KİMLİĞİ İLE ŞOK ETTİ

Cübbeli, sarık ve sakallı derviş kılıklı şahsı resmi polis aracını kullanırken gören 155’e ihbar yağdırdı. Skandala neden olan o kişinin kimliği kamuoyunda şok yarattı…

KİMLİĞİ İLE ŞOK ETTİ
Yayınlama: 04.08.2017
12.747
A+
A-

Ezine yönünden Çanakkale’ye gelmekte olan 17 A 7613 plakalı resmi polis otosunu kullanan şahsı görenler gözlerine inanamadı. Direksiyondaki kişi sivil giyimli olmasına karşın polis olamayacak bir kılıktaydı. Çünkü üzerinde ki cübbe, başında ki sarık, altında ki şalvar ve uzun sakalıyla polisten çok bir dervişi andırıyordu. Bu görüntü 155 Polis hattına çok sayıda ihbar gelmesine neden oldu.

 

 

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehrin İzmir girişindeki polis barikatında söz konusu aracı durdu. Resmi polislerce yapılan sorgulaması sonucu şahsın gerçekten polis olduğu ve Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yaptığı anlaşıldı. İstanbul’dan ilçeye tayin olan Kuraner Erbaş isimli polis memurunun kullandığı resmi aracında Bayramiç emniyetine ait olduğu belirlendi.

 

 

 

 

Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen sorunlu memurun sürgün olarak Çanakkale’ye gönderildiği öğrenilirken uzun süredir ilçede bu kılıkla görev yapmasına rağmen nasıl olup da hakkında işlem yapılmadığı ve görevde tutulduğu anlaşılamadı.

 

 

Olayın ortaya çıkmasının ardından Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın talimatıyla Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler tarafından soruşturma başlatıldı ve Kuraner Erbaş isimli polis memuru derhal görevden alındı. Soruşturmanın yanı sıra Kuraner Erbaş’ın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair doktor raporu istendi.

 

Gelişmelerin ardından Kuraner Erbaş, polis aracıyla Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak açığa alındığını açıkladı ve; “Kılık kıyafet Yönetmeliğine aykırı davranmak suçundan açığa alınmış bulunuyorum. İlanen duyurulur. Hayırlı Cumalar Kuraner Erbaş” şeklinde mesaj verdi. İlginçtir ki bu paylaşıma da birçok vatandaş tarafından destek verildi.

 

 

 

 

 

 

Erbaş’ın diğer sosyal medya paylaşımlarının tamamının da dini içerikli olduğu görüldü. Gelibolu Yarımadasın da bulunan siperlerin içinde çektirdiği bir fotoğrafın altına; “Çanakkale Şehitlik bölgesinde Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhissalâtü Vesselâm’ın görüldüğü çatışma bölgesi” yazdığı görüldü.

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş