MİLLET BAŞIMIZIN TACI, BİZ TEPEDEN BAKAMAYIZ..!

MİLLET BAŞIMIZIN TACI, BİZ TEPEDEN BAKAMAYIZ..!
Yayınlama: 09.04.2023
Düzenleme: 09.04.2023
1.533
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları tarafından birinci sıradan Çanakkale milletvekili adayı gösterilen Ayhan Gider, aday başvurusu yapmamasına rağmen neden tercih edildiğini verdiği ilk mesaj ile gösterdi ve yeniden gönülleri fethetti…

 

AK Partide kartlar yeniden dağıtıldı ve Çanakkale’de yeni bir dönemin kapısı aralandı. 3 dönem kuralına takılarak yeniden aday gösterilmeyen AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın Çanakkale’ye veda etmesiyle bir dönem kapanırken aday olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tercihiyle birinci sıra milletvekili adayı yapılan Ayhan Gider ile Çanakkale’de kan kaybeden AK Partiye adeta taze kan geldi.

 

2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale milletvekili olarak meclise giren Ayhan Gider, tüm ısrarlara rağmen kendi tercihi ile 2018 seçimlerinde yeniden aday olmamıştı. Gider, AK Parti Genel Merkezinin talebiyle 2019 Yerel Seçimleri’nde Çanakkale Belediye Başkan adayı olmuş ancak kazanamamıştı. 2023 Genel Seçimi için ise Çanakkale’de AK Parti’den 23 milletvekili aday adayı müracaatta bulunurken Ayhan Gider başvuru yapmamıştı.

 

Ancak gerek bürokrat olarak görev yaptığı dönemde gerekse milletvekilliği zamanında halk ile olan sıcak ilişkileri, parti içinde ki yapıcı politikaları ve ayrışmanın önüne geçen bütünleştirici siyasi yönetimi ile hem parti içinde hem de kamuoyunda gönülleri fetheden Gider, bir kez daha AK Parti Genel Merkezinin radarına takıldı.

 

Özellikle son dönemde partide ki küskünlerin sayısında ki artış ve oylardaki düşüşü dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları, partide birlik ve beraberliği sağlayarak halk ile kopan bağları güçlendirmesi için Ayhan Gider’i bir kez daha göreve çağırdı. Gider’in 1. sıra milletvekili adayı olarak açıklanması parti içinde ve kamuoyunda sevinçle karşılanırken bu heyecan sosyal medya paylaşımlarına da yansıdı.

 

Ayhan Gider’in şahsi sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşım ise oldukça dikkat çekti. Beğeni ve yorum yağan o paylaşımda yukarıdan çekilmiş bir fotoğrafla; “Millet Başımızın Tacı. Biz Tepeden Bakamayız” mesajını paylaşan Gider, adeta kimin asil kimin vekil olduğunu unutan topluma bir kez daha hatırlatma yaptı.

 

AYHAN GİDER KİMDİR..?

 

10 Haziran 1969 yılında Biga ilçesi Sinekçi köyünde doğmuştur. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmuştur.

Eceabat İlçe Tarım Müdürlüğü görevini yapmıştır. 2003 yılı temmuz ayında Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü görevine atanmıştır.. 2005 yılı haziran ayında Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olmuştur.

İlk defa Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çanakkale milletvekili olarak meclise girmiştir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

2019 Yerel Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma partisi Çanakkale Belediye Başkan Adayı oldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş