UYUŞTURUCU SATIYOR SİLAH ALIYORLAR..!

Çanakkale’de ele geçirilen 1.5 tonluk uyuşturucunun arkasından kanlı terör örgütü PKK ile İtalyan ve Arnavut mafyasından oluşan uluslararası bir şebeke çıktı…

UYUŞTURUCU SATIYOR SİLAH ALIYORLAR..!
Yayınlama: 03.08.2017
4.257
A+
A-

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından , 25 Temmuz tarihinde Ezine ilçesinin Tavaklı mevkiinde denizden bot ile bölgeye getirilen 1482 kilo kubar, 46 kilo toz olmak üzere toplam 1528 kilo esrar ele geçirilmişti. Aynı operasyonda 1 adet bot ve 3 bot motoruna da el konulurken bölgeden kaçan 3 şüphelinin yakalanması için harekete geçilmişti. Bölgedeki kamera ve plaka tanıma sistemlerini mercek altına alan Jandarma ekipleri, olayla bağlantısı olduğu düşünülen 2 araç tespit etti. Söz konusu araç, Ezine ilçesinin Körüktaşı köyünde, içerisinde 2 şüpheli ile birlikte yakalandı. Şüpheliler H.N.K. ve V.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

Ele geçirilen bot ve motorların da yola çıkarak izini süren jandarma, botun 10 Mayıs 2017 tarihinde İtalya’nın Lecce şehrinde İtalyan uyruklu C.C. tarafından satın alındığını belirledi. O kişinin 2015 yılında İtalyan polisi tarafından uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyonlarda yakalanan 91 kişi arasında adının geçtiği öğrenildi.

 

Ele geçirilen 1528 kilo uyuşturucunun PKK bölücü terör örgütünün silah alması için finansal destek amacıyla Arnavutluk’tan deniz yoluyla Türkiye’ye getirildiği tahmin ediliyor. Jandarma ekipleri, soruşturma kapsamında organize uyuşturucu madde kaçakçılığı ile bağlantılı biri İtalyan 9 şüpheliyi tespit etti. Şüphelilerden birinin evinde yüklü miktarda para ele geçirilirken firari 9 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.