KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ..!

Çanakkale’den Ankara’ya gitmekte olan yolcu otobüsü, hareket halindeyken alev aldı. Araçtan çıkamayan 1’i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 15 kişinin kimlikleri ise belirlendi…

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ..!
Yayınlama: 02.08.2019
13.617
A+
A-

Çanakkale’den Ankara’ya gitmekte olan yolcu otobüsü, hareket halindeyken alev aldı. Araçtan çıkamayan 1’i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 15 kişinin kimlikleri ise belirlendi…

 

Çanakkale Küçükkuyu’dan Ankara yönüne giden Kamil Koç firmasına ait N.D. yönetimindeki 06 LK 794 plakalı yolcu otobüsü, saat 14.00 sıralarında Balıkesir- Edremit karayolu Gökçeyazı Jandarma Komutanlığı önüne geldiğinde arka kısmından alev aldı.  Kapıların açılmasıyla birlikte alevler, kısa sürede içinde 34 yolcusu ve 3 personeli bulunan yolcu otobüsünü sardı. Tam bir can pazarı yaşanırken, yolcular kendilerini dışarı atmaya çalıştı.

 

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak yaşanan panik izdihama yol açtı ve maalesef can kaybı yaşandı. Yangında biri çocuk 5 kişi yaşamını yitirirken, 15 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Balıkesir ve çevre ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.

 

2 ​ 3 ​

 

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, hareket halindeki yolcu otobüsünde çıkan ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 15 kişinin de yaralandığı yangınla ilgili açıklamalarda bulundu. Hastanelerde tedaviye alınan yaralılardan 4’ünün taburcu edildiğini belirterek, “Yolcularımızdan 5’i hayatını kaybetti. İlk bilgilerde 3 yetişkin, 2 çocuk şeklinde vermiştik; ama son durum 4 yetişkin, 1 de çocuk şeklinde. 15 yolcumuz 3 hastanemize kaldırılmıştı. Bunlardan şu anda 4’ü, taburcu oldu yani hastanelerimizde 11 yolcumuz var. Yolcularımızdan 1’inin durumu ağır. Diğer yolcuların ise durumları iyi. Kazanın neden olduğu henüz netleşmedi. İtfaiye raporumuz oluşturulmadı. Arkadaşlarımız çalışmalarını yaptılar. Teknik değerlendirmeler yapılıyor. Zaten kaza değil yangın. Ne yazık ki 5 kaybımız var. Başımız sağ olsun. Aynı zamanda geçmiş olsun. Yaralılarımıza şifa diliyoruz” diye konuştu.

Geç tahliye iddiasıyla ilgili de konuşan Vali Yazıcı, soruşturmanın devam ettiğini ve yolcuların da bilgisine başvurulduğunu belirtti.  Vali Yazıcı, yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.

 

 

YANGIN OTOBÜSÜN İÇİNDEN BAŞLADI…

 

Yangının, kahve makinesinden çıktığı iddiaları da sorulan Vali Yazıcı, “İlk bilgilerde birtakım iddialar var. Cumhuriyet savcımız da konuyu değerlendirdi. İtfaiyemiz de çalışmasını yapıyor. Henüz teknik ekip tam çalışmayı bitirmedi. O yüzden ‘Şundan başladı’ şeklinde bilgi veremiyorum. Netleşmedi. Olabilir de olmayabilir de ama otobüsün içinden başladığı şeklinde bilgimiz var. Durumları iyi olan 17 yolcumuzun olayla ilgili Gökçeyazı Karakolu’nda bilgisine başvuruldu. Sürücü de şu anda burada gözaltında” dedi.

 

BAZI YOLCULAR İZDİHAM YÜZÜNDEN KAÇAMAMIŞ…

 

34 yolcusu bulunan otobüsün şoförünün yara almadan kurtulduğu ifade edilirken, görgü tanıkları yangının otobüsün orta kısmında başladığı ve yangından kaçmak için arkaya kaçmak isteyen yolculardan bazılarının izdihamla kaçamadığı öğrenildi.

 

 

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: ARAŞTIRMADAN SONRA ORTAYA ÇIKACAK…

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Yücel Yılmaz ise olay yerinde yaptığı inceleme sonrası şunları söyledi:

“Edremit-Küçükkuyu beldemizden hareket eden özel otobüs firmasına ait yolcu otobüsümüz, Balıkesir’e 20 kilometre kala şoförün ‘Duman çıkıyor’ uyarısından sağa yanaşıp, 2 kapıyı açtıktan sonra otobüs orta kısımından hızlı bir şekilde yanmaya başlıyor. Vatandaşlarımız araçtan hızlı şekilde inmeye çalışırken, arbede ve panik oluyor. Araçta yaşlılar ve çocuklar var. Toplam 34 yolcu ve 3 mürettebattan 29’u otobüsten iniyor; fakat 5 tanesi otobüsün içinde farklı nedenlerden dolayı içeride kalıyor. İtfaiyemiz ve savcılığımız tespitleri yapmaya çalışıyor. Otobüste çıkan yangının sebebi, itfaiye raporundan sonra çıkar ama otobüs 2017 model. İyi bir yolcu otobüsü. ‘İçeride düz kontak yaptı’, ‘Farklı birşey oldu’, ‘Kahve makinesinden çıktı’ bunların hepsi araştırmadan sonra ortaya çıkacak.”

 

 

GÖZALTINA ALINAN OTOBÜS ŞOFÖRÜ: BÜYÜK PANİK YAŞANDI…

 

Otobüs sürücüsü N.D., yangının ardından DHA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Aracımızın ekranında ‘yangın ışığı’ yandı. Otobüsü durdurup, kapıları açtım, yolculara aracı hemen boşaltmalarını söyledim. Kapılar açılınca alevler otobüsü kaplamaya başladı. Alevler çok hızlı şekilde otobüsü kapladı, büyük panik yaşandı” dedi. Otobüs sürücüsü N.D., jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

 

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU…

 

Yaralılardan Saniye Yılmaz, Dursun Ata, Elif Ata, Merve Pehlivanoğlu ve Semra Başar, Atatürk Şehir Hastanesi’nde, Türkan Tansuoğlu, İhsan Ali Hamsioğlu, Elif Kurtar ve Sude Kurtar, Balıkesir Devlet Hastanesi’nde, Güler Tezel, Seher Yonter, Özgün Okur, Övgü Okur, Hüseyin Emre Kahraman ve Berra Kahraman ise İvrindi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yangında hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespiti için çalışmalar sürüyor.

 

 

ANNESİ GÖZÜNÜN ÖNÜNDE YANARAK CAN VERDİ…

 

Balıkesir’deki otobüs yangınında 80 yaşındaki annesi gözünün önünde yanarak can veren Elif Ata, otobüste yangın söndürme tüpünün olmadığını iddia etti. Annesi alevlerin içende kalan kardeşi ise son anda kurtulan talihsiz kadın, yolcu otobüsünde yaşanan dehşet anlarını anlattı.

 

KARDEŞİMİ ZOR KURTARDIK…

 

Otobüse Ankara’ya gitmek için Akçay’dan binen yaralı yolculardan Elif Ata, “Ben 21 numaralı koltukta oturuyordum. Annemle kardeşim 27 ve 28 numarada tam orta kapının yanında oturuyordu. Bir anda orta kapının orada ateş topu gibi bir şey oluştu. Sonra şoför durdu kapılar açıldı. Fakat yangın tüpüyle müdahale edilmedi. Yangın tüpü yoktu yani. Ondan sonra saniyeler içerisinde bir duman yayıldı yolcular bağırışarak dışarıya çıkmaya çalıştı. Annem Fatma Kızılgöz 80 yaşındaydı benim annem içeride kaldı. Kardeşimi de zor kurtardık. Hortumla müdahale çok zor oldu koca otobüs gözümüzün önünde yandı ve annem içerisindeydi korkunç bir şeydi” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.