MORAL VERMEK İÇİN GELDİ

5,3 şiddetindeki depremde en çok hasarın oluştuğu Yukarıköy’de vatandaşların yüzü Esra Erol’un ziyaretiyle güldü.

MORAL VERMEK İÇİN GELDİ
Yayınlama: 12.02.2017
5.949
A+
A-

6 Şubat’ta Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremin ardından kurtarma ve yardım çalışmaları son hız devam ediyor. Esra Erol bizzat Yukarıköy’e moral ziyaretinde bulundu.

 

Özel bir televizyon kanalında evlendirme programı yapan Esra Erol’u son derece sıcak bir ilgiyle karşılayan köylülerden bazıları; “Bizi de evlendir Esra abla” diyerek istekte bulundu. İlk anda şaşkınlık yaratan bu talebin izdivaç değil gerçek anlamda yıkılan evlerinin onarılması yada yenilerinin yapılması yönünde olduğu anlaşılınca gülüşmelere neden olarak deprem acısı yaşayan bölgeden tatlı bir anı olarak kaldı.

 

“Korkuya rağmen yüzleri gülümsüyor”

 

Depremin en çok hasara yol açtığı Yukarıköy’e AFAD ve Kızılay ekiplerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve bazı hayırseverler tarafından da çeşitli yardımlar ulaştırıldı. Bölgeyi ziyaret edenler arasında sabah programı sunucusu Esra Erol da vardı. Yukarıköy sakinleri ile sıcak pozlar veren Esra Erol,” Sürekli gerçekleşen deprem korkularına rağmen hala gülümseyen insanlar Ayvacık/yukarıköy sakinleri” diyerek fotoğraf paylaştı.

 

Muhtar azası yardımlar için teşekkür etti

 

Köy halkı, depremin ilk gününden itibaren AFAD, Kızılay, Ayvacık Belediyesi ve çevre belediyelerin yanı sıra birçok dernek ve kurumun gönderdiği yiyecek, giyecek, barınma ve ev eşyalarını teslim almaya devam ediyor. Yukarıköy Muhtarlığı Azası Ahmet Kurt, yardımlardan memnuniyetini dile getirerek, “Şu anda bir ihtiyacımız yok. Devletimize ve yardım yapan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.

 

“Yeni bir köy yaratmışlar”

 

Esra Erol ise bu yardımların altını çizerek, ekiplere teşekkür etmeyi ihmal etmedi. AFAD ekibiyle fotoğraf paylaşan Erol, “Çok şükür diyorlar sürekli hertürlü ihtiyaçları karşılanıyor yeni bir köy yaratmışlar @turkkizilayi @AFADBaskanlik” yorumunu yaptı.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.