Kapıda mı Kalacaklar..?

İl Danışma Kurulu Toplantısını üyelere kapattığı ileri sürülen CHP, katılımcı demokrasiden vazmı geçti..?

Kapıda mı Kalacaklar..?
Yayınlama: 17.12.2016
2.215
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü tarafından tüzük gereği 24 Aralık Cumartesi günü yapılması planlanan İl Danışma Kurulu Toplantısının bilinmeyen bir nedenle 18 Aralık Pazar gününe çekildiği öğrenildi. İlginç olan ise tarihten çok katılımın sınırlandırılması…

 

Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri Nikâh Salonu’nda öğlen başlayacak olan toplantıya parti içi katılımın sınırlandırıldığı iddia edildi. Bu iddia doğruysa ilk defa üye bazlı gerçekleştirilmeyecek olan CHP Çanakkale İl Danışma Kurulu’na sadece eski ve yani milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve kurultay temsilcileri gibi temsil yetkisi olan partililer katılacak.

 

Bu gelişme henüz resmen açıklanmasa da yarın üyelere bildirileceği ileri sürüldü. Bu kararın alınmasında ki etkenin ise eski Milletvekili Ahmet Küçük ile Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar arasında yaşananlar olduğu iddia ediliyor.

 

Ünvar, partiden ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi için Küçük’ü üyesi olduğu Biga teşkilatına şikayet etmiş, bu gelişme partiyi içinde büyük tepki doğurmuştu. CHP kulislerinde, tepkili partililerin toplantıda sesini yükseltmemesi için böyle bir karar alındığı konuşuluyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.