Tarihi Alanlar İhya Ediliyor

1892 yılında II. Abdulhamit döneminde Mareşal Asaf Paşa tarafından yapılan Hasan Mevsuf (Dardanos) Tabyasının restorasyon çalışmaları için ihalesi yapıldı…

Tarihi Alanlar İhya Ediliyor
Yayınlama: 27.02.2017
3.114
A+
A-

1892 yılında II. Abdulhamit döneminde Mareşal Asaf Paşa tarafından yapılan Hasan Mevsuf (Dardanos) Tabyasının restorasyon çalışmaları için ihalesi yapıldı.

 

Hasan Mevsuf, eski adıyla Dardanos Tabyası 1915 Çanakkale Savaşı’nda tarihe yön veren önemli bir nokta olmuş ve düşman askerine karşı koymak adına büyük kahramanlık destanları yazılmıştı. Tarihi Tabyanın ziyaretçilere daha kullanışlı hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda restorasyon çalışmaları için 2 milyon 806 bin TL ile ihale yapıldı.

 

Şehitler Diyarı Çanakkale’ye yakışır bir tarihi alan çalışması yürütüldüğünün altı çizilirken şehitlerimizin ayak bastığı toprak parçasının önemi vurgulandı. Daha öncede Çanakkale Şehitliği başta olmak üzere birçok tarihi alanda restorasyon çalışması başlatılmıştı. Halen, Allahu Ekber nidalarıyla düşman askeriyle çatışan ecdadımızın bulunduğu yerde 5 vakit ezan okunmakta. Bu çalışmalar sonucunda Çanakkale’nin, tarihi kent anlamında önemli bir noktaya gelmesi hedefleniyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş