KIRAN KIRANA GÜREŞTİLER

Biga Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen deve güreşleri, izleyenlere heyecanlı ve keyifli anlar yaşattı. Kıran kırana geçen güreşleri binlerce kişi izledi.

KIRAN KIRANA GÜREŞTİLER
Yayınlama: 05.02.2017
8.453
A+
A-

Çınarlık Mevkisi’ndeki güreş arenasında. belediye tarafından düzenlenen deve güreşlerine, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden 160 namlı deve katıldı. Binlerce güreş sever ise, develerin kıran kırana geçen müsabakalarını, mangallarda pişirdikleri deve sucuğu yiyerek izledi. Heyecanı ve keyifli anlar yaşadı.

Güreşi izleyenler arasındaki bir kişi ise dikkat çekti. İzmit‘ten Biga‘ya bir yakınını ziyarete gelen Güney Koreli Park Jeouny Hyun, ilk kez deve güreşi izlediğini ve çok beğendiğini söyledi. Hyun, “Çok güzel bir ortam. Festival havasında. İnsanlar bir yanda yemek yiyor, bir yanda da güreşleri izliyor. Çok değişik bir etkinlik. Bu anları videoya kaydettim. Ülkemdeki yakınlarıma ve arkadaşlarımla bu görüntüleri paylaşacağım” dedi.

Develerin birbiriyle kıyasıya güreştiği anlarda zaman zaman tehlikeli durumlarda yaşandı. Güreş arenasının çevresinde tel örgülerin dışında kurulan sofralarda yemek yiyerek güreşi izleyenler, rakibinden kaçan develer nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşadı. İzleyenler üzerlerine doğru gelen devleri kovalamaya çalıştı. Arenadaki görevlilerin müdahalesiyle develer, tel örgülerden uzaklaştırıldı.

Biga Belediye Başkanlık Kupası için ise arenada ‘Vabis’ ile ‘Kanka’ isimli develer kıyasıya mücadele etti. Müsabakayı Bodrum‘dan katılan ‘Kanka’ isimli deve kazandı. Güreş sonunda sahiplerine kupalarını veren Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, “Üçüncüsünü yaptığımız Biga Deve Güreşleri, Türkiye Güreş Takvimi’ne girmiştir. Bu, Bigalılar’ın ve bu güreşe destek verenlerin eseridir. Bu güreşlerde, Türkiye‘nin önemli başpehlivan develeri buluştu. Yılın en keyifli deve güreşlerinden birini yaşıyoruz. Biga‘da değişik bir atmosfer yarattığımız için çok mutluyuz” dedi.

Deve güreşlerinde Bigalı Şehit Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz adına da kupa mücadelesi düzenlendi. Çılgın Deniz ve Eymen Efe isimli develer şehit Alagöz anısına güreşti. Güreşi Çılgın Deniz kazandı. Biga‘da yaşayan şehidin annesi Kaniye Açıkgöz, iki devenin sahiplerine kupalarını vererek tebrik etti.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.