PAPEN AYVACIK İÇİN TER DÖKECEK

Bir zamanlar birinci ligde fırtına gibi esen 42 yaşındaki yıldız futbolcu Mustafa Kocabey (Papen Mustafa) amatör lig ekiplerinden Ayvacık Belediyespor ile anlaştı.

PAPEN AYVACIK İÇİN TER DÖKECEK
Yayınlama: 02.01.2017
8.402
A+
A-

Galatasaray’ın altyapısından yetişen 1992-1993 sezonunda, dönemin teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından A takıma alınan ve o dönem Fransızların ünlü golcüsü Jean-Pierre Papin’e benzetildiği için kendisine “Papen” lakabı takılan Mustafa Kocabey, Ayvacık Belediyespor forması giyecek.

 

 

En çok gölü Çanakkale’de attı.

 

 

Başarılı futbolcu Kocabey’in kariyeri başarılarla dolu. Futbol hayatına Galatasaray ile başlayan Kocabey 1994-1996 yıllar arası Çanakkale Dardanelspor için ter dökmüştü. 62 karşılaşmada forma şansı bulan Kocabey 49 kez fileleri havalandırarak Çanakkaleli futbolseverlerin büyük sevgini kazanmıştı. Attığı gollerle Dardanelspor’un başarısında büyük pay sahibi olan Kocabey 2003-2004-2005 ve 2006 yıllarında da Dardenelspor forması giymişti. Kırmızı beyazlı formayla toplam 110 gol kaydeden Kocabey’in kariyerinde 298 gölü bulunuyor. Türkiye’de 25 ayrı takımda oynayan Kocabey Dardanelspor’a 4 kere transfer olmuştu.

 

 

Mustafa Kocabey Kimdir

Galatasaray‘ın altyapısından yetişmiştir. 1992-1993 sezonunda, dönemin teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından A takıma alınmıştır. Genç yaşta, o dönem Fransızların ünlü golcüsü olan Jean-Pierre Papin‘e benzetilmiş, “Papen Mustafa” lakabını almıştır.

A takımdaki ilk maçını 12 Eylül 1992’de Ali Sami Yen Stadyumu‘nda Aydınspor‘a karşı oynamıştır. Galatasaray bu maçı 1-0 kazanırken golü Mustafa atmıştır. Mustafa Kocabey o golü hala unutamadığını belirterek “İlk maçımdı, 74. dakikada golü attım ve binlerce taraftar gol diye ayağa fırladı, muhteşem bir duyguydu” demiştir.

Galatasaray o sezon UEFA Kupası‘nda AS Roma ile eşleşmiştir. İlk maçta 3-1 yenilen Galatasaray, İstanbul‘daki rövanşta rakibini 3-2 yenerken 2 golü Mustafa atmıştır. Böylece Avrupa kupalarında da golle tanışmıştır. Bu maçla birlikte Galatasaray taraftarının hafızalarına kazınmıştır.

Gazeteler onun tam sayfa posterlerini verirken daha 18 yaşındaydı ve “İşte geleceğin golcüsü” , “Müthiş yetenek” başlıkları atılıyordu. Yine daha 18 yaşındayken U-21 yani Ümit Millî Takımda da oynama başarısı göstermiştir.

Bir sonraki sezonda da Galatasaray’da forma giyen Mustafa, o sezon Torsten Gütschow ve Hakan Şükür‘ün iyi oyunu nedeniyle fazla forma şansı bulamıyordu. Kocaelispor’a kiralık olarak verildi. Galatasaray’a bir daha dönme şansı bulamadı.

Galatasaray’dan sonra birçok Anadolu takımında forma giydi ve hepsinde üstün performas gösterdi. Şampiyonluk, gol krallığı sevinçleri yaşadı.

Galatasaray‘da 2 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştır.

Türkiye liglerinin en çok gol atan futbolcusu olan Mustafa Kocabey, “Her gittiğim takımda kendime bir hedef koydum. Şampiyon olmak, gol kralı olmak gibi. Bunların çoğunu da başardım. Şimdiki hedefim de 300 gol. Bunu başarıp futbolu öyle bırakacağım” demiştir.

Galatasaray altyapısında oynadığı dönemde Metin Oktay Mustafa hakkında : “Benden sonra gelecek en önemli golcülerden biri olacak, yeter ki arkası kollansın.” demişti.

2010-11 sezonun ilk devresinde Balıkesirspor‘da forma giydi. Buradan sezon arası ayrılarak başka bir 2. Lig ekibi olan Tokatspor‘a transfer oldu. Tokatspor formasıyla 23 Mart 2011 tarihinde eski takımı Balıkesirspor‘a karşı oynanan lig karşılaşmasında ayağı kırıldı. Bu sakatlıktan sonra ilerleyen yaşına rağmen futbola veda etmedi ve 6 ay sonra 2011-12 sezonunun ilk lig karşılaşmasına kadar düzelerek oynamaya başladı.2011-12 sezonunun devre arasında ise Tokatspor‘dan ayrılarak başka bir 2. Lig ekibi Tepecikspor ile anlaşmıştır.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.