İNSAN HAYATINA BÜYÜK YATIRIM..!

İNSAN HAYATINA BÜYÜK YATIRIM..!
Yayınlama: 18.01.2024
Düzenleme: 18.01.2024
2.366
A+
A-

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ayvacık Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Ek Hizmet Binasının hizmete açılarak, hasta kabulüne başladığını açıkladı.

Son 19 aylık süreçte doktor sayısı 1112’ye yükseltilirken teknik donanımında geliştirildiğini kaydeden Gider, Çanakkale’nin sağlık turizmi merkezi olması için çalıştıklarını söyledi…

 

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yaptığı açıklamada, 2022 yılında Sağlık Bakanlığının yatırım programına alınan 5 ünite kapasiteli, Ayvacık Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Ek Hizmet Binası için 6 milyon 300 bin liralık yatırım yapıldığını ifade etti.

 

 

Yeni diyaliz ünitesinde hasta kabulüne başlandığını belirten Ayhan Gider, Çanakkalelilerin sağlık alanında ihtiyaçlarının karşılanabilmesini sağlayacak ve akabinde sağlık turizmi açısından şehri önemli bir merkeze dönüştürecek adımları attıklarını belirterek şunları kaydetti: “Son 19 aylık süreçte bu konuda yoğun uğraşlar sonucu, 760 olan hekim sayımızı son yapılan kadro tahsisleriyle 1112’ye yükselttik. Sadece bu oran dahi bu konudaki kararlılığımızı gösterir niteliktedir. Sadece hekim sayısının artırmak yetmiyor. Bu anlamda teknik donanım yeterliliklerini de sağlamak gerekiyor. Ayvacık’ta yapımını tamamladığımız Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi Ek Hizmet Binası’nın hasta kabulüne başlamasıyla da bölgedeki önemli bir ihtiyaca cevap vermiş olacağız”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş