KÜÇÜCÜK BELDENİN KOCAMAN BAŞKANI

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın, atom karınca misali durmadan yorulmadan, gecesini gündüzüne katarak yaptığı çalışmalar taraflı tarafsız herkes tarafından büyük takdir görüyor. Umurbey’in adını Türkiye hatta dünyaya duyuran Yavaş Umurbey’i, Umurbeyliler de onu çok seviyor.

KÜÇÜCÜK BELDENİN KOCAMAN BAŞKANI
Yayınlama: 31.01.2018
11.438
A+
A-

Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın, atom karınca misali durmadan yorulmadan, gecesini gündüzüne katarak yaptığı çalışmalar taraflı tarafsız herkes tarafından büyük takdir görüyor. Umurbey’in adını Türkiye hatta dünyaya duyuran Yavaş Umurbey’i, Umurbeyliler de onu çok seviyor.

 

UMURBEY’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ…

 

30 Mart 2014 seçimlerinde aday olduğu AK Partiden Umurbey Beldesi Belediye başkanı seçilen Sami Yavaş, belde belediyesinin kısıtlı bütçesine rağmen kısa sürede büyük işlere imza attı. Beldenin çehresini değiştiren belde sakinlerini ihya eden Yavaş Umurbeyliler gönlünde taht kurdu. Göreve başlar başlamaz beldenin en büyük sıkıntısı olan ulaşım sorununa el atan Yavaş 5 adet araçla 24.00’ e kadar süren saat başı seferlerle Umurbey’i ulaşılabilir hale getirdi. Rüzgar Enerji Santrali, kapalı pazar yeri, kordon, ucuz market, kadınlara bilgi evi, yöresel ürün satış yeri gibi büyük projelere imza atan Başkan Yavaş tarihi hahamı restore ettirerek beldeye modern ve hijyenik bir hamam kazandırdı.

 

 

BELDENİN ADINI DUYMAYAN KALMADI…

 

Bir festival yaptı Umurbey’in adını ülkeye hatta dünyaya duyurdu. Büyükşehir belediyelerinin bile yapamadığını yapan Başkan Yavaş dünya starlarını Umurbey’e getirdi. İnna, DJ Vanessa Moreno, Kıraç, Beyza Durmaz ve Teoman gibi ünlü isimler de festival kapsamında sahne aldı. Uçak gösterileri, enduro, tüplü dalış etkinlikleri ve konserlere katılan binlerce kişi ile festival günlerce konuşuldu.

 

 

SPORUN VE SPORCUNUN YANINDA…

 

Göreve geldiği ilk yıl yağlı güreş organizasyonuna imza atan Yavaş Kırkpınar Başpehlivanlarını Umurbeyliler ile buluşturdu. Geleneksel hale gelen güreşlere her sene daha çok pehlivan daha çok güreş sever ilgi gösterdi. Kurduğu Belediyespor Basketbol takımı başarıdan başarıya koştu, ligde rakip tanımaz hale geldi, satranç turnuvaları düzenleyerek genç beyinlerin bu sporu sevmesini sağladı. Çanakkale’de sokak basketbolu turnuvası düzenledi. Çok sayıda takım turnuvada ter döktü. Dardanelspor maçlarına katılımın artması için taraftarlara bilet desteğinde bulundu. Beldede yaz spor kursları açarak gençleri spor yapmaya teşvik etti.

 

 

O UMURBEY’İ, UMURBEYLİLER DE ONU ÇOK SEVİYOR…

 

Umurbey aşığı Yavaş yaptığı çalışmalar ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. Umurbey’e kazandırdıklarının ardından Umurbeyliler onu daha da çok sevdi. Düğünde nişanda, doğumda ölümde belde sakinlerini hiç yalnız bırakmayan Yavaş, sosyal projelere verdiği destekle de ön plana çıktı. Yeri geldi çocukların karne sevincine ortak oldu, yeri geldi okuyacak maddi gücü olmayan gençlere sahip çıktı. Yeni hastane önünde durak yokken vatandaşlar üşümesin diye hastane önüne otobüs bile gönderdi.  Verdiği tüm sözleri yerine getirdi. Seçim vaatlerinde olmayan işlere imza attı.

 

 

BAŞKAN HER YERDE…

 

Umurbey için, Umurbey’i daha iyi yerlere getirebilmek için gecesini gündüzüne katarak durmadan yorulmadan çalışan Başkan Yavaş her platformda beldesi için çalışmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul’da yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına  (EMITT) katılan Yavaş, Çanakkale’den birçok bürokrat, belediye başkanı ve siyasinin katılmadığı fuarda Çanakkale ve Umurbey’i en iyi şekilde temsil etti. Çanakkale standına gelen misafirleri ağırladı. Diğer stantları ziyaret ederek Çanakkale’nin ve beldesinin reklamını yaptı.  

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş