Kaşdemir, Bakana Brifing Verdi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığının 2016 yılı II. Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kültür ve Turizm Prof. Dr. Nabi Avcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Kaşdemir, Bakana Brifing Verdi
Yayınlama: 16.12.2016
3.115
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Emek Binasında gerçekleştirilen toplantıda Bakan Nabi Avcı, Çanakkale Ruhunun toplumun tüm kesimlerine özellikle çocuklarımıza, gençlerimize aktarılmasının çok önemli olduğu hususuna değindi. Tarihî Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, bu konuda yapılmış çalışmaları; yapılacak olan yeni yayınların içeriğini, çocuklarımızın ve gençlerimizin Tarihî Alanı daha fazla ziyaret etmeleri konusunda yapılacak plan ve projeleri sunumla Kurula anlattı.

 

Öne çıkan diğer önemli husus ise Tarihî Alanda alt ve üstyapı yönünden yapısal problemlerin ivedilikle çözülmesi, ziyaretçilere yönelik tuvalet, dinlenme alanları, namazgah vb. ihtiyaçların doğal dokuyu bozmayacak şekilde giderilmesi konularında kararlar alındı.

 

Kurul üyeleri konuşulan tüm konularda işbirliğine hazır olduklarını, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Çanakkale Tarihî Alanının ihtiyaç duyduğu her hususunun ivedilikle karşılanması gerektiği noktasında görüş birliği içerisinde olduklarını vurguladılar. Bu konularda yapılacak tüm çalışmalarda yerel ve milli düzeyde katılım sağlama isteklerini dile getirdiler.

 

Toplantıda ayrıca Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının 2016 yılı içerisinde yürüttüğü faaliyetler, 2016-2020 Stratejik Planı ve Alan Başkanlığının 2017 yılında yapmayı planladığı çalışmalara ilişkin kurul üyeleri görüş ve önerilerini sundu.

 

Toplantıya, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Şahin ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bakanlıklardan müşteşar düzeyinde koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş