru yapılmıştır. Çanakkale Belediye Başkanlığı’nca kokoreççi ile ilgili olarak haksız işgalin sona erdirilmesi ve tahliye işlemleri için tebligatlar yapılmıştır. Ancak Çanakkale Belediyesi tarafından söz konusu spor kulübü ile ilgili kısmın kaçak yapı olması sebebiyle belediye tarafından tasarrufta bulunulamadığından tahliye ve haksız işgale son verilmesi için tebligat yapılamadığı belirtilmiştir. Ayrıca inşaat alanı sınırlarını ihlal eden saha ile ilgili de 03.01.2024 tarihinde yine Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne şirketimizce başvuru yapılmıştır.

 

 

ŞİRKETİMİZE VE YETKİLİMİZE ZARAR VERME KASTI TAŞIMAKTA…

 

Hal böyleyken hukuka aykırı olarak taşınmazı işgal eden spor kulübü yöneticilerinin yaptığı habere konu açıklamalar tamamen şirketimize ve yetkilimize zarar verme kastı taşımaktadır. Müvekkil şirket tüm işlerinde hukuka uygun olarak hareket etmekte olup iddia edilenin aksine spor kulübüne de yardımcı olmaya çalışmıştır. Şirket olarak inşaat, turizm, beton ve tarım alanlarında işlerle ilgilenmekte olup özellikle Çanakkale’de bugüne kadar kamu ihaleleriyle de olmak üzere bir çok yatırımımız söz konusu olmuştur. Şirketimiz Türkiye’nin birçok yerinde de iştigal alanları dahilinde yatırımlarına devam etmektedir.

 

HUKUKSUZLUKLARINI ÖRT BAS ETMEYİ TERCİH ETTİLER…

 

Hizmet sektörünün yapı taşlarından olan Turizm, İnşaat, Beton Santrali ve Tarım alanlarında imza attığımız ve hayata geçirdiğimiz projeler dahilinde EA Grup olarak önceliğimiz her zaman hukukun üstünlüğüne saygı olmuştur. Hukuka aykırı bir eylemimiz söz konusu olmadığı gibi aksine karşı taraf hukuksuzluklarını ört bas etmek için böyle bir yol tercih etmiştir. Tarafımızdan şirketimize ve yetkilimize karşı bu tür bir tutum sergileyen kurum, kişi yahut kişiler hakkında hukuki yollara başvuru yapılacaktır. ”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş