UĞUR DÜNDAR MADEN SAHASINDA…!

Duayen televizyon habercisi ve usta gazeteci-yazar Uğur Dündar Çanakkale’deydi. İlk olarak meslekte 50’inci yılını dolduran usta gazetecinin hayatını anlatan belgesel kentlilerle buluştu. Ertesi gün ise Kirazlı Köyüne gelen Dündar ve beraberinde ki heyet Balaban mevkiinde metalik madencilik faaliyetlerine karşı yürütülen çevre mücadelesine destek verdi. Maden sahasını inceleyen Dündar, “Altın mı su kaynağımı derseniz bin defa su kaynağı, bin defa doğa deriz” dedi…

UĞUR DÜNDAR MADEN SAHASINDA…!
Yayınlama: 31.08.2019
3.509
A+
A-

Duayen televizyon habercisi ve usta gazeteci-yazar Uğur Dündar Çanakkale’deydi. İlk olarak meslekte 50’inci yılını dolduran usta gazetecinin hayatını anlatan belgesel kentlilerle buluştu. Ertesi gün ise Kirazlı Köyüne gelen Dündar ve beraberinde ki heyet Balaban mevkiinde metalik madencilik faaliyetlerine karşı yürütülen çevre mücadelesine destek verdi. Maden sahasını inceleyen Dündar, “Altın mı su kaynağımı derseniz bin defa su kaynağı, bin defa doğa deriz” dedi…

 

Çanakkale’nin Kaz Dağları bölgesinde yer alan Kirazlı köyünde yürütülen altın madeni projesinde, ÇED raporunda 45 bin denmesine rağmen yaklaşık 195 bin ağaç kesildiği iddia edilmişti. Çevrecileri ayağa kaldıran olay sonrasında madencilik faaliyetlerine karşı başlatılan mücadele, ülkenin dört bir yanından gelen destekler ile devam ediyor.

 

 

BİLİM İNSANLARININ BİLE ÖNGÖREMEYECEĞİ ÇOK BÜYÜK FELAKETLERE SEBEBİYET VEREBİLİR…

 

Usta gazeteci Uğur Dündar da Kaz Dağları’na gelerek bölgede incelemelerde bulundu. Dündar’a Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve daire amirleri eşlik etti. İlk olarak ağaç kesiminin gerçekleştiği şantiye alanında giden Dündar burada yetkililerden bilgi aldı. Sonrasında söz alan Dündar, su kaynakları ve doğanın korunmasının görevleri olduğunun vurgusunu yaprak şunları söyledi:

 

“Bu coğrafya büyük depreme gerek kalmadan, fay hareketleri ile yer altı sularını her zaman ağır metaller ile kirletebilecek bir riskli bölgedir. Hele bu türlü siyanürlü üretimin yapılması sonucu oluşabilecek bir fay kırığı bilim insanlarının bile öngöremeyeceği çok büyük felaketlere sebebiyet verebilir. Bu coğrafyada sadece bu altıncıların değil, yaşayan tüm canlıların en az onlar kadar hakkı var. Biz her şeyden önce bu canlı haklarına saygı bekliyoruz. Biz her şeyden önce su kaynaklarımızı ve o su kaynaklarını koruyan doğal zenginliklerimizi özenle korumak zorundayız. Altın mı su kaynağımı derseniz bin defa su kaynağı, bin defa doğa deriz. Bunu korumak bizim görevimiz. Bu ormanlar kolay oluşmadı. Buraların talan edilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Buna saygı duyulmasını istiyoruz. Saygı duyuluncaya kadar da bu mücadeleyi devam ettireceğiz.”

 

 

UĞUR DÜNDAR BELGESELİNE ÇANAKKALE’DE BÜYÜK İLGİ…

 

Dündar açıklamasının ardından Su ve Vicdan Nöbeti kamp alanına geçerek incelemelerini sürdürdü. Bir gece önce ise duayen gazeteci Uğur Dündar’ın hayatını anlatan belgesel Çanakkale’de gösterildi. Gazetecilikte 50’inci yılını dolduran usta gazeteci Uğur Dündar’ın çocukluğu, gençliği, okul yıllarının yanı sıra mesleki hayatı ile karakteristik özelliklerinin de anlatıldığı belgeselin yönetmenliğini gazeteci Gökmen Ulu yaptı. Yoğun ilgi gösterilen etkinlik sonunda vatandaşlar Uğur Dündar ile fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarıştı.

 

 

BAŞKAN ÜLGÜR GÖKHAN DA KATILDI…

 

Dündar’ın çocukluğu, gençliği, okul yıllarının yanı sıra mesleki hayatı ile karakteristik özelliklerinin de anlatıldığı belgeselin bu seferki durağı Çanakkale oldu. Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, usta haberci Uğur Dündar, belgesel filmin yönetmeni Gökmen Ulu ve binlerce vatandaş katıldı.

 

 

HALKIN GÜCÜ KARŞISINDA HİÇ KİMSE DURAMAZ…

 

Gösterim öncesi bir konuşma yapan Gazeteci Gökmen Ulu, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada Kaz Dağları’nda verilen çevre mücadelesine değindi. Gençlere de tavsiyede de bulunan Ulu: “Bu belgeselin yönetmeni olmaktan aynı zamanda Uğur Dündar ustanın öğrencisi olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Yapımda emeği geçen başta sevgili ustam Yılmaz Özdil olmak üzere bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ne iş yaparsanız yapın, nerede olursanız olun, Uğur Dündar gibi yaşayın. Biz Çanakkale ruhunu kalbimizde taşıyoruz. Kalplerimiz Kaz Dağlarıyla, yaşam hakkı savunucularıyla ile birlikte atıyor. Bizler yaşamın tanıklarıyız. Biliyoruz ki halkın gücü karşısında hiç kimse duramaz” şeklinde konuştu.

 

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE ASKERLERİNE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM…

 

Bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı belgeselin sonunda konuşan Uğur Dündar, Kaz Dağları’ndaki çevre mücadelesine dikkat çekti. Dündar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a mücadeleye desteklerinden ötürü teşekkür ederek şunları söyledi:

“Çanakkale’nin sınırlarına girdiğimde her zaman tüylerim ürperiyor. Gerçekten dünya ölçeğinde eşsiz bir kent. Çok şey borçlu olduğumuz bir şehir. Çocukluğumun en güzel yıllarının burada geçmiş olması, benim hayatımın ve yaşam çizgimin belirlenmesinde çok etkili olmuştur. O kahramanlardan aldığımız derslerle hayatımızın doğru yönde şekillenmesinin çok katkısı olduğu kanısındayım. Ne yazık ki bazıları bu çok özel şehrin değerlerine saygılı olamıyorlar, farkında değiller. Özenle korunması gereken bir doğaya sahip olduğunu, bir tarihe sahip olduğu, her karış toprağının kutsal olduğunun bilincinde değiller. Sayın Ülgür Gökhan’ın bu uğurda verdiği mücadele her türlü alkışa ve övgüye değer. Bütün dünyanın dikkatini çeken bir bayraktarlık yaptı. 30 Ağustos Zaferini yaratan Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hepsinin aziz hatıraları önünde hürmetle, minnetle ve rahmet duyguları ile eğiliyorum.”

 

 

ONURLA SEYRETTİK..

 

Dündar’a teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Başkan Gökhan da, belgeseli onurla seyrettiklerini belirterek: “Bu akşamın en doğru konuğunun Uğur Dündar olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu hoş tutmak için söylemiyorum. Biraz önce izlediğimiz belgeselden dolayı söylüyorum. Sizde herhalde benim söylediklerime katılıyorsunuz. İşte halkın içinden, halk için o görevi yapmış ve 50 yılı tamamlamış birisi. Onurla seyrettik. İşte halkın içinden gelmek böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

 

 

VATANDAŞLAR BİRBİRİYLE YARIŞTI…

 

Etkinlik sonunda Başkan Gökhan, Dündar’a katkılarından dolayı hediye takdim etti. Sonrasında vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini kırmayan Dündar herkesi sahneye davet etti. O anlarda ise vatandaşlar adeta bir birleri ile yarıştı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş