TONLARCA KAÇAK VE SAHTE İÇKİ..!

Yaklaşan yılbaşı, sakatlıklara ve hatta ölümlere yol açan kaçak ve sahte içki üreticilerinin iştahını kabarttı. Devam eden operasyonlar kapsamında sadece iki günde 2 ilçede şimdiden tonlarca yasa dışı alkol ele geçirildi…

TONLARCA KAÇAK VE SAHTE İÇKİ..!
Yayınlama: 30.11.2017
5.927
A+
A-

Yaklaşan yılbaşı, sakatlıklara ve hatta ölümlere yol açan kaçak ve sahte içki üreticilerinin iştahını kabarttı. Devam eden operasyonlar kapsamında sadece iki günde 2 ilçede şimdiden tonlarca yasa dışı alkol ele geçirildi…

 

Yılbaşını fırsat bilerek piyasaya kaçak ve sahte içki sürmeye hazırlananlara güvenlik güçleri aman vermiyor. Operasyonlara ağırlık veren güvenlik güçleri Gökçeada ve Ezine ilçelerinde toplam 9 bin 210 litre şarap, 43 litre rakı ve 43 şişe viski ele geçirdi. İhbarların değerlendirildiği ve çalışmaların aralıksız devem ettiği bildirildi.

 

NUMUNELER TAPDK LABORATUVARINA GÖNDERİLDİ…

 

Yaklaşan yılbaşı öncesinde, piyasada sahte ve kaçak üretilmiş içki tedirginliği görülürken Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan istihbarat çalışması sonucu dün akşam saatlerinde, Gökçeada’nın Eşelek köyündeki iki ayrı yere ve ilçe merkezinde bir ev ile eklentilerine, jandarma tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda, 3 bin 300 litresi şişelenmiş toplam 8 bin 590 litre kaçak üretilen şarap ele geçirildi. Ayrıca 48 şişe de viskinin ele geçirildiği operasyonda şüpheliler V.F. ve İ.D., gözaltına alındı. El konulan içkiler, etil alkol karıştırılıp, karıştırılmadığının belirlenmesi için incelenmek üzere Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) laboratuvarına gönderildi. Şüphelilere, içkileri kaçak üretmeleri gerekçesiyle toplam 527 bin TL idari para cezası kesildi. Adreslerde yapılan aramalarda yine içkilerin kaçak üretiminde kullanılan 1 sıkma makinesi, 3 ezme makinesi, 1 damıtma kazanı,1 filtre makinesi, 2 tıpalama makinesi, 7 fermantasyon tankı, kültür varlığı niteliğinde 7 adet SRD rom şişesi ile 2 av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi.

 

EV DEĞİL KAÇAK İÇKİ İMALATHANESİ…

 

Kentte yasa dışı içki üretimi konusunda çalışmalarını sürdüren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine Ezine ilçesine bağlı Akçakeçili köyünde N.S. ve H.O’ya ait ev ve iş yerlerine operasyon düzeledi. Operasyonda, kaçak üretildiği belirlenen 620 litre şarap ve 43 litre rakı ile 3,75 kilogram anason, 3 damıtma kazanı, plastik damıtma bidonu, sıkma makinesi, ruhsatsız av tüfeği ve bu tüfeğe ait 95 fişek ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alındı, başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.