RESMEN ÖLÜM FERMANI..!

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, yeni zeytin yasa taslağını eleştirerek; “Bu yasa taslağı ile bölgemizin altını zeytinimizin ölüm fermanı verilmektedir” dedi. Balkan, bu ısrarın arkasında rant olduğunu vurgulayarak maden ve enerji yatırımlarını işaret etti…

RESMEN ÖLÜM FERMANI..!
Yayınlama: 30.05.2017
2.201
A+
A-

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, üretim ve yatırımın önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen “Üretim Reform Paketi Kanun Tasarısı Taslağı”nda zeytincilik yasasının değiştirilmek istenmesini eleştirdi.

 

Cengiz Balkan, “Bu yasa taslağı ile bölgemizin altını zeytinimizin ölüm fermanı verilmektedir” dedi. Değiştirilmek istenen maddelerin en önemlisinin 20. madde olduğunu belirten Balkan, söz konusu değişikliğin yedi kez meclisten ret oyu aldığını belirterek ısrarın arkasında rant olduğunu söyledi.

 

MADENCİYE, TERMİKÇİYE GÜN DOĞACAK…

 

Mevcut zeytin yasasının en önemli yanının “zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede, zeytinliklerin bitkisel gelişimini ve çoğalmalarını engelleyecek kimyasal atık oluşturacak tesis yapılamaz ve işletilemez” maddesi olduğunu hatırlatan Cengiz Balkan, yeni yasa tasarısında ise bu cümleden sonra “ancak” diye başlayıp “alternatif alan bulunamaması ve kurulun uygun görmesi şartıyla” diye getirilen değişiklik taslağının enerji, madencilik, petrol ve doğal gaz arama işletme faaliyetlerinin yanı sıra zeytinlik alanlarda imara izin verdiğini” belirtti.

 

MADENCİLERİN ÇIKARLARI SÖZ KONUSU…

 

Balkan, “Bir ziraat mühendisi ve eski bir zeytinci olarak bu tasarının yasalaşması halinde Türkiye’de ve Ege bölgesinde zeytinciliğin biteceğini öngörmek hiç de zor değil. Oysa zeytin stratejik bir üründür; özellikle Ege bölgesinin temel geçim kaynaklarından biridir. Defalarca meclisimizde reddedilen bir yasa taslağının sürekli önümüze getirilmesinin arkasında başta madencilik olmak üzere çeşitli çıkar çevrelerinin lobi faaliyetlerini aramamız lazımdır. Yetkililere Küçükkuyumuz’dan seslenmek istiyorum: Zeytinimizden elinizi çekin. Sağlıklı beslenme, istihdam yaratma başta olmak üzere sayısız fayda sağlayan bu kutsal ürünümüzü korumak için her türlü mücadele yöntemine başvuracağız..” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.