Kardeşçe Yaşayabilmenin Formülü Demokrasidir…

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek, 16 Nisan’da referanduma sunulacak Anayasa değişikliğini köy köy mahalle mahalle anlatmaya devam ediyor. Erkek, hafta sonu da Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte Biga ve Ezine’de çalışmalarda bulundu…

Kardeşçe Yaşayabilmenin Formülü Demokrasidir…
Yayınlama: 03.04.2017
3.973
A+
A-

Çan’da İlçe Başkanı Ümran Aydın ve Partililerle Türk Eğitim-Sen Şubesi’ni ziyaret eden Erkek, burada hemşehrilerine Anayasa değişikliğiyle nasıl rejim değişikliği yaşanacağını anlattı. Dinleyenlerin sorularını da yanıtlayan Erkek, ertesi gün Lapseki Merkez ve Umurbey’de, İlçe Başkanı Abdülkadir Özeren, Umurbey Belde Başkanı Talip Albayrak ve Partililerle çeşitli ziyaretlerde bulundu. Hafta sonu da CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu’nun katılımıyla Çanakkale’de Romanların yoğun yaşadığı yerlere ziyaretlerde bulunan Erkek, Biga ve Ezine’de gecenin ilerleyen saatlerine kadar temaslarını sürdürdü. CHP İl Başkanı Nejat Önder, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Başkanı Özgür Ceylan escort bodrum ve beraberlerindeki heyetle Şehitlik Mahallesi’ne geçen Erkek ve Purçu, mahallede büyük bir coşkuyla karşılandı. Burada bir eve ziyarette bulunduktan sonra, meydanda mahalle sakinlerine seslenen heyet, ardından Ezine’ye geçti. İlçe Başkanı Serdar Eren ve Partililerle birlikte Danişment Yenimahalle’de halka seslenen heyet, gittikleri her yerde kahvelerde tek tek yurttaşlarla sohbet etmeyi ihmal etmedi.

 

Anayasa değişikliği ile demokrasi rafa kaldırılmak isteniyor…

 

Muharrem Erkek: “Sevgili Özcan Purçu’ya olan ilgi gerçekten görülmeye değer. Çanakkale Purçu’yu bağrına bastı. Bir kez daha Roman bir Milletvekilimiz olduğu için mutlu oldum, gurur duydum. Umarım ülkemizdeki tüm renkler, 16 Nisan’da çıkacak hayır sonrası, değişiklik teklifindeki gibi devre dışı bırakılmamış, güçlü bir Meclis’te temsil edilir. Bakınız, bu güzel ülke, tek bir kişinin keyfine göre yönetimine bırakılamayacak kadar önemlidir. Kardeşçe, bir arada yaşayabilmenin en önemli formülü ise demokrasidir. Oysa getirilen anayasa değişikliği ile demokrasi rafa kaldırılmak isteniyor. Çok sayıda köye, mahalleye gidiyoruz. Konuşmadığımız kimse kalmıyor. İster evet desin, ister hayır herkesi bağrımıza basıyoruz. Ancak sırf Başkanlık sistemi gelsin diye kullanılan ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dil kardeşliğimize zarar veriyor. Köylere gidiyoruz, hemşehrilerimizin önemli bir kısmı ekonomik olarak zor durumda. Tarım bitiriliyor, hayvancılık derseniz müdahaleye rağmen kurtarılamıyor. Kıt kanaat geçinmeye çalışan hemşehrilerimizin öncelikli derdi Başkanlık değil ki. Hemşehrilerimizin Anayasa paketiyle ilgili sorularını yanıtlıyoruz. Sorulardan da anlıyoruz ki bu pakette halkın sorunlarını çözen bir madde bile yok. Düşünün, tek kişiye, kimseye danışmadan ekonomik haklarda kararname çıkarma yetkisi verilecek. ‘Ekonomi kötü, emekli maaşlarını azaltıyorum, asgari ücreti düşürüyorum, tarım ve hayvancılık desteklerini vermiyorum’ diye kararname çıkarabilme yetkisinin tek kişiye verilmesi doğru mu? Tabii ki hayır! İşte kardeşçe, demokratik bir toplumda, adil bir bölüşüm ilişkisini kurmanın zeminini koruduğumuz düzende; tek kişinin aklıyla değil, ortak akılla yönetildiğimiz rejime ihtiyacımız olduğu için hayır diyoruz.” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.