Protesto İçinde Protesto

Çanakkale’de bazı sivil toplum kuruluşları ve kadın derneklerince cinsel istismar yasası olarak adlandırılan düzenleme protesto edildi. Ancak kabul edilen yasayı protesto edenleri bu defa roman vatandaşlar protesto edince ortam gerildi.

Protesto İçinde Protesto
Yayınlama: 22.11.2016
2.587
A+
A-

Çanakkale’de bazı sivil toplum kuruluşları ve kadın derneklerince, erken yaşta evlilikle ilgili mağduriyetin giderilmesi amacıyla verilen önerge için düzenlenen gösteriye, kentte yaşayan Roman vatandaşlar tepki gösterdi. İskele Meydanı’na düzenlenen protestoya, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ile kadın dernekleri ve STK temsilcileri katıldı. 

Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme ve Kadın Danışma Merkezi (ELDER) Şube Başkanı Fatma Erdoğan’ın basın açıklamasını okuduğu sırada, alana gelen yaklaşık 20 Roman kadın ve çocukları eşlerinin uzun süredir cezaevlerinde bulunduğunu belirterek, söz konusu itiraza karşı olduklarını ifade ettiler. Eşlerinin kendilerine hiçbir şekilde tecavüz etmediğini ancak kendi rızaları ile erken yaşta evlendiklerini belirten vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine sahip çıkmaları talebinde bulundu. 

 

Yanlarında getirdikleri evlilik cüzdanlarını gazetecilere gösteren vatandaşlar, kendilerinin de tecavüze karşı olduklarını, çocuklarının ve ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesini beklediklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından, AK Parti İl Başkanlığı binasına yürüyüş yapmak isteyen kalabalık, polis ekiplerince engellendi. Topluluk daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.