BAŞPEHLİVANIN GÖZÜ KARA

Kepez Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerinin bu sene 49.su gerçekleştirildi. Kıran kırana geçen güreşlere, halkın ilgisi yoğun oldu.

BAŞPEHLİVANIN GÖZÜ KARA
Yayınlama: 20.05.2017
5.667
A+
A-

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk MUTAN açıklamasında, halk plajının yan tarafına yeni yapılan çim alanda akşam güreşleri düzenlemeyi düşündüklerini açıkladı. Meclis üyelerinin bu konuda kendisine destek verdiğini belirten Mutan, seneye 19 Mayıs Ramazan ayına denk gelecek. Bu yüzden güreşleri iftardan sonra yapacağız. Güreşler sabaha kadar sürecek sahurda son bulacak’’ dedi.

 

 

Kepez’in Ağası Korkmaz

Sabah 11:00’de başlayan müsabakalar akşam 19:30’a kadar devam etti. Finalde Ekrem YAVUZ’u eleyen Recep KARA, 49. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu. Bu yıl ki Güreş ağası Yahsen KORKMAZ, 50. Yılın ağalığını da elde ederek, 6 yılında 2. Altın Kemeri almaya hak kazanacak. Kepez Belediye Başkanı, ” Ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve güreş severlere er meydanı heyecanını yaşatmak üzere bu yıl 49’sunu düzenlediğimiz Güreşlere katılan Baş Pehlivanlarımıza, konuklarımıza, vatandaşlarımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum Ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz. Sağolun, varolun” dedi. Güreşçilere kupa takdimi ile yağlı pehlivan güreşi son buldu.

 

 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.