O Bir Profesyonel..!

Bomba arama köpeği Vatoz, hassa burnuyla adeta dedektör gibi çalışarak şüpheli araçları didik didik arıyor…

O Bir Profesyonel..!
Yayınlama: 22.12.2016
2.168
A+
A-

Terör olaylarına karşı teyakkuzda bulunan tüm güvenlik güçleri, Çanakkale’de adeta kuş uçurtmuyor. Asıl görevi kuş yakalamak olan bomba arama köpeği Vatoz ise vatandaşların can ve mal güvenliği için terör saldırılarına karşı denetimlerde aktif rol üstleniyor.

 

Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce asayiş uygulamalarına aralıksız bir şekilde devam ediliyor. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de destek verirken İl Jandarma Komutanlığına bağlı Vatoz isimli bomba arama köpeği’de eşlik etti.

 

Kentin en işlek noktası olan İstanbul’a geçişlerin sağlandığı Gestaş Feribot iskelesinde gerçekleştirilen uygulamada şüpheli araçlar polisler ve hassas burunlu dedektör köpek tarafından aranırken sürücü ve şahıslar üzerinde GBT yapıldı.

 

8 yaşında ki Pointer cinsi köpeğin Çanakkale’de görevlendirilmek üzere Kastamonu’dan getirildiği öğrenildi. Denetimlerden son derece memnun olan vatandaşlar polis ve askere teşekkür ederken görevini başarıyla yerine getiren Vatoz’u da sevmeyi ihmal etmiyorlar.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş