KADROLU ADAY YİNE BAŞKAN OLAMADI..!

Ak Parti’nin kadrolu başkan adayı Ergin Sezen bir kez daha muradına eremedi. 2 kez ilçe 2 kez il başkanlığı için adı geçip Ankara’nın yolunu tutan Kızılay Şubesi Çanakkale Başkanı Avukat Ergin Sezen, Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı koltuğunu KADEM Başkanı Aynur Yavaş’a kaptırınca yine hüsrana uğradı…

KADROLU ADAY YİNE BAŞKAN OLAMADI..!
Yayınlama: 02.02.2022
6.399
A+
A-

Ak Parti’nin kadrolu başkan adayı Ergin Sezen bir kez daha muradına eremedi. 2 kez ilçe 2 kez il başkanlığı için adı geçip Ankara’nın yolunu tutan Kızılay Şubesi Çanakkale Başkanı Avukat Ergin Sezen, Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı koltuğunu KADEM Başkanı Aynur Yavaş’a kaptırınca yine hüsrana uğradı…

 

Ak Parti Merkez ilçe başkanı Yıldıray Ölçek’in istifasının ardından 1 ay geçmesine rağmen yeni başkan hala atanmamıştı. Daha önce 3 kez Ankara’ya davet edilen Ergin Sezen, merkez ilçe yöneticisi Şerafettin Uyanık ve Kadem İl temsilcisi Umurbey eski Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın eşi Aynur Yavaş ile birlikte bugün bir kez daha mülakat için Ankara’ya çağrılmıştı. Genel merkez bu kez de tercihini Yavaş’dan yana kullandı.

 

GARANTİ SÖZÜYLE BİR KEZ DAHA UMUTLANDI…

 

Dördüncü kez hüsrana uğrayan Ergin Sezen’in bu durumdan son derece rahatsız olduğu öğrenildi. Daha önce verilen sözler tutulmadığı için partiye kırgın olduğu bilinen Sezen’in, siyasette birlikte yol yürüdüğü AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu tarafından bu defa kendisine garanti verildiği için merkez ilçe başkan adaylığını kabul ettiği iddia edildi. Başkanlık kesin sözü üzerine Ankara’ya giden Ergin Sezen’in yaşadığı büyük hayal kırıklığı nedeniyle partiden istifa edebileceği ileri sürüldü.

 

AK PARTİ İÇİNDE Kİ GÜÇ SAVAŞINI KURBANI MI…

 

Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun eşi Yücel İskenderoğlu ile birlikte görev yaptığı Kızılay Çanakkale Şubesinin Başkanı olan Sezen’in bu görevden de ayrılabileceği ifade ediliyor.

Öte yandan yapılan ön görüşmelere ve verilen sözlere rağmen gerçekleşen son dakika operasyonunda asıl hedefin Ergin Sezen değil Milletvekili Jülide İskenderoğlu olduğu kulislerde yüksek sesle konuşuluyor.

Desteklediği Ergin Sezen kaybederken, merkez ilçe başkanlığının İskenderoğlu’nun uzun süredir arasının açık olduğu bilinen Aynur Tuna Yavaş’a verilmesi milletvekiline açık bir mesaj olarak değerlendiriliyor ve seçimler yaklaştıkça parti içinde ki güç savaşının daha da kızıştığını açıkça ortaya koyuyor.

 

ADI NEDEN KADROLU BAŞKAN ADAYINA ÇIKTI…

 

Ergin Sezen ilk olarak 2017 yılında merkez ilçe başkanlığı için Ankara’ya çağrıldı. Gültekin Yıldız ile Ankara’ya giden Ergin Sezen mülakatta istediği sonucu alamadı. Genel merkez, merkez ilçe başkanlığı için Yıldız’ı aday gösterdi.

 

Yeşim Karadağ, 2018 yılında 8 Mart Kadınlar Gününde AK Parti İl Başkanlığından istifa etmişti. İl başkanlığı için Ergin Sezen ismi bir kez daha gündeme geldi. O dönem Sezen il yönetimde İl Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı olarak görev yapıyordu.

 

Temayül yoklamasında sandıktan çıkan Ergin Sezen, Alper Altınok, Sebahattin Güner ve Gültekin Yıldız ile Ankara’da bir araya gelen AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tercihini AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gültekin Yıldız’dan yana kullanmıştı. Sezen bir kez daha başkanlığı Yıldız’a kaptırmış oldu.

 

2019 yılında Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız istifa etmiş il başkanlığı için Ergin Sezen bir kez daha Ankara’ya çağrılmıştı. AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı görevi için Kaan Tonka, Ergin Sezen ve Naim Makas Ankara’ya gitmiş Makas başkan adayı olarak açıklamıştı.

 

Ergin Sezen 2018 yılında kısa bir süre Ak Parti il başkanı olarak da görev yapmıştı. Yeşim Karadağ’ın istifası ile birlikte İl Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı Av. Ergin Sezen vekaleten bu göreve getirmişti.

 

Ergin Sezen 2016 yılında Hüseyin Babacanoğlu başkanlığındaki Ak Parti Merkez İlçe yönetiminde yer almıştı. O yönetimde Yeşim Karadağ, Gültekin Yıldız gibi sonradan il başkanı olan iki isim daha vardı.

 

Birol Ürken, Nurkan Şanda, Namık Ergin, Fahrettin Dündar, Esra Yüksel ve Ayhan Demirtaş da Sezen ile birlikte o yönetimde görev alan isimler arasındaydı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş