Kendi Toplanamıyor ama Aidatları Topluyor

Bazı toplantıların yapılamaması bazılarının ise düşük katılım ile gerçekleşmesi nedeniyle hizmette ağır kalan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, konu üyelerin ödenmemiş aidatları olunca birden canlandı.

Kendi Toplanamıyor ama Aidatları Topluyor
Yayınlama: 22.11.2016
1.404
A+
A-

Bilindiği gibi tartışmaların eksik olmadığı ÇTSO’da fırtına  bir türlü dinmek bilmiyor. Hemen her toplantıda sesler yükselirken bazı toplantılar katılım olmadığı için ya yapılamıyor yada bir kaç üye ile gerçekleştiriliyor. Hatta bu nedenle faaliyet raporunu okuyacak üye bile bulanamaması sorun oluyor. Bu durum sadece Oda içersinde değil kamuoyunda da ÇTSO’nun çalıştırılmadığı ve kimliğinden uzaklaşarak misyonunu yerine getiremediği yorumlarına yol açıyor. ÇTSO bu tepkileri göğüslemeye çalışırken odadan üyelere ödenmemiş aidat borçlarına ilişkin cep telefonu ve mail mesajları gönderilmesi üyeleri daha da kızdırdı. 

 

Gecikmiş Oda aidatlarının yapılandırılması hakkında hatırlatma yapılan mesajda; “19.08.2016 tarih ve 29806 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ ile Üyelerimizin birikmiş aidat borçlarını peşin veya azami 6 ay taksitle ödemeleri halinde gecikme cezalarının affı imkânı tanınmıştır.
 
30 Haziran 2016 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını peşin ya da azami 6 ay taksitle ödeyen Üyelerimizden gecikme faizi tahsil edilmeyecektir. 

Üyelerimizin 25 Ekim 2016 tarihine kadar peşin ya da taksitlendirme yapmak istedikleri tercihe göre aşağıda belirtilen formlarla müracaat etmeleri, peşin veya 1. taksit ödemelerini 30 Kasım 2016 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir.
 
30 Haziran 2016 tarihi itibariyle ödenmemiş aidat borcu olan üyelerimizin, ilgili Kanunda belirtilen ödeme kolaylıklarından yararlanmalarını önemle bilgilerinize sunarız” denildi.

uyarı üyelerin mağdur olmaması için iyi niyetle yapılmasına rağmen, bir yandan piyasalarda ki durgunluk ve ekonomik krizle mücadele etmeye çalışan diğer yandan ÇTSO’nun başını iç çekişmelerden kaldırıp kendileri için hizmet üretmemesinden yakınan üyeler, özellikle konu paraya gelince haklı bir tepki göstermekten geri kalmadılar.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş