ALTIN UMDULAR PARAMPARÇA OLDULAR..!

Define bulma umuduyla kaçak kazı yapan grubun hazırladığı patlayıcı erken infilak etti. Korkunç olayda ölen ve yaralananlar oldu…

ALTIN UMDULAR PARAMPARÇA OLDULAR..!
Yayınlama: 22.01.2021
Düzenleme: 23.01.2023
23.503
A+
A-

Define avcılığı yaparak kısa yoldan zengin olma hayaliyle başlayan macera facia ile sonuçlandı. Ölen ve yaralananların olduğu olay ile ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN GECE GİZLİCE KAZIYORLARDI…

Korkunç olay Lapseki’ye bağlı Üçpınar köyü kırsalında meydana geldi. Alınan bilgiye göre içinde altın dolu hazine olduğu rivayet edilen antik kilise efsanesinden yola çıkarak yaklaşık 5 ay önce İzmir’den gelen bir grup define avcısı bölgede gizlice arama çalışması ve 20 gün kadar önce de kazı faaliyeti başlattı. Kendilerini gizlemek için gece yürütülen kazı çalışmaları sırasında toprağın metrelerce altına inilirken sert bir kaya tabakası ile karşılaşıldı.

PATLAYICI OLARAK DİNAMİT YADA C4 KULLANILMIŞ…

Sözde hazine ile aralarında engel oluşturan kayayı ortadan kaldırmak için plan yapan grup patlayıcı kullanmaya karar verdi. Bunun içinde bir iddiaya göre dinamit bir başka iddiaya göre ise çok daha güçlü olan C4 tipi patlayıcı kullanılması kararlaştırıldı. Ancak biran önce zengin olma telaşı hataya neden oldu ve patlayıcı hazırlanırken ellerinde erken patladı.

PATLAMANIN ŞİDDETİYLE PARAMPARÇA OLDULAR…

Yetkililerin açıklama yapmaktan kaçınması nedeniyle net bir resmi bilgiye ulaşılamazken bölgeden gelen bilgilere göre şiddetli patlamada 2 kişi parçalanarak feci şekilde olay yerinde can veridi. 2 kişide kol ve bacaklarının kopması sonucu ağır yaralandı. Facia sonrası sağ kalanlar yaralıları hastaneye götürmek üzere Bursa-Çanakkale karayoluna çıkarken hafif yaralı bir kişi kaçarak Umurbey’e saklandı.

KAZA YAPTIK DEDİLER AMA DOKTOR VE POLİSİ İNANDIRAMADILAR…

Yanlarındaki yaralı ile birlikte hastaneye gelen şahıslar, kaza yaptıklarını söyleyerek görevlileri yanıltmaya çalışsa da yarıların durumundan şüphelenen doktorun polisi uyarmasıyla gerçek ortaya çıktı. Yapılan kısa bir soruşturmanın ardından define ararken patlama olduğunu kabul eden şahısların araçlarında yapılan aramada da define bulmaya yarayan alet ve cihazlar ele geçirildi. Öte yandan Umurbey’e kaçarak kullanılmayan harabe bir eve saklanan diğer kişi ise jandarmanın ısrarlı takibiyle yakalandı.

JANDARMA O İSİMLERİN PEŞİNDE…

Jandarmanın patlamanın yaşandığı kazı alanına kimseyi yaklaştırmadığı ve olayla ilişkisi bulunan bölgede ki bazı işbirlikçi isimlerin peşinde olduğu iddia edilirken kamuoyu şimdi merakla yetkililerce yapılacak resmi açıklamayı bekliyor. Çünkü şehir efsanesine dönen olay ile ilgili söylentiler kulaktan kulağa hızla yayılmaya devam ediyor.

Kolay yoldan zengin olma hayaliyle hazine avcılığına soyunan birçok kişi her yıl hayatını kaybediyor. Kimi kazdığı çukurun çökmesi sonucu toprağın altında kalıyor, kimi gazdan zehirleniyor, kimi dinamit patlatırken kimi ise aralarında yaşanan anlaşmazlık sonucu birbirini vurarak can veriyor…

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş