İKTİDAR, MUHALİF BELEDİYELERİ ZORA DÜŞÜRMEK İSTİYOR..!

İKTİDAR, MUHALİF BELEDİYELERİ ZORA DÜŞÜRMEK İSTİYOR..!
Yayınlama: 07.08.2024
Düzenleme: 07.08.2024
2.646
A+
A-

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, görevinin ilk dört ayında gerçekleştirilen çalışmalar ile önümüzdeki süreçte planlanan projelere ilişkin basın mensuplarını ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi…

 

Düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcısı Z. Özleyiş Çetin, ilgili Belediye Birim Müdürleri ve çalışanları ile basın mensupları katıldı.

Görev süresinin ilk dört aylık sürecindeki destekleri için basın mensuplarına ve gösterdikleri güvenden dolayı Çanakkale halkına bir kez daha teşekkür ederek açıklamalarına başlayan Başkan Erkek, çalışmaların odağında “Halkçı Belediyecilik” anlayışının bulunduğunu kaydetti. Başkan Erkek, “Seçim sürecinde halkçı belediyecilik taahhütnamesini imzalayarak Çanakkale halkıyla paylaşmıştık. Onu da görev yaptığımız odamıza asarak çalışmalarımıza başladık. Halkçı belediyeciliği yönetim anlayışımızın tamamen merkezine alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

 

 

KENTİN GELECEĞİNİ ÇOK İYİ PLANLAMAMIZ LAZIM…

 

Çanakkale’nin dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu belirten Başkan Erkek, “Bu kentin geleceğini hep birlikte, çok iyi planlamamız lazım. Bu anlamda bizim de hayata geçirdiğimiz ilk projemiz “Anlat Çanakkale” oldu. Çanakkale’nin geleceğini hemşerilerimize sorduk. Anketimize yaklaşık bin 200 kişi katıldı. Çok önemli görüşler, tespitler ve değerlendirmeler oldu. 2025-2029 Stratejik Plan hazırlık çalışmalarına çok önem veriyoruz. Strateji Geliştirme Birimimiz tam 15 farklı temada paydaş toplantıları gerçekleştirdi. Üniversiteden, kamudan, sivil toplum kuruluşlarından, birliklerden, odalardan, gönüllülerden toplamda 700 kişi bu toplantılara katılım sağladı. Stratejik Planımızı son derece katılımcı bir anlayışla hazırlıyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

YAYALAŞTIRMA PROJESİNE ÖNEM VERİYORUZ…

 

Açıklamalarında Çarşı Bölgesinde gerçekleştirilen Yayalaştırma Projesine de değinen Başkan Erkek, “İleride ‘Eski Çanakkale’ dediğimiz Namık Kemal Mahallesi, Kemalpaşa Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi de tamamen trafiğe kapatılmalı. Buralarda sanat sokakları, müzeler olmalı. Kültür ve sanat ağırlıklı, cephe iyileştirmelerinin devam ettiği, kentin tarih ve kimliğinin korunduğu, onun etrafında gerekli düzenlemelerin yapıldığı eski Çanakkale’ye trafiği hiç sokmamak lazım ama bunu tabi ki adım adım yapacağız. İlk uygulamamıza başladık. Memnuniyet de her geçen gün yükseliyor. Bu projemizi önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

ÇOK SAYIDA ÇALIŞMA HAYATA GEÇİRİLDİ…

 

Belediye Başkanı Muharrem Erkek, her alanda çalışmaların devam ettiğini belirterek, KPSS’ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girecek adaylara destek amaçlı gerçekleştirilen ücretsiz KPSS Genel Tekrar Kampı ve üniversite tercihlerini yapacak adaylar için ücretsiz danışmanlık hizmeti gibi çalışmaların tamamlandığını belirtti. Önlenebilir bir kanser türü olan rahim ağzı kanserine yönelik ücretsiz HPV Aşı Uygulamasının da 2 Eylül’de başlayacağını belirten Başkan Erkek, motosikletler için park alanı çalışması ve durak yenileme çalışmalarının yapıldığını, afetlere hazırlık adına önemli olan Afet ile Mücadele Kılavuzlarının hazırlandığını, Altın Yıllar Yaşam Merkezi faaliyetleri, Evde Hizmet ve Bakım Projesi gibi sosyal çalışmaların devam ettiğini, park yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiğini, yaz ayı boyunca Açık Hava Sinema Geceleri ve Caz Geceleri gibi etkinliklerin ilgiyle takip edildiğini kaydetti.

 

ATIK YÖNETİMİ KONUSUNDA FARKINDALIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ…

 

Temiz bir Çanakkale için de çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Erkek, “Atık yönetimi konusunda bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Atıksız, izmaritsiz, tertemiz bir Çanakkale’yi hep birlikte yaratacağız. Geri dönüşüm ve ayrıştırma ile ilgili farkındalık yaratan çalışmalar yapıyoruz. Kentin bir çok noktasına Mobil Atık Getirme Merkezleri, Cam Atık Kumbaraları koyuyoruz. Ayrıca 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimize her türlü atık getirilebiliyor. Bilinçlendirerek, duyarlılığı artırarak önemli çalışmalara imza atmak istiyoruz. Bu konuda da özellikle izmaritlerin sokaklara, caddelere, plajlara, yerlere atılmamasını bir kez daha tüm hemşehrilerimizden rica ediyorum” dedi.

 

CAN DOSTLARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR…

 

Son dönemde hayvan haklarının da gündemde olduğunu belirten Başkan Erkek, “Tüm varlıklar bu ekosistemin bir parçası. Başıboş sokak köpeklerinin bir sorun yarattığının da bilincindeyiz. Zaten sorun yaratanları alıyoruz, topluyoruz, rehabilite ediyoruz, aşılıyoruz, kısırlaştırıyoruz. Ama asla onların canlarına son vermiyoruz. Öyle bir uygulamayı da doğru bulmuyoruz. Bizim can dostlarımızın yaşamlarına kasten son verme gibi bir hakkımız olduğunu da düşünmüyorum. Bu sorunu çözmek için yeni bir rehabilitasyon ve barınma merkezi projesi hazırlığı içerisindeyiz ve aynı zamanda mevcut merkezimi de iyileştiriyoruz. Orada da çok sayıda köpek var, sahiplendirme çalışmalarımızı da hızlandırdık. Yeni projemiz de yaklaşık 20 dönüm bir alanda hizmet verecek. Onunla birlikte kentteki bu sorunu ciddi oranda azaltmış olacağız” dedi.

 

 

KENT PARK PROJESİ HER KESİMİ MUTLU EDECEK…

 

Esenler Mahallesine yapılması planlanan 75 Dönümlük Kent Park Projesini de çok önemsediğinin altını çizen Başkan Erkek, “Projemizin çalışmalarını başlattık. Saha iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Spor ve etkinlik alanları, botanik bahçeleri, koşu, yürüyüş, bisiklet yolları, kafeleriyle her yaştan hemşehrimizin keyifle vakit geçirebileceği 75 dönümlük çok büyük bir alanı hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.

 

PLANLI BİR ULAŞIM POLİTİKASI İÇİN ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK…

 

Ulaşım konusunda da çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Erkek, “Eylül ayı içerisinde ulaşım üzerine çok önemli bir çalıştay yapacağız. Kent içi ulaşım ve toplu taşıma konusunda uzman, Hacettepe Üniversitesi, İTÜ ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden değerli akademisyenlerin katılımıyla ve bu konudaki tüm aktör ve paydaşlarla bir çalıştay gerçekleştireceğiz. O çalıştayın sonuçlarına göre yeni ulaşım planımızı da hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

PROJELERE İLİŞKİN ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR…

 

Başkan Erkek, bunların dışında proje kitapçığında da yer alan Düğün Salonu, Taziye evi, Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesislerinin bulunduğu alanda yarışma ile belirlenecek bir kültür merkezi projesi, Cuma Pazarı Alanı ve Sarıçay Bölgesini kapsayan iyileştirme projeleri gibi faaliyetlere ilişkin de çalışma ve planlamaların sürdüğünü belirtti.

 

 

HER TÜRLÜ ZORLUĞU AŞACAĞIZ…

 

Çanakkale Belediyesinin mali durumunun iyi olduğunu ifade eden Başkan Muharrem Erkek, hatta birçok belediyeden daha iyi durumda olduklarının altını çizdi.

SGK’ya 57 milyon TL tutarında yapılandırılmış borçları olduğunu, vergi borçlarının ise tamamını kapattıklarını açıklayan Erkek, maliyeye herhangi bir borçları bulunmadığını vurguladı. Merkezi iktidarın, muhalif belediyeleri zor duruma düşürmek için adımlar attığını belirten Erkek, SGK alacaklarının yalnızca yüzde 3’ünün belediyelere ait olduğunu ve geri kalan yüzde 97’lik borçların neden tahsil edilmediğini sorguladı.

Yerel yönetimlerin halka hizmet için merkezi yönetimle tam bir dayanışma içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Erkek, Çanakkale olarak kamu kurumlarıyla uyum içinde çalıştıklarını ve bu dayanışmanın halkın faydasına olduğunu belirtti. İller Bankası kesintilerinin yüzde 40’ı aşmaması gerektiğini söyleyen Erkek, Çanakkale Belediyesi olarak taahhüt ettikleri projeleri hayata geçirmek için her türlü zorluğu aşacaklarını ifade etti.

 

FESTİVALE HERKES DAVETLİ…

 

Kentin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan ve 9 Ağustos Cuma günü başlayarak 13 Ağustos tarihine kadar önemli etkinliklerin düzenleneceği 61. Uluslararası Troia Festivaline de tüm basın mensuplarını ve hemşehrileri davet eden Başkan Erkek, ileriki dönemlerde başta Seramik Festivali olmak üzere kentteki festivallerin sayısını artırmaya yönelik de çalışmaların gerçekleştirileceğini kaydetti.

Başkan Erkek’in basın toplantısı, basın mensuplarının sorularını yanıtlaması ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş