MALIMIZ KİMLERE EMANET… BEKÇİ HIRSIZ ÇIKTI..!

Borç batağına sağlanan gece bekçisi, soğuk hava deposunda korumakla sorumlu olduğu üreticilere ait elmaları başkasına satınca yakayı ele verdi. Kooperatif yönetiminin dikkati sayesinde yakalanan bekçi, delillerle birlikte adalete teslim edilirken ilk sorgusunda suçunu itiraf etti…

MALIMIZ KİMLERE EMANET… BEKÇİ HIRSIZ ÇIKTI..!
Yayınlama: 07.05.2022
6.711
A+
A-

Borç batağına sağlanan gece bekçisi, soğuk hava deposunda korumakla sorumlu olduğu üreticilere ait elmaları başkasına satınca yakayı ele verdi. Kooperatif yönetiminin dikkati sayesinde yakalanan bekçi, delillerle birlikte adalete teslim edilirken ilk sorgusunda suçunu itiraf etti…

 

Mülkiyeti Bayramiç Belediyesi’ne ait olan ve ihale usulü Bayramiç-Kazdağları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından kiralanarak işletilmeye başlanan soğuk hava deposunda, elma kasalarının yüklendiği bazı paletlerde isim kısımlarının boyanması çalışanların dikkatini çekti.

 

ÇALDIĞI ELMALARI GECE GİZLİCE TESLİM ETMİŞ…

 

Nisan ayında meydana gelen olayda, işçilerin şüphelerini Kooperatif Başkanı Hasan Sezgin’e iletmelerinin ardından depo ve kayıtlar üzerinde detaylı bir inceleme başlatıldı. Yapılan araştırma kapsamında incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından gece bekçisi olarak görev yapan A.C.B. adlı çalışanın iki kez gece mesaisi sırasında Bayramiç’li pazarcı esnafı A.K. adlı kişiye mal teslimi yaptığı tespit edildi. A.K.’nın daha önce soğuk hava deposunda malının olduğu, ancak tamamını aldığının belirlenmesi üzerine 19/04/2022 tarihinde A.C.B. ücretsiz izne çıkarılarak kurum içi soruşturma derinleştirildi.

 

İKİNCİ TESLİMATIN PARASINI ALAMADAN YAKALANDI…

 

Kooperatif Başkanı Hasan Sezgin ile görüşen malın teslim edildiği A.K. alınan elmanın kendisine ait olmadığını, A.C.B.’nin kendi malı olduğunu söyleyerek sattığını açıkladı. Pazarcı A.K., depo çalışanı A.C.B.’den iki kez, iki palet yani 72 kasadan toplam 144 kasa elma satın aldığını, ilk aldığı elmanın bedelini A.C.B.’nin banka hesabına yolladığını, ikinci aldığı elmanın bedelini ise henüz ödemediğini beyan etti.

 

ÖNCE BENİM DEDİ SONRA ÇALDIĞINI İTİRAF ETTİ…

 

A.K.’nin beyanları ile kamera kayıtlarının uyuşması üzerine kooperatif yönetimi tarafından çağırılan A.C.B’ye durum sorulduğunda, önce bu elmaları bedelini ödeyerek satın aldığını ve kendisine ait olduğunu fakat kooperatife kayıt dışı koyduğunu söyledi. Ancak daha sonra soğuk hava deposundaki elmaların bir paletinin A.Ç. adlı kişiye, bir paletinin ise E.D. adlı kişiye ait olduğunu ve kendisinin kooperatif yönetiminin ve mal sahiplerinin bilgisi olmadan bu malı A.K.’ya sattığını itiraf etti.

 

KOOPERATİF DELİLLERİ TESLİM EDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU…

 

Borcu olduğu için böyle bir hata yaptığını kabul eden A.C.B. pişman olduğunu söyleyerek mağdurların zararının karşılayacağını beyan etse de tutanak tutan Bayramiç-Kazdağları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Sezgin, şüphe bırakmayacak şekilde hırsızlığın ortaya çıkması üzerine 04/05/2022 tarihinde Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Delil niteliğindeki kamera kayıtları da polise teslim eden Hasan Sezgin, yaşananları tek tek anlatırken elmaların sahibi olan mağdur A.Ç. ve E.D. adlı kişileri de arayarak yaşananlar hakkında bilgi verdi.

 

Kooperatifin şikayeti üzerine soruşturma başlatan Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığı, hırsızlık zanlısı gece bekçisi A.C.B’yi göz altına alırken daha sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

 

HABERLER GERÇEK DIŞI VE ART NİYETLİDİR…

 

Öte yandan soğuk hava deposunda yaşanan hırsızlık olayına ilişkin yapılan bazı haberlerin, gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu kasıtlı olarak yanlış yönlendirdiğini vurgulayan Kooperatif Başkanı Sezgin, Bayramiç Belediyesi ve kooperatif yönetimini zan altında bırakan art niyetli yayınlar ve gazeteciler hakkında davacı olacaklarını duyurdu.

 

Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kooperatifimizin yaptığı şikayet üzerine gerekli soruşturma yürütülmektedir diyen Hasan Sezgin; “Yapılan haberde ileri sürülen ‘soğuk hava deposundaki onlarca ton elmanın çalınarak hallere satıldığı, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında kooperatif başkanının ve çalışanlarının ifadesine başvurulduğu, A.C.B.’nin apar topar yönetim tarafından izne çıkarıldığı, soğuk hava deposundaki elmaların esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduğunun fark edildiği, A.Ç. adlı kişinin kendisine ait elma kasalarının eksildiğini fark ederek kasaların sayılmasını istediği, yapılan sayımda A.Ç.’nin 2,5 ton elmasının kayıp olduğunun belirlendiği, soğuk hava deposu kamera görüntülerine el konulduğu, 2,5 ton elmanın A.C.B. tarafından Çanakkale’de toptan meyve ve sebze ticareti ile uğraşan A.K.’ye teslim edildiği, olayın ortaya çıkmasından aylar sonra kooperatif yönetiminin harekete geçtiği ve şikayetçi olduğu, onlarca üreticinin sayım için kooperatife başvurduğu şeklindeki beyanlar baştan aşağı gerçek dışıdır ve art niyetli olarak hazırlanmıştır” dedi.

 

MANİPÜLASYON HABERE SUÇ DUYURUSU…

 

Gazetelerin ve gazetecilerin itibarı yaptıkları haberlerin gerçekliği ve güvenilirliğinden doğar diyen Başkan Sezgin; “Söz konusu haberde doğru olan hiçbir bilgi bulunmamaktadır. Ancak kiracısı olduğumuz Bayramiç Belediyesi ile ilişki kurulmaya çalışılması, görselde ne ilgisi varsa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un fotoğrafının kullanılması niyeti ortaya koymaktadır. Hem soruşturma dosyasında, hem de hakkımızda gerçekdışı haber yapan ve yayınlar nezdinde her tür yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız” şeklinde konuştu.

 

HER ŞEY KOOPERATİFİN ŞİKAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI…

 

Bayramiç-Kazdağları Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından yaşananlara ilişkin yapılan kamuoyu açıklaması ise şu şekilde; “Bayramiç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kooperatifimizin şikayeti ile başlatılmıştır. Yapılan tespitte 144 kasa elmanın A.C.B. tarafından satıldığı belirlenmiş, başka satılan elma tespit edilememiştir. Elma sahipleri A.Ç. ve E.D. adlı kişiler durumu Kooperatif Başkanı Hasan Sezgin’in bilgilendirmesi ile öğrenmişlerdir ve yürütülen soruşturmada kooperatifimiz dışında şikayetçi bulunmamaktadır.

 

A.C.B. gerek karakolda, gerek savcılıkta, gerekse sorgu aşamasında verdiği ifadelerinde suçlamaları kabul etmiş, yaptığının kötü bir şey olduğunu bildiğini, borcu olduğu için yaptığını, mağdur olan kişilerin zararlarını karşılayacağını ve pişman olduğunu beyan etmiştir. A.C.B. hakkında Bayramiç Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.