AKP’Lİ BAŞKANA “TUTANAK” ŞOKU..!

AKP’Lİ BAŞKANA “TUTANAK” ŞOKU..!
Yayınlama: 21.12.2023
Düzenleme: 23.12.2023
3.440
A+
A-

Çanakkale Özel Haber’in, kamu kurumunda AK Partili bir yöneticinin adının karıştığı “Su Yolsuzluğu” dosyası Çanakkale gündemine bomba gibi düştü. Kamuoyunda tepkiler çığ gibi büyürken seçim arifesinde AK Parti’yi zor durumda bırakan skandalın teşkilatlarda huzuru bozduğu, motivasyonu düşürdüğü ve istifa seslerinin yükseldiği öğrenildi.

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde işlettiği kantinde yaklaşık 8 yıldır kaçak su kullandığı tespit edilen AK Parti İl Teşkilat Başkanı Devrim Yazıcı ise kamuoyundan özür dilemek ve partisine yapışan lekeyi temizlemek yerine çelişkilerle dolu bir açıklama yaptı. Söz konusu haberin doğru olmadığını, şahsına iftira atılarak kendisine alçakça itibar suikastı yapıldığını ileri süren Yazıcı, telaşla haberi yalanlama çabası içersine girdi.

 

Bugün kadar belgeye dayanmayan, doğruluğu onaylanmayan hiçbir haberi yayınlamayan, açılan hiçbir davayı kaybetmeyen ve güvenilirliği kamuoyunda tartışılmaksızın özel haberleriyle Çanakkale’de gündemi belirleyen Çanakkale Özel Haber olarak “Kaçak Su Tutanağı”nı usulsüzlüğün belgesi olarak kamuoyu ile paylaşıyor ve takdiri Çanakkale halkına bırakıyoruz…

 

Çanakkale Özel Haber, 13.12.2023 tarihli “AK PARTİ’DE SULAR DURULMUYOR” başlıklı haberinde AK Parti İl Teşkilat Başkanı Devrim Yazıcı’nın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde işletmesini yaptığı kantinde yaklaşık 8 yıldan bu yana kaçak su kullandığı tutanakla tespit edildiği açıklanmıştı.

 

Çanakkale’de büyük yankı uyandıran skandal sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Devrim Yazıcı, yazılanların doğru olmadığını söyleyerek kendisini savunmaya çalıştı. Haber için yalan ve iftira diyen AK Partili Başkan, panikle daha da ileri giderek gazetecileri alçakça itibar suikastı yapmakla suçladı.

 

İtiraf yerine inkara yönelen, özür yerine hakareti tercih ederek yayınımızı hedef gösteren AK Parti İl Teşkilat Başkanı Devrim Yazıcı’nın algı yönetimiyle kamuoyunu yanıltmasını önlemek ve Basın Meslek İlkeleri ve sorumlu yayıncılık anlayışımız gereği halkı doğru bilgilendirmek amacıyla “SUÇUN” belgesini yayınlıyoruz.

 

 

DENETİM KOMİSYONU KAÇAĞI TUTANAK ALTINA ALDI…

 

2015 yılından bu yana Mühendislik Fakültesinde bulunan kantini kiracı olarak işleten Devrim Yazıcı’nın su yolsuzluğu, ÇOMÜ idaresine bağlı Denetim Komisyonu tarafından yapılan inceleme sırasında ortaya çıkarıldı. Kantin içinde yapılan araştırmada ana hatta müdahale edilerek kaçak hat çekilen su şebekesine sızıldığını belirledi.

 

İncelemede kantinin teras bölümündeki çay ocağı çeşmesinin sayaçtan geçmediği tespit edilerek usulsüz uygulama tutanakla kayıt altına alındı ve ÇOMÜ’nün ilgili birimlerine resmi yazı ile bilgi verildi.

 

 

KAMU ZARARININ TESPİTİ İSTENDİ…

 

Söz konusu tutanakta; “Rektörlük oluru ile oluşturulan Denetleme Komisyonunun 24.05. 2022 tarihinde yapmış olduğu denetimde Mühendislik Fakültesinde yer alan Devrim Yazıcı’ya ait kantin yerinin teras bölümünde ki çay ocağının çeşmesinin su hattının sayaçtan geçmediği tespit edilmiştir” denildi ve denetime katılan görevliler tarafından imza ile resmi kayıt altına alındı.

 

ÇOMÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ise tutanak ile birlikte resmi bir yazıyla ÇOMÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığından 2015 yılından günümüze kadar tahmini kaçak su sarfiyatının tespit edilmesini istedi.

 

 

KANUN HIRSIZLIK DİYOR…

 

Ancak ne olduysa tespitin mümkün olmadığı ileri sürülerek devletin kasasından çıkan kaçak suyun bedeli siyasi imtiyazlı Yazıcı’ya geri ödetilmedi. Konuyla ilgili idari ceza ve yaptırım uygulanmadığı gibi adli bir süreçte başlatılmadığı iddia edildi.

 

Oysaki yüz kızartıcı suç sayılan kaçak su kullanımı, sade bir vatandaş tarafından gerçekleştirildiği takdirde Türk Ceza Kanunu kapsamında “Hırsızlık” olarak nitelendiriliyor ve para cezasının yanında hapis cezası ile yargılanıyor.

 

 

 

SUÇUNU İNKAR, BELGELEYENLERE İFTİRA ETTİ…

 

Kaçak su skandalının ortaya çıkmasıyla büyük sıkıntıya yaşayan ve kendisine büyük sorumluluk yükleyen partisini zor durumda bırakan AK Parti İl Teşkilat Başkanı Devrim Yazıcı, panik halinde kamuoyunu yanıltıcı bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından “SU KİRLETMEK İÇİN DEĞİLDİR” başlığı altında Çanakkale Özel Haber ve gazetecileri hedef gösteren Yazıcı, resmi kayıt altında ki belgeye rağmen suçunu inkar, suçu ortaya çıkaranlara ise iftira eden şu cümleleri kullandı;

“Bu sözde haber, doğru değildir. Su yolsuzluğu yaptığıma dair iddialar adeta “sudan bahaneler” ile benim üzerimden başkalarının yıpratılmak istenmesinden kaynaklanmaktadır.

Çok daha büyük giderleri olan işletmesini yaptığım kantinde kalkıp en az giderden yolsuzluk yapıldığını iddia etmek hem tuhaf hem de atacak çamur bulamayanların hezeyanlarından öte bir şey değildir.

Şahsımıza iftira atmak suretiyle gündem oluşturmaya çalışan saikler haber yapmadan bize sorma zahmetine girselerdi bu durumu ayrıntılarıyla anlatabilirdim.

Buradan anlıyorum ki tek hedefiniz alçakça yapmaya çalıştığınız itibar suikastıdır. Bu haberle alakalı tüm hukuki haklarımı sonuna kadar kullanacağım.”

 

 

DOKUNULMAZLIK ZIRHI MI VAR…

 

Suçunu inkar eden açıklamasıyla kaçak suya daha da batan Devrim Yazıcı’nın herhangi bir cezai yaptırıma uğramaması nedeniyle sergilediği rahat tavırlara ilk haber sonrası adeta destek alarak devam etmesi ise dikkat çekiyor.

 

Kaçak su kullanarak suç işlemesine rağmen ÇOMÜ Rektörü Cüneyt Erenoğlu ve idari yönetim ile hiçbir resmi sıfat ve yetkisi olmamasına karşın üniversitede ki kantin işletmecilerini ziyaret eden Yazıcı, skandalın ortaya çıkmasının ardından yine masanın başına geçti ve kantincileri topladığı fotoğrafları paylaşarak adeta dokunulmazlığını belgelemeye çalıştı.

 

 

TEPKİLERE ADETA MEYDAN OKUYOR…

 

Dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise partisine getirdiği bu leke ile düşürdüğü zor duruma rağmen başkanlık ettiği parti toplantılarında ki artış oldu. Yazıcı başkanlığında ardı ardına yapılan toplantılar ve AK Parti İl Başkanlığının kurumsal sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflar, gelen tepki ve eleştirilere  meydan okuma olarak yorumlandı.

https://canakkaleozelhaber.com/ak-partide-sular-durulmuyor/44961/

AK PARTİ’DE “SULAR” DURULMUYOR..!

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş