SALONLARDA DEĞİL CUMHUR İLE MEYDANLARDA KUTLADI..!

SALONLARDA DEĞİL CUMHUR İLE MEYDANLARDA KUTLADI..!
Yayınlama: 31.10.2023
Düzenleme: 02.11.2023
2.443
A+
A-

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider Cumhuriyetimizin 100. Yıl coşkusunu salonlarda değil alanlarda yaşadı.

7’den yetmişe, Çanakkale’nin dört bir yanında vatandaşlarla bir araya gelen Gider; “Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Zaferi’nin yarattığı kurtulma azmiyle başladı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, Cumhuriyetin önsözünü yazdığı bu topraklarda yaşamaktan ve Atatürk’ün burada yaptıklarından onur ve gurur duyuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” şeklinde konuştu…

 

 

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı, Çanakkale genelinde on binlerce vatandaş tarafından sokaklarda kutlandı. Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşayan Çanakkalelilerin coşkusuna, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de dahil oldu.

Cumhuriyet Bayramı’nı salonlar yerine, vatandaşlarla iç içe olduğu geniş katılımlı organizasyonlarda kutlamayı tercih eden Gider, ilk olarak Biga’da sanatçı Hasan Çağlayan’ın resim sergisine katılarak uzun yıllar süren emek sonucu ortaya çıkan Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının resimlerden oluşan sergiyi inceledi. Ardından Biga Fenerbahçeliler Derneği tarafından 100’üncü yıl anısına yapılan Atatürk Çeşmesi’nin açılışını yapan Gider, sonrasında ise Biga Belediyesi’nin yaptığı Atatürk Anıtı’nın açılışına katılarak, Bigalılarla birlikte zeybek gösterilerini izledi.

Yaptığı konuşmada Atatürk’ün ve Cumhuriyetin önemine değinen Gider; “100. yılını kutladığımız Cumhuriyet, birçok ülkedeki rejim değişikliği ile eş tutulmamalıdır. Cumhuriyet, halkımızın söke söke aldığı bir rejimdir. Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak 19 Mayıs kabul ediliyor ancak bunun için Çanakkale Zaferi çok daha uygun. Cumhuriyeti kuran ve milli mücadelemizin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine çıktığı yerdeyiz biz. Bu topraklarda olmaktan ve Atatürk’ün burada yaptıklarından onur ve gurur duyuyoruz. Burada oluşan milli bilinç ve kurtulma azmi, bizleri cumhuriyete götürdü. İnsanların yönetilebileceği en insani yönetim şekli, cumhuriyettir. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizin kurucusu ve Osmanlı’nın da paşasıdır. Bir ortak değerdir. Bunu sağa sola çekmek, kimsenin haddi ve hakkı değildir. O, hepimizin lideri ve atasıdır” dedi.

 

 

ÇANAKKALE’DEN YENİCE FENER ALAYINA GEÇTİ…

 

Günler öncesinden vatandaşları Çanakkale’deki Fener Alayı’na davet eden Ayhan Gider, 18 Mart Stadyumu önünden başlayan yürüyüşte protokol sıraları yerine, vatandaşların yoğunlukta olduğu orta sıralarda halk ile bir arada olmayı tercih etti. 2023 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı Çanakkalelilerle birlikte taşıyan Gider, gencinden yaşlısına kadar her kuşaktan vatandaşlarla sohbet etti ve bayramlarını kutladı. Çanakkale’deki Fener Alayı’nın hemen ardından Yenice’ye hareket eden Ayhan Gider, burada da vatandaşların Cumhuriyet coşkusuna ortak olarak dev Türk Bayrağı’nın ardından yürüdü.

 

 

ÇANAKKALE’YE YAKIŞAN TABLO…

 

Cumhuriyet kutlamalarından Çanakkale genelinde büyük bir coşku yaşandığını ifade eden AK Partili Ayhan Gider; “Çanakkale, bu memleketin nasıl kazanıldığı ve kıymetini çok iyi bilen bir şehir. 7’den 70’e her yaş gurubundan, köylüsünden şehirlisine her kesimden insanı ve birbirinden çok farklı siyasi görüşe sahip olan hemşehrimizi Cumhuriyet, vatan, bayrak ortak paydasına muhteşem bir şekilde bir araya geldiler. Bundan gurur duyuyoruz. Aynı sıralarda İstanbul’da sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde görkemli bir kutlama yapıldı. Türk Denizcilik Tarihinde daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 100 savaş gemisi geçit yaparak, hem cumhuriyeti kutladı hem de dosta düşmana gerekli mesajı verdi. Büyük bir gururla, donanmamızın geldiği noktayı gözler önüne serdik” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş