DENİZİN SONU GÖRÜNDÜ..!

Uzun yıllardır amatör olarak balıkçılık yapan emekli denizci Muhittin Korkmaz bilinçsiz avlanma nedeniyle denizlerde balık kalmadığını durumun her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Korkmaz, “Gitmediğimiz yer kalmıyor, gez gez balık yok. Ağ atıyoruz yok, olta atıyoruz yok. Denizleri bitirmişiz” şeklinde konuştu…

DENİZİN SONU GÖRÜNDÜ..!
Yayınlama: 28.10.2020
6.879
A+
A-

Uzun yıllardır amatör olarak balıkçılık yapan emekli denizci Muhittin Korkmaz  bilinçsiz avlanma nedeniyle denizlerde balık kalmadığını durumun her geçen gün kötüye gittiğini söyledi. Korkmaz, “Gitmediğimiz yer kalmıyor, gez gez balık yok. Ağ atıyoruz yok, olta atıyoruz yok. Denizleri bitirmişiz” şeklinde konuştu…

 

CoCukluğundan bu yana balıkçılık ile uğraşan, GESTAŞ’dan emekli olmasının ardından vaktinin büyük çoğunluğunu balık tutarak geçiren Muhittin Korkmaz balık cenneti olan Saroz Körfezi Ece Limanı’nda balık bulmakta zorlandıklarını ifade etti.

 

Neredeyse her gün balığa çıktıklarını ifade eden Korkmaz, “Buralar bir zamanlar balık cennetiydi. Balıkta çeşit de boldu. Şimdi gitmediğimiz yer kalmıyor, gez gez balık yok. Ağ atıyoruz yok, olta atıyoruz yok. Denizleri bitirmişiz” dedi.

 

Bu yıl geçtiğimiz yıla oranla palamutun bol avlandığını dile getiren Korkmaz, “Ama bu bizi aldatmasın. Her geçen yıl denizlerimizdeki balık türü ve miktarı azalıyor. Artık denizlerimizde hamsi, istavrit, sardalya ve palamuttan başka balık kalmadı gibi. Eski insanlar denizde balık bitmez diyorlardı. Ama maalesef bitti.  Bunun başlıca iki nedeni var. Birincisi bilinçsiz avcılık ikincisi de özellikle Karadeniz ve Marmara’daki kirlilik” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş