O İSİMLER ÇOK ÇARPICI..!

Yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Çanakkale’de 43’ü ÇOMÜ personeli akademisyen olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında çalışan toplam 50 devlet görevlisi ihraç edildi. 2 kişi ise kamu görevine iade edildi…

O İSİMLER ÇOK ÇARPICI..!
Yayınlama: 30.04.2017
12.978
A+
A-

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenler ile kapatılan kurum ve kuruluşlarına ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yeni KHK ile yurt genelinde toplam 3 bin 974 kişi kamu kurumlarından atıldı.

 

ÇANAKKALE’DE İKİ KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ…

 

Çanakkale’de ise 43’ü ÇOMÜ personeli akademisyen olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında çalışan toplam 50 devlet görevlisinin ilişiği resmen kesilirken 2 kişi kamu görevine iade edildi.

 

Her iki göreve iade de T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde gerçekleşti. Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğüne bağlı olarak merkezde çalışan Müdür Hüseyin Bozkurt ve Çan’da görevli işçi Bekir Sakarya, açığa alındıkları görevlerine iade edildi.

 

5 KAMU KURUMUNDAN 7 İHRAÇ…

 

Yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameye göre Çanakkale’de ÇOMÜ haricinde 5 kamu kurumundan toplam 7 devlet çalışanı kamu görevinden çıkarıldı.

 

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü bünyesinde Çan’da görevli işçi Mustafa Karadeniz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde merkezde görevli Mühendis Feridun Fidan, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde merkezde görevli Öğretmen Abdullah Ürker, Sağlık Bakanlığı bünyesinde her ikisi de Biga’da görevli Ebe Behtiye Kuru ve Hemşire Kamile Akçay ile Adalet Bakanlığı bünyesinde görevli Çanakkale İcra Müdür Yardımcısı Feridun Ferruh Kebapcı ve Gelibolu İcra Müdür Yardımcısı Murat Bozkuş kamudan ihraç edildi.

 

ÇOMÜ’DEN 43 AKADEMİSYEN BİRDEN ATILDI…

 

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında en büyük temizliğin yaşandığı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi yine listenin başında yer aldı. Yeni KHK ile aralarında Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent, Öğretim Görevlisi, Araştırma Görevlisi ve Okutmanların yer aldığı toplam 43 Akademisyen ihraç edildi.

 

Bir çoğu kamuoyu tarafından yakından tanınan üst düzey kadro içerisinde iki isim özellikle dikkat çekti. ÇOMÜ Tekno Park Kurucu CEO’su Profesör Doktor Akın Pala ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Yardımcı Doçent Doktor Gökhan Erbağ üniversiteden atılanlar arasında yer aldı.

 

ÇOMÜ’DEN ATILANLARIN TAM LİSTESİ…

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.