Nusret Çanakkale’nindir..!

15 Temmuz Darbe girişiminden bu yana kayıp olan TCG Nusret Matın Gemisi, Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü’nde ortaya çıktı…

Nusret Çanakkale’nindir..!
Yayınlama: 07.12.2016
6.697
A+
A-

Çanakkale Çimenlik Kalesi İskelesinde bağlı bulunan ancak 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi ortadan kaybolan ve bir daha da kendisinden haber alınamayan TCG Nusret Mayın Gemisi ile ilgili ortaya çeşitli iddialar atılmıştı. Daha öncede konuyu gündeme taşımamamıza rağmen akıbetine ilişkin hiç bir resmi açıklama yapılmamış, halk arasında darbe gecesi askerlerin boğazı geçmemesi için devlete bağlı kuvvetlerce kaçırıldığı yada darbeci askerlerin gemi ile Yunanistan’a kaçtığı gibi söylentiler yayılmıştı.

Yaklaşık 6 ayın ardından Nusret’ten haber geldi. TCG Nusret gemisinin, 10-13 Aralık’ta, Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üssü’nde vatandaşların ziyaretine açılacağı öğrenildi.

 

Gölcük’te ziyarete açılıyor…

 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin vatandaşlara, özellikle gençlere bilimsel veriler ışığında aktarılmasını sağlamak amacıyla Gölcük Tersanesi Komutanlığında aslına sadık kalınarak yeniden inşa edilen, 11 Şubat 2011’de Türk bayrağı çekilerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrine verilen TCG Nusret’i vatandaşlar ve öğrencilerin, 10-13 Aralık’ta Poyraz Limanında gezme fırsat bulacağı bildirildi.

 

Çanakkale kahramanını geri istiyor…

 

Ancak Çanakkale ile özdeşleşen savaş kahramanı geminin neden Çanakkale’ye dönmeyerek Gölcük’te hizmet vereceği anlaşılamadı. Çanakkale kamuoyunun Nusret’in ait olduğu yere, Çanakkale’ye geri getirilmesi için baskı oluşturması ve bu konuda başta Vali Orhan Tavlı olmak üzere gerek bürokratların gerekse siyasilerin baskı oluşturması bekleniyor.

 

Ziyaretçilerin gözbebeğiydi…

 

Ziyaretçiler, gemi ve Çanakkale Deniz Savaşları hakkında bilgilendiriliyor ardından Çanakkale Deniz Savaşları hakkında canlı anlatım ve video sunumları gerçekleştiriliyordu.

Gemide, orjinal mayın hattını izleyerek tarihe yolculuk yapan ziyaretçiler, 1915’li yıllardaki Nusret gemisinin subay, astsubay ve erlerinin yaşam mahallerini de görme fırsatı buluyorlardı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş