PARTİLİLER, GÜLEN YÜZÜNÜ SOLDURDU..!

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, kürsüde konuşma yaparken partililerin tepkisiyle karşılaştı. Yapılan tüm uyarılar delegeleri sakinleştirmeye yetmeyince konuşmasını yarıda kesip kürsüden erken inmek zorunda kalaran İskenderoğlu’nun, moralinin bozulduğu ve gülmeye alışık olan yüzünün asıldığı görüldü…

PARTİLİLER, GÜLEN YÜZÜNÜ SOLDURDU..!
Yayınlama: 07.03.2020
10.843
A+
A-

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, kürsüde konuşma yaparken partililerin tepkisiyle karşılaştı. Yapılan tüm uyarılar delegeleri sakinleştirmeye yetmeyince konuşmasını yarıda kesip kürsüden erken inmek zorunda kalaran İskenderoğlu’nun, moralinin bozulduğu ve gülmeye alışık olan yüzünün asıldığı görüldü…

 

AK Parti Lapseki 7. Olağan Kongresi, Sosyal Tesisler’de Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoglu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki İlçe Başkanı Namık Ergin, ilçe belediye başkanları, delegeler ve partililerin iştirakiyle gerçekleşti. Mevcut ilçe başkanı Namık Ergin ve Mehmet Kocabıyık’ın aday olduğu kongreye delegelerin yoğun katılım sağlaması nedeniyle salon kalabalık, hava ise gergindi. Konuşmaların uzaması ve bir türlü oy kullanımına geçilememesi ise tansiyonu daha da yükseltti. Önce homurtular arttı, ardından sesler yükseldi ve sonunda da bağırmaya başlayan delegelerin tepkisi kürsüde konuşma yapan Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na yöneldi.

 

İSKENDEROĞLU, KÜRSÜYE ÇIKMADAN UYARILMIŞ…

Kongrelerini tek aday ile yapmaya alışık olan AK Parti’de, Lapseki İlçe Bakanlığı için rakip çıkması nedeniyle zaten bir süredir ortam gergindi. Ardı ardına yapılan konuşmalarda sıra Milletvekili İskenderoğlu’na geldiğinde aslında konuşmasını kısa tutması konusunda önceden uyarılmıştı. Bu nedenle kadın vekil, sözlerine; “Fatih Başkan öyle bir geldi ve hadi çabuk delegelerimiz gidiyor dedi ki, ne diyeceğimizi bilemedik. Başkanım biz uyum sağlarız her zaman ki gibi, merak etme. Ama benim bildiğim AK Parti delegesi kongrede oyuna sahip çıkmadan buradan çıkmaz hiç merak etmeyin” şeklinde başlamıştı.

 

ÖNCE MORALİ BOZULDU ARDINDAN DİKKATİ DAĞILDI…

Ancak buna rağmen kürsüye çıktığı andan itibaren salonda ki hoşnutsuzluktan kaynaklı homurdanmalar ve gürültü hiç dinmedi. Bu nedenle de bir kez daha; “Sözlerimi uzatmayacağım” demesine karşın yine sonuç alamadı. Dinlenmediğini fark etmesi üzerine ise morali bozulan ve dikkati dağılan Jülide İskenderoğlu, konuşmasında sık sık şaşırınca bir kez daha; “Arka taraf oturabilir mi lütfen. Sessiz olursak 5 dakika da konuşmamı bitireyim seçimimize geçelim” şeklinde kürsüden uyarıda bulundu. Fakat yine başarılı olamadı.

 

HAYVANLARIMIZ BEKLİYOR, SENİ Mİ BEKLEYECEĞİZ…

Bazı delegelerin ıslıklayarak protesto ettiği duyulurken, yükselen sesler bir anda bağrışmaya dönüştü. Özellikle köylerden gelen AK Partili delegelerin; “Akşam oldu akşam. Hayvanlarımız var. Kaç km yola gidiceğiz, seni mi bekleyeceğiz. Sabahtan beri buradayız. Ayakta bekliyoruz” gibi cümlelerle Milletvekili İskenderoğlu’na bağırdığı duyuldu. Salonda buz gibi bir hava estiren o anlarda araya divan girdi ve ortamı sakinleştirmeye çalıştı.

 

HAYVANLAR, AK PARTİDEN ÖNEMLİ…

Fakat divan da başarılı olamayınca bu defa Jülide İskenderoğlu’na dönerek konuşmasını toparlayarak kısa kesmesini istediler. Keyfi kaçan ve alışık olduğumuz daima gülen yüzü asılan İskenderoğlu, kendisini alkışlayanlara dönerek; “Arkadaşlar şimdi size de bağırmasınlar, ben konuşuyorum diye bağırdılar” diyerek sitem etti. Sonrada; “Sanırım hayvanlar bizim konuşmamızdan, AK Partiden çok önemli. Her şeyden önce bir kadının sözünün kesilmeyeceğini burada ki tüm erkekler biliyor” diyerek sözlerini noktaladı ve sinirli bir şekilde kürsüden ayrıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.