KAMPANYA BAŞLADI, İLK İMZALAR ATILDI..!

KAMPANYA BAŞLADI, İLK İMZALAR ATILDI..!
Yayınlama: 07.03.2023
2.587
A+
A-

3 yıl önceki bir demecinde “İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olsun, ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığına adayım” diyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın aday olması için gerekli 100 bin imzanın toplanması amacıyla imza kampanyası başlatıldı…

 

 

Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın 8 Aralık 2020’de yılındaki açıklamaları yeniden gündem oldu.

Turan, “İlan ediyorum, Kemal Kılıçdaroğlu 2023’te cumhurbaşkanı adayı olsun ben de Çanakkale milletvekili Bülent Turan olarak Cumhurbaşkanlığı’na adayım” demişti.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turan; “Sayın Kılıçdaroğlu ‘2023’te Cumhurbaşkanlığına adayım.’ diyorsa, sözünün arkasında durabiliyorsa ben de Çanakkale Milletvekili Bülent Turan olarak en az onun kadar bu demokratik hakkımı kullanacağımı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuşmuştu.

 

 

“SÖZÜNDE DUR SAYIN TURAN…”

 

Turan’ın o iddialı çıkışı, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasının hemen ardından tüm Türkiye’de yeniden gündem oldu. Ulusal basın arka arkaya; “AK Partili Turan aday olacak mı?” başlığıyla haberler geçerken sosyal medya platformlarında da adaylığı konuşulup tartışılmaya başlandı.

Gazeteci Metin Cihan, Bülent Turan’ı etiketleyerek “Sizin de cumhurbaşkanlığı adaylığınız hayırlı olsun” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise bu paylaşımlara “Tebrik ederim. Hayırlı olsun” diyerek katıldı. Birçok siyasetçi ve vatandaş Turan’ın sözünü tutarak aday olması konunda yorum yaptı. Bunlardan biri de “Sözünde dur sayın Turan” diye paylaşım yapan Çanakkale Genç Girişimci Roman Derneği başkanı Tosun Süren oldu.

 

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI…

 

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer ise daha radikal bir çıkış yaparak AK Partili Turan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için imza kampanyası başlattı. Özsür, ilk imzayı kendisi atarken bugün Cumhuriyet meydanında vatandaşlardan kampanyaya imza desteği isteyecek.

 

Bilindiği gibi TBMM’de en az 20 milletvekili ile temsil edilen ya da bir önceki genel seçimlerde oyların %5’ten fazlasını alan partiler doğrudan aday çıkarabiliyor. Her iki kriteri de karşılamayan adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından en az 100.000 imza almaları gerekmekte.

 

Sosyal medya hesabından imza kampanyasını duyuran Özsüer, AK Parti Çanakkale Milletvekili Sn. Bülent Turan Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Adayı Olursa Bende Bülent Turan Olarak Cumhurbaşkanı Adayıyım Demişti. Sn. Turan’ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması İçin Gereken 100.000 İmzanın İlki Benden. Yarın Kampanyayı Başlatıyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş