İŞÇİYİ OYNATAN REKOR ZAM..!

İŞÇİYİ OYNATAN REKOR ZAM..!
Yayınlama: 03.02.2024
Düzenleme: 03.02.2024
1.735
A+
A-

Lapseki Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden görüşmeler sonunda toplu iş sözleşmesi imzalandı. Emekçiler yüzde 130 oranında ki zam müjdesini davul zurna ile kutlarken Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, göreve geldiği 2014 yılında asgari ücretin altında olan maaşları bugün yaklaşık iki katı bir seviyesine getirmekten mutlu olduklarını ifade etti…

 

Lapseki Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş görüşmeleri rekor seviyede bir zam kararı ile noktalandı. Yıllık enflasyonun üzerinde bir zam ile maaşlar yaklaşık 30 bin lira olurken büyük sevinç yaşayan işçiler bu müjdeyi davul zurna çalarak kutladı.

 

 

DAİMA ÖRNEK BİR BELEDİYE OLDUK…

 

Lapseki Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz ve daha iyi hizmet vermek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz diyen Başkan Yılmaz; “Belediye başkanı olarak seçildiğim 2014 yılında kadrolu personel maaşları asgari ücretin altındaydı. Personelimiz için daima elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Çalışma şartları ile birlikte hakları ve maaşlarının iyileştirilmesi için çabaladık. Bu konuda birçok belediyeye de örnek olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

 

İŞÇİYİ ENFLASYONA EZDİRMEDİ…

 

2023 Şubat ayında 13 bin lira maaş alan bir belediye çalışanının bu ay itibariyle 29 bin lira maaş alacağını açıklayan Eyüp Yılmaz; “Bir yıl içinde yaklaşık yüzde 130 zam gibi bir artış var. Temmuz ayı ile karşılaştırırsak yüzde 60’ın üzerinde bir artış ile bu imzaları atıyoruz. Ben aldığınız paraları sevdiklerinizle beraber güle güle harcamanızı diliyorum. 31 Mart’ta yapılacak seçim sonrası 1 Nisan’da yine hep beraber olmayı diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

EMEĞİN, ÜRETİMİN, ALIN TERİNİN YANINDA OLAN BAŞKANA TEŞEKKÜR…

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz ise yaptığı açıklamada; “Lapseki Belediyesi Kadrolu İşçilerimiz ve Lapseki Personel AŞ.bağlı çalışan sendikamız üyesi işçi arkadaşlarımızın yeni dönem toplu iş sözleşmesini yıllık enflasyonun çok üzerinde bir anlaşma yaparak Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz ile birlikte imzaladık. Üyelerimizi enflasyona ezdirmeyen, emeğin, üretimin, alın terinin yanında olan belediye başkanımız Eyüp Yılmaz’a üyelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesi sendikamıza, belediyemize ve tüm çalışan üyelerimize hayırlı uğurlu olsun inşallah” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş