MİLYONLAR GÖMDÜĞÜ OTELDEN KOVULUYOR..!

MİLYONLAR GÖMDÜĞÜ OTELDEN KOVULUYOR..!
Yayınlama: 13.03.2023
Düzenleme: 13.03.2023
4.443
A+
A-

Çanakkale İl Özel İdaresi’nden devlet güvencesiyle kiraladığı harabe halde ki turistik otele milyonlar harcayarak turizm sezonuna hazır hale getiren işadamı, sadece birkaç ay sonra otelin bulunduğu arazinin ihale ile bir başkasına satılmasıyla büyük bir şok yaşamıştı.

 

Noterden çekilen ihtarname ile oteli en kısa sürede terk etmesi istenen o işadamı, şimdi yaklaşık 30 milyon lira harcadığı yatırımını çöp olmaktan kurtarmak için mahkeme kapılarında adalet arıyor…

 

Mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresine ait olan Güzelyalı’da ki 7 bin 635 m2 arazi üzerine kurulu otel binası, farklı bir şirket tarafından uzun süreli kiralanmış ancak yıllardır işletilmeyerek kaderine terk edilmişti. Otel adeta harabeye dönerken, kuruma da uzun süredir ödenmeyen kira borcu birikmişti.

O otel önce başkasına kiralanıp tüm borçları yeni kiracıdan tahsil edilerek milyonlarca lira masraf yaptırıldıktan sonra başkasına satıldı ardından da o kiracıyı kapının önüne koymak için tebligat yollandı.

 

2035 YILINA KADAR GÜVENCE VERİLMİŞTİ…

 

Çanakkale’nin en güzel bölgesinde denize sıfır olan otelin yeniden kent turizmine kazandırılması için harekete geçen Çanakkale’nin tanınmış iş insanı Lokman Eviş, otelin devredileceğini öğrenmesinin ardından Özel İdarenin kiracısı olmak için müracaatta bulunmuş, iddiasına göre gerçekleştirdiği resmi temaslar sonucu yetkililerce otelin devri konusunda problem bulunmadığının beyan edilmesi ve kiracı olduğu sürece satışının söz konusu olmadığı güvencesinin verilmesi sonrası noter huzurunda imzalanan sözleşme ile oteli 2035 yılına kadar devren kiralayarak işletme hakkına sahip olmuştu.

 

 

BORÇLARI ÖDEDİ ÜZERİNE 30 MİLYON HARCADI…

 

Eski kiracının birikmiş kira borcunu üstlenerek kuruma ödemiş ardında işe koyularak harap durumda ki otel binasının iç ve dış tadilatı ve tefrişatı için bugünkü değeriyle yaklaşık 30 milyon lira harcayarak sezona hazır hale getirmiş ve tur operatörleriyle anlaşma imzalayarak tüm odalarını satmıştı.

 

YAŞANANLAR TEPKİYE YOL AÇMIŞTI…

 

Uğradığı mağduriyet karşında Eviş’e iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden destek, satış kararına ise tepki yağmasına ve satış kararının iptali için açtığı yürütmeyi durdurma davası devam etmesine rağmen o tartışmalı otelin satış ihalesi 2 ay önce yapılmıştı.

 

TEK BAŞINA GELDİ, ALDI VE GİTTİ…

 

61 milyon lira muhammen bedel ve 1 milyon 830 bin TL. geçici teminat ile kapalı teklif usulü gerçekleştirilen ihaleye, sadece gayrimenkul ve turizm alanlarında yatırım ve geliştirme faaliyetleri gösteren Bilgili Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Beşiktaş Kulübünün eski Başkanı Serdar Bilgili’nin sahibi olduğu İstanbul-Beşiktaş merkezli Bilgili Gayrimenkul Yatırım Şirketi teklif vermiş ve tek başına girdiği rakipsiz ihalede 72 milyon 500 bin TL’ye otelin sahibi olmuştu.

 

 

OTELİ DERHAL TERKET İHTARI…

 

Uğradığı milyonlarca liralık maddi zarar karşısında yasal yollardan hakkını arayan Lokman Eviş, mahkemeden gelecek olumlu bir kararın müjdesini beklerken bu defa da eline ulaşan tebligat ile ikinci bir şok yaşadı. Bilgili Gayrimenkul Yatırım Şirketinin avukatları tarafından noter kanalıyla çekilen ihtarnamede en kısa sürede oteli boşaltarak terk etmesi istendi.

 

DEVLETİME DE, ADALETİNE DE GÜVENİYORUM…

 

Yüce Türk adaletine güvendiğini ve uğratıldığı haksızlıktan dönüleceğine inandığını söyleyen Eviş; “Devletimize güvenerek çıktığımız bu yolda daima güvenmeye devam ediyor ve adaletin yerini bulacağına yürekten inanıyorum. Ben, kişi ve şahıslardan oluşan ve gelecek kaygıları için, ‘Haklısın ama oy verirsem beni gruptan atar’ korkusu ile yanlışlara imza atan aciz ve korkak insanlar yüzünden bu hale geldim. Benim ne kimseden korkum nede kaygım var. Bu kişilerle görüştüğümde ise koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, paraya ihtiyacı olduğu için satıyoruz demesini içim üzülerek dinledim. Kendine faydası olmayan bu insanlar bizim yatırımlarımızı da bu şekilde baltalamalarını ise kabullenemiyorum. Adalet önünde mutlaka hesaplaşacağız. Yüce Türk Adaletinin er yada geç mutlaka tecelli edeceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.