RİSK BÜYÜK DEDİ..!

İskeleye çarparak kazaya neden olan Çanakkale Feribotu’na ilişkin GESTAŞ yetkilileri hala sessizliğini korurken beklenen açıklama Marmara Adalar Belediye Başkanından geldi. Büyük delikler oluşan vapur için risk büyük dedi…

RİSK BÜYÜK DEDİ..!
Yayınlama: 13.07.2017
6.454
A+
A-

YETKİLİLER SUSTU BAŞKAN KONUŞTU…

 

Marmara İlçesi’nde yolcu ve araçları almak için yanaşmak istediği iskeleye çarpan   ‘Çanakkale’ adlı araba vapurunun kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Ancak şuana kadar ne kazanın nedeni nede sonrasında oluşan hasar ve zarara ilişkin GESTAŞ ve bağlı olduğu Çanakkale Valiliği tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

Daha önce ki kaza ve arızalarda olduğu gibi sessizliğini koruyan Çanakkaleli yetkililerin aksine merakla beklenen açıklama Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’dan geldi. Aksoy, araba vapurunda çarpma nedeniyle büyük delikler oluştuğunu, bunun onarılması için çalışmalara başlandığını söyledi.

 

GEMİDE BÜYÜK DELİKLER OLUŞMUŞ…

 

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, kazada iskelenin yanı sıra araba vapurunun büyük hasar gördüğünü belirterek; “Çarpma nedeniyle arabalı vapurda büyük delikler oluşmuş. Risk büyük. Şirket geminin yüzdürülebilir hale gelmesi için dalgıçlar görevlendirdi. Daha sonra iskeledeki hasar giderilecek. Kaza sonrası Marmara ilçesine yapılan deniz seferleri bugün aksamadan devam ediyor” dedi.

 

 

YAKIT SIZINTISI KİRLİLİĞE YOL AÇMIŞ…

 

Başkan Aksoy ayrıca, kazanın büyük bir ihtimalle araba vapurunun sisteminin kilitlenmesinden meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Öte yandan kaza sırasında özellikle alt kısmında büyük hasar alan gemiden denize yakıt sızarak çevre kirliliğine yol açtığı belirtildi.  Yetkililerin gerekli önlemleri alarak sızıntının engellenmesi ve kirliliğin temizlenmesi için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 

KAZA NASIL OLMUŞTU…

 

Marmara Adası iskelesinde dün sabah meydana gelen gemi kazasında, Avşa Adası’ndan 80’e yakın yolcu ve 15 araç alıp saat 06.30 sıralarında Marmara Adası’na gelen Çanakkale adlı araba vapuru,  yanaşmak istediği iskeleye çarptı. Yolcuların korku ve panik yaşadığı kazada can kaybı olmadı. Araba vapurunda mahsur kalan yolcular ise iş makinaları ve merdivenler ile tahliye edildi. İskeleye büyük hasar veren kaza sonrası yolcular ise aynı gün  kooperatiflere ait gemilerle Erdek’e gittiler.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.