TARIM BİZİM İŞİMİZ

AK Parti Çanakkale milletvekili Ayhan Gider, “Tarımda Avrupa’nın en büyük gücü olduk. Şu anda tarımsal hasılada Avrupa’da birinciyiz. milli hasılayı 36.9 milyardan 158 milyara çıkardık’’dedi.

TARIM BİZİM İŞİMİZ
Yayınlama: 12.06.2017
5.389
A+
A-

Tarımın sorunları köklü çözümler gerektirir

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi‘nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensorunun gündeme alınıp alınmaması görüşüldü. AK Parti Çanakkale milletvekili Ayhan Gider, tarımın desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Sorunları hem geniş hem büyük hem de dinamiktir. Zaman zaman sorunları giderici çözüm gösterebilirsiniz. Tarımın sorunları köklüdür, köklü çözümler gerektirir. Bizde AK Parti olarak 15 yıldır buna göre hareket ediyoruz. Dinamik sektörlerin sorunları da dinamiktir. Halkımıza huzur ve mutluluk için sınır çizmeyi aklına bile getirmeyen parti olarak biz hiç diyemeyiz” diye konuştu.

 

Tarıma önem veriyoruz
Tarımın stratejik bir sektör olarak gördüklerini ifade eden Gider, “Tarım Kanunu’nun içinde bulunduğu 15 kanun çıkardık. Tarımda Avrupa‘nın en büyük gücü olduk. Şu anda tarımsal hasılada Avrupa‘da birinciyiz. Tarımsal gayri safi milli hasılayı 36.9 milyardan 158 milyara çıkardık. Tarım ürünleri ihracatımız 3.7 milyar dolardan 16.3 milyar dolara çıktı. Tarım ürünleri dış ticaretinde son 15 yılda 58 milyar dolar fazla verdik. Bu çalışmalar tarımsal üretimde önemli artışları beraberinde getirdi. Bitkisel üretim 98 milyondan 120 milyon tona çıktı. Hayvansal üretim 10.3 milyondan 23.5 milyon tona çıktı” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş