MİLLET Mİ KAZANACAK HALK MI KALACAK..!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Çanakkale hayali olan ancak yüksek maliyeti nedeniyle eleştirilerin hedefi olan “Millet Bahçesi” projesi bir kez daha şehrin gündemine girdi.
Turan, Halk Bahçesini genişleterek projeyi hayata geçirmek istiyor ancak daha önce Çanakkale Belediye Meclisinin bu yönde ki girişimini bozarak iptal ettiği gerekçesiyle Başkan Ülgür Gökhan’ın bu teklifi nasıl karşılayacağı merak ediliyor…

MİLLET Mİ KAZANACAK HALK MI KALACAK..!
Yayınlama: 28.11.2022
3.897
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın Çanakkale hayali olan ancak yüksek maliyeti nedeniyle eleştirilerin hedefi olan “Millet Bahçesi” projesi bir kez daha şehrin gündemine girdi.

Turan, Halk Bahçesini genişleterek projeyi hayata geçirmek istiyor ancak daha önce Çanakkale Belediye Meclisinin bu yönde ki girişimini bozarak iptal ettiği gerekçesiyle Başkan Ülgür Gökhan’ın bu teklifi nasıl karşılayacağı merak ediliyor…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projesi olan ve AK Parti’nin 24 Haziran 2018’deki seçim beyannamesinde yer alan Millet Bahçeleri, özellikle yüksek maliyetleri nedeniyle muhalefet tarafından sıkça eleştirilse de hız kesmeden devam ediyor. 81 ilde yapılması planlanan ancak ilçelere de yayılan proje kapsamında planlanan toplam 409 millet bahçesinin 92’si açılarak vatandaşın hizmetine sunuldu. 2023’e ise kadar bütün millet bahçelerinin tamamlanması hedefleniyor.

Çanakkale’nin ilk Millet Bahçesi Ezine ilçesinde açılırken, Lapseki’de yapımı devam ediyor, Biga için planlanıyor, Çanakkale için ise ısrardan vazgeçilmiyor.

 

AK PARTİ, MİLLET BAHÇESİ ISRARINDAN VAZGEÇMİYOR…

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale için hayali olan Millet Bahçesi projesini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ında bulunduğu bir programda tekrar dile getirerek kentin gündemine taşıdı. Millet Bahçesi projesi sadece Turan tarafından değil AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adayı Ayhan Gider tarafından da dile getirilmiş hatta 2019 yılında ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, halk bahçesi olarak bilinen bölgede kamu mülkiyetindeki yaklaşık 60 bin metrekareye millet bahçesi yapacaklarını açıklamıştı.

 

MİLLET BAHÇESİ İÇİN BÜTÇE SORUNU YOK…

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı programda TOKİ’nin daha önce Cevatpaşa Mahallesinde planladığı ancak ekonomik sıkıntılar, müteahhit bulunamaması ve benzer sorunlar nedeniyle başvuru parası alınması ve kuraları çekilerek hak sahipleri belirlenmesine rağmen iptal edilen toplu konut projesi için yeniden ihaleye çıkılarak projenin tekrar hayata geçirileceğini açıkladı.

Turan, aynı programda ekonomik gerekçelerle konut projesini iptal eden TOKİ’nin Çanakkale’ye Millet Bahçesi yapmak için bütçe ayırmaya hazır olduğunu açıkladı.

 

ÇANAKKALE’YE NEFES ALDIRMAK İSTİYORUZ…

 

Kamu binalarıyla birlikte bölgeyi elden geçirerek şehrin merkezine bir Millet Bahçesi yapmak istiyoruz diyen Turan; “Valilik binamızın eskidiğini biliyorsunuz. Karayolları ve eski devlet hastanesi başta olmak üzere çevresinde olan diğer kamu binalarını biliyorsunuz. O hattın tümüyle beraber elden geçirilip Çanakkale’mize yakışır bir vilayet binası olmasını, içersinde mümkün olduğunca çok müdürlük olup insanımıza bir odada, bir kalemde, bir binada işlerini halletmesi için oraya Türkiye’ye örnek bir projeyle bir valilik binası istiyoruz. Hemen etrafında da tek valilik binasından başka bir başka bina yapmayalım bir millet bahçesi yaparak şehrimizin tam göbeğinde ağaçlarıyla yeşilliğiyle sosyal donatı alanlarıyla kıymetli bir imkanla şehrimize nefes alma imkanı verelim istiyoruz. Çünkü bu güzel kentin kendi tarihi dokusundan başka ekstra adımlara ihtiyacı var. Park sorunu gibi, trafik sorunu gibi, yeşil alan gibi önemli ihtiyaçlarımız var. O yüzden şuan ki Karayollarının, hastanenin ve valilik binasının olduğu alanı komple bir millet bahçesi yapalım” dedi.

 

HALK DEĞİL MİLLET BAHÇESİ OLSUN…

 

AK Partili Turan’ın Halk Bahçesini Millet Bahçesine çevirecek olan teklifine henüz Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan bir yanıt gelmedi. Daha önce de gündeme gelen projeye sıcak bakmadığı bilinen Başkan Gökhan, 2018 yılı belediye meclis toplantısında aynı çalışmayı yapmak istediklerini ancak Bülent Turan’ın engel olduğunu açıklamıştı.

 

TURAN, GÖKHAN’IN PROJESİNE ENGEL OLMUŞ…

 

Bülent Turan’ın ‘Park yok’ eleştirisine de yanıt veren Ülgür Gökhan; “Sayın Turan bu kentte park olmadığını da söylemiş. Tabi Sayın Turan kente geldiğinde parklara gidip insanlarla tokalaşmıyor. Parklara gitmiyor, görmüyor. Halbuki son dönemde çok ciddi oranda parklar yaptık. Esenler Özgürlük Parkı’ndan başlarsak Güzelyalı’ya kadar birçok park alanı, piknik ve plaj alanı yaptık. Meclis kararı ile Halk Bahçesini İngiliz Mezarlığından Tarım İl Müdürlüğüne de içine alarak Hastane Bahçesi dahil yeşil alan olarak ilan etmiştik. Kendileri bunu bozarak iptal ettiler” demişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş