SONU FELAKET OLABİLİRDİ..!

Fastfood dükkanında çıkan yangına itfaiyeden önce müdahale eden vatandaş mahallelinin kahramanı oldu. İtfaiye erlerince alevlerin içinden alınan tüp gazlar sayesinde ise olası bir patlama ve felaketin önüne geçildi…

SONU FELAKET OLABİLİRDİ..!
Yayınlama: 28.07.2017
5.492
A+
A-

Çanakkale Namık Kemal Mahallesi Asaf Paşa Caddesi üzerinde bulunan bir işyerinde çıkan yangın, çevredeki esnaf ve vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Yangın önce bir vatandaşın ardından itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

 

 

Cadde üzerinde bulunan bir fastfood dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İş yeri sahibi ve çalışanlarının ilk müdahalesi yetersiz kalınca kısa sürede alevler dükkanı, yoğun duman ise tüm sokağı sardı. Sokağın dar olması nedeniyle itfaiye araçlarının geçişini kolaylaştırmak için yangın yerine ilk olarak polis ekipleri sevk edildi. Polis aynı zamanda iş yerinde bulunan tüp gazların patlama ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

 

 

Yangına ilk etkin müdahaleyi yapan ise iki yangın söndürme tüpüyle bir vatandaş oldu. O kişi alevleri söndürmeyi başaramadı ama itfaiye gelene kadar yangının büyümesini engelleyerek adeta muhtemel bir facianın önüne geçti. Kısa sürede olay yerine intikal eden Çanakkale Belediyesi İtfaiye ekipleri ise tam donanımlı olarak söndürme çalışmalarına başladı. Bazı erler yoğun dumandan etkilenince oksijen tüpü ve maskesi kullanmak zorunda kaldı. Bu arada alevlerin arasından alınarak dışarı çıkarılan tüp gazların patlaması önlendi ve büyük bir tehlike atlatıldı.

 

 

Yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürmeyi başaran itfaiye, vatandaşlara rahat bir soluk aldırırken sadece iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Öte yandan dumandan etkilenen bazı itfaiye erleri ile vatandaşlara ise olay yerinde bulunan 112 Sağlık ekipleri tarafından ilk yardım uygulandı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma devam ediyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.