UMURsuzca değil BEY ler gibi güreştiler

Umurbey Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşleri’nin 4’ncüsü kıran kırana güreşlere sahne oldu. Sağanak yağış altında gerçekleşen güreşlerde pehlivanlar yağışa aldırmadan mücadelelerini sürdürdüler. Belediye Başkanı misafirlerinle yakından ilgilendi, oyunuyla mest etti.

UMURsuzca değil BEY ler gibi güreştiler
Yayınlama: 26.05.2017
6.512
A+
A-

 

 

 

 

Umurbey’in galibi OKULU

Umurbey Belediyesi tarafından bu yıl 4’ncü düzenlenen güreşlere ilgi büyüktü. 26 başpehlivanın mücadele ettiği güreşler yoğun yağışa rağmen devam etti. Çekişmeli ve zaman zaman kıran kıran güreşler sonucunda Kırkpınar Başpehlivanlarından Orhan Okulu er meydanından galip ayrılmasını bildi. Orhan Okulu’nun finalde rakibi ise Ekrem Yavuz oldu. Güreşlerin normal süresinde yenişemeyen güreşçiler 5 dakikalık puanlama süresinde de birbirlerini üstünlük sağlayamadılar. İlk puanı alan Okulu başpehlivan olmayı başardı. Birincilik kürsüsüne çıkan Okulu’ya madalya ve kupasını Lapseki kaymakamı Tahir Şahin, İkinci Ekrem Yavuz‘a madalya ve kupasını Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş verdi.

 

YAĞMUR YAĞDI BÖYLE OLDU

 Güreşlerin yağmura rağmen kıran kırana mücadelelere sahne olduğunu belirten Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, güreşlerin her sene daha iyiye gittiğine dikkat çekti. Güreşleri izlemeye gelen vatandaşlara ve katkı sunan ağalara teşekkür eden Yavaş, ‘‘Umurbey halkımızın ilgisinin de yüksek olması çevre yörelerden gelen ağaların katkı sunması, güreşlerimizi daha değerli hale getiriyor. Yağmur biraz daha az yağsaydı daha güzel olacaktı ama hiç sıkıntısız bitirmiş durumdayız” şeklinde konuştu. Başkan güreşlerde hünerlerini de sergileyerek mini bir oyun şov yaptı, davetlilerden büyük alkış aldı. 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş