KİRLİ SİYASİ RÜŞVET İFŞA OLDU..!

CHP’den AK Parti’ye transfer olarak İl Genel Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Nejat Önder’in, CHP’li meclis üyelerini ak kadrolara katmak için çeşitli vaatlerle temaslarda bulunduğu ortaya çıktı. Mevkiini kullanarak kamuda iş ve siyasette makam kozunu kullanan Önder’in, siyasi rüşvet pazarlığı eski siyasi yoldaşları tarafından ifşa edildi…

KİRLİ SİYASİ RÜŞVET İFŞA OLDU..!
Yayınlama: 07.03.2022
7.081
A+
A-

CHP’den AK Parti’ye transfer olarak İl Genel Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Nejat Önder’in, CHP’li meclis üyelerini ak kadrolara katmak için çeşitli vaatlerle temaslarda bulunduğu ortaya çıktı. Mevkiini kullanarak kamuda iş ve siyasette makam kozunu kullanan Önder’in, siyasi rüşvet pazarlığı eski siyasi yoldaşları tarafından ifşa edildi…

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar siyaset yapan, il ve merkez ilçe başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunan CHP İl Genel Meclis üyesi Nejat Önder, CHP ön seçim ile adayını belirlerken o partisinden istifa etmiş ve bağımsız aday olarak İl Genel Meclis Başkanlığına talip olmuştu.

 

MHP ve AK Partinin oylarıyla seçilen Önder, sürpriz bir şekilde başkanlık koltuğuna otururken hemen ardından uzun yıllar taşıdığı altı oklu rozeti çıkartmış ve bizzat Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakasına AK Parti rozeti takılmıştı.

 

TARTIŞMALI TRANSFER ÖNDER’E KİRLİ PAZARLIK SUÇLAMASI…

 

O günden bu yana radikal siyasi transferine dair çok konuşulmuş, her türlü ağır eleştiriyi yaptığı AK Parti’ye ne karşılığında geçtiği merak konusu olmuştu. Ortaya çeşitli iddialar atılırken en çok bol sıfırlı milyonluk rakamlar gündem olmuş ama Önder hepsini ısrarla yalanlamıştı. Her fırsatta CHP’ye veryansın eden AK Parti’nin yeni yıldızı Nejat Önder, bir kez daha transfer ve siyasi rüşvet iddialarıyla gündeme geldi. Önder’in CHP’li meclis üyelerini AK Parti saflarına katmak için kirli bir pazarlık içersine girdiği iddia edildi. Hedefinde ise Cumhuriyet Halk Partisi Ezine İl Genel Meclis üyesi Aşkın Gülşen olduğu açıklandı.

 

ÇOCUĞUNA İŞ, BİRİNCİ SIRADAN ADAYLIK VE İL ENCÜMENİ GARANTİSİ…

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve CHP İl Genel Meclis Grubu tarafından yapılan ortak açıklama da; “İl Genel Meclis üyemiz Aşkın Gülşen’e, AKP’nin transfer meclis başkanı Nejat Önder tarafından, kişi kendinden bilir işi marifetiyle; Cumhuriyet Halk Partisinden ayrılma karşılığında çocuğunun kamuda işe alınması, sıradaki yerel seçimlerde birinci sıradan il genel meclis üyeliğine aday gösterilme ve önümüzdeki dönem İl Encümen üyeliği garantisi ve eğer varsa başkaca taleplerini de karşılama sözü verilmiştir. Meclis üyemiz Sayın Aşkın Gülşen bu etikten yoksun teklif ve girişimleri grubumuzla ve parti örgütümüzle paylaşmıştır. Biz de örgütlerimizle birlikte, bugün bu kirliliği kamuoyuna ifşa ve ihbar etme kararı aldık” denildi.

 

DEMOKRASİ AHLAKINA SAVAŞ AÇMIŞ AKP DÜZEYSİZLİĞİ…

 

Nejat Önder’in bu girişimi münferit değildir, Sevr zihniyetinin 21. yüzyıldaki izdüşümü olan AKP’nin siyasi örfüdür şeklinde devam eden açıklamaya şu cümlelere yer verildi; “Toplumun, demokrasinin ve siyasetin tüm değerlerini, günübirlik menfaat ilişkilerine kurban eden, demokrasi ahlakına savaş açmış olan AKP düzeysizliği, demokratik kurumları kuşatarak, her geçen gün Türk siyasetine olan ihanetini büyütmektedir.

 

Demokrasilerde, her siyasi parti benimsediği ilke, değer ve ideolojiye destek bulmak, taraftar edinmek için meşru zeminde çalışma hakkına sahiptir. Savunacak ilke, değer ve ideolojisi bulunmayanlar, yüzünü menfaate dönmüş olanlar, ancak baskıyla, zorbalıkla veya kirli menfaat ilişkileri kurarak taraftar edinmeye çalışırlar. AKP’nin 20 yıllık bir iktidarın sonunda düştüğü acınası durum bundan ibarettir. Bedavaya desteklenmeyecek bir parti olduklarını bu ve bunun gibi girişimleriyle ortaya koymaktadırlar. Bu girişimler, AKP için tamamen gönüllülükle çalışan, emek veren, oy veren milyonlarca dürüst ve ahlaklı seçmenin güvenine, emeğine ve siyasal ahlakına da hakarettir. Temiz işler, temiz ellerle yapılır.

 

EVLATLARIMIZIN GELECEĞİNİ PAZARLIK MALZEMESİ HALİNE GETİRDİLER…

 

Halkına gıda, elektrik, akaryakıt gibi temel ihtiyaçları karşılanabilir makul fiyatlarla sağlamaktan aciz olan AKP, yerel seçimlerde ve demokratik yollarla yenemediklerini; evlatlarımızın ekmeği ve geleceğini pazarlık malzemesi haline getirerek, torpilli iş teklifleriyle, makam ve başkaca vaatlerle kadro satın alarak diz çöktürme çabasına girişmiştir. Siyasetin aslolanlarını çoktan unutmuş, siyasetin asli amaçlarına sırtlarını dönmüşlerdir. Ancak ilke, emek ve mücadeleyle kazanılanlar, gizli ve kirli pazarlıklarla teslim alınamazlar.

 

Kamuda iş olanaklarını, seçimle göreve gelinen makamları kendi malıymış gibi dağıtmaya kalkışarak, pazarlayarak ayakta kalmaya çalışan, “kendine ekonomist”ler halkın demokrasi ahlakı nezdinde mahkum edileceklerdir.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş