ÖNCE MAHKEMEDE SONRA SANDIKTA HESAPLAŞACAKLAR..!

ÖNCE MAHKEMEDE SONRA SANDIKTA HESAPLAŞACAKLAR..!
Yayınlama: 28.01.2023
Düzenleme: 05.02.2023
1.722
A+
A-

AK Parti İl Başkanı Naim Makas, CHP ve DEVA Partisi’nin TOKİ projesi üzerinden kendisi ve ailesini hedef alan iddialar karşısında sessizliğini ilk kez Çanakkale Özel Haber’e bozdu.

 

Yalanınız batsın diyen Makas, siyasi acziyetlerini algı operasyonlarıyla telafi etmeye çalışanlarla adalet önünde hesaplaşacağız dedi…

 

Çanakkale’de dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan TOKİ projesi siyasi arenayı karıştırdı. Önce CHP ardından DEVA Partisi, AK Partili isimleri hedef almış ve İl Başkanı Naim Makas’ın ailesinden isimlerin TOKİ projesinde görev aldığını ve kurada hak sahibi olduğunu iddia etmişti. Makas, o soru ve iddiaları net bir şekilde cevapladı ve tartışmaya noktayı koydu.

 

CHP, TOKİ’DE HAK SAHİBİ VE ÇALIŞAN YAKININIZ VAR MI DEMİŞTİ…

 

CHP eski İl Başkanı Metin Ümit Ural, AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ı hedef alarak; “TOKİ Projesinin teknik sorumluları arasında ( Mimar – Mühendis ) yakınlarınız bulunuyor mu? Yine adı geçen proje de çekilen kuralarda anneniz, babanız veya 1. derece yakın akrabanıza üyelik hakkı çıkmış mıdır?” sorusunu kamuoyu ile paylaşmıştı.

 

DEVA PARTİSİ İDDİALARI DAHA DA YUKARI TAŞIMIŞTI…

 

DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca ise bu iddiaları dün bir kez daha gündeme getirmiş ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a; “2020 yılında yapılan TOKİ kura çekilişinde olduğu gibi yine DANIŞMANINIZIN ve İL BAŞKANINIZIN aileleri, akrabaları veya size yakın fakat ihtiyaç sahibi olmayan kişiler mi bu haktan faydalanacak? Vatandaşlarımız ekonomik kriz ile boğuşurken, yüksek enflasyon ile mücadele ederken, yine yüksek kira talepleri karşısında çaresizken ihtiyaç sahibi olmayan bu kişilere kura çekilişinde konut çıkmasından hiç rahatsız olmadınız mı? Vicdanınız sızlamadı mı?” diye sormuştu.

 

SOYİSİM BENZERLİĞİNDEN YALAN VE İFTİRAYA SARILDILAR…

 

Çanakkale gündemine bomba gibi düşen bu iddialara AK Parti İl başkanı Naim Makas’tan çok sert yanıt geldi.

İddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyleyen Makas; “Üzerimize atılmak istenen çamur karşısında her vatandaşın internet ortamında kolaylıkla ulaşabileceği TOKİ kura sonuçlarını inceledim. Söz konusu Hikmet Makas isimli kişi Biga’nın Yolindi Köyünden bir vatandaşımız çıktı. Kendisi ne yakın nede uzak bir akrabam olmadığı gibi tanımamda. Zaten uzun yıllardır Çanakkaleli olsak ta bizim ailemizin kökeninin Erzurum olduğunu herkes bilir. Devletin aradığı şartları taşıyan, üzerine kayıtlı evi bulunmadığı için de ihtiyaç sahibi olduğu anlaşılan bu vatandaşımıza evi şimdiden hayırlı olsun ve iyi günlerde oturmak nasip olsun. Öte yandan ileri sürdükleri gibi TOKİ projesinin teknik sorumluları arasında ( Mimar – Mühendis ) yakınlarım olduğu iddiası da gerçek dışıdır. Kaldı ki gerekli yasal şartları taşıyan herkes TOKİ’de başvurabilir, görevde alabilir. Bir soyisim benzerliğinden yalan ve iftiralara sarılıp, buradan siyaset üretmeye çalışılmasını etik ve ahlaki bulmuyorum. Siyasi acziyetlerini algı operasyonlarıyla telafi etmeye çalışanlarla adalet önünde hesaplaşacağız. Bugüne kadar siyasi terbiyemiz gereği sustum ancak yarın ilk işim mahkemeye başvurarak haklarında dava açmak olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş