İŞÇİ-? EL ELE..!

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına katılan bir grup öyle bir pankart açtı ki bakan gözlerine, duyan kulaklarına inanamadı…

İŞÇİ-? EL ELE..!
Yayınlama: 01.05.2017
5.737
A+
A-

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamalarına katılan bir grup öyle bir pankart açtı ki bakan gözlerine, duyan kulaklarına inanamadı…

 

Çanakkale’de yürüyüşle başlayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda şarkı ve türkülerle sona erdi. Olaysız geçen kortej ve alanda ki kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Ancak bir grubun taşıdığı pankart tüm dikkatleri çekmeyi ve her şeyin önüne geçmeyi başardı.

 

 

1 Mayıs kortejine katılan Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Birliği) üyeleri; “İşçi-İ… El Ele, Cinsel-Sınıfsal Devrime” yazılı bir pankart taşıdı. Pankartı görenler ilk önce gözlerine inanamadı ve yanlış mı görüyorum diye tekrar tekrar dönüp baktı. Alışılmışın dışında ki bu slogan vatandaşların yüzünde kaçamak bir gülümseme oluştururken birçok kişi bu anı kamera ve fotoğraf makineleri ile kaydetmek için adeta bir biriyle yarıştı.

 

 

1 MAYIS’TA NELER YAŞANDI…

 

Çanakkale’deki Salı Pazarı’nda bugün saat 13.30’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları nedeniyle bir araya gelen işçiler, yürüyüş düzenledi. KESK ve DİSK’e bağlı sendikalar, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların da destek verdiği yürüyüşte, bin kişilik grup ellerindeki pankartlarla sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Meydan çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı. Arama noktasında polisin üst aramasının ardından grup meydana giriş yaptı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda şarkı ve türkülerle sona erdi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş