REKTÖRÜ EVİNDEN ALMIŞLAR

ÇÖMÜ Eski Rektörü Ali Akdemir’in sabaha karşı yapılan operasyonla evinde gözaltına alındığı ortaya çıktı. Akdemir’in daha önce İstanbul merkezli yapılan operasyonla Eskişehir’de gözaltına alındığı iddia edilmişti. Akdemir’in Kocaeli’ndeki evinin ışıklarının gece gündüz yandığı arabasının evinin önünde park halinde durduğu bilgisine ulaşıldı.

REKTÖRÜ EVİNDEN ALMIŞLAR
Yayınlama: 15.12.2016
1.296
A+
A-

FETÖ ilk darbeyi bana yaptı diyen ÇOMÜ Eski Rektörü, CHP Kocaeli İl Örgütü Eğitim Sekreteri Ali Akdemir’in FETÖ kapsamında gözaltına alındığı kesinleşti. Kocaeli CHP İl Başkanı Başkanı Av. M. Cengiz Sarıbay gözaltı iddialarının gerçek olduğunu bugün kendisiyle bugün bir görüşme yapacaklarını dile getirdi.

 

Akdemir’in FETÖ ile ilişkilendirilmesi mümkün değildir

 

Dün yazılı bir basın açıklaması yapan Sarıbay tüm kamuoyunu olduğu gibi kendilerini de şaşırtan adli süreci sürecini yakından takip ettiklerini belirtti. Akdemir’le bugün görüşeceklerini ifade eden Sarıbay, ‘‘Bu görüşmede gözaltının gerçekleşmesinin gerekçelerini daha iyi anlayacağız. Ancak; bugünden ve gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki Prof. Dr. Ali AkdemirFETÖ ile ilişkilendirilmesi mümkün olmayan bir isimdir.

Türkiye’nin en genç dekanı olduktan sonra en genç rektörü ünvanını da alan; görevi devraldıktan sonra ÇOMÜ- Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde çok başarılı çalışmalara imza atan Akdemir, öğretim üyesi ve öğretim görevlilerinin büyük teveccühüne rağmen tekrar rektör olarak atanmamıştı. Yerine atanan isim bugün hala FETÖ tutuklusudur.”

 

Yaşam biçimi, siyasete ve sosyal hayata bakışıyla; ilişkilendirilmek istendiği FETÖ ile ilişkisi olmadığı aşikar olan arkadaşımızın böyle bir suçlamayla gözaltına alınması terörle mücadeledeki birlik ve beraberlik ruhunu zedelediği gibi sadece ve sadece FETÖ’nün ekmeğine yağ sürecektir.

 

Üzülerek görüyoruz ki; son dönemde CHP ile FETÖ’yü hatta diğer terör örgütlerini ilişkilendirmek için ciddi maniplasyonlar yapılıyor. CHP’nin siyasal, sosyal ve ekonomik bakışından rahatsız olan bazı çevrelerin bu provokasyonlarının bir uzantısı olarak gördüğümüz Ali Akdemir’in gözaltısı konusunda CHP Kocaeli Örgütü olarak duruşumuz nettir. Arkadaşımız aklanana kadar yanında olacağız, hukuki, siyasi ve dost desteğimizi sonuna kadar vereceğiz’’şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.