VEFA VE GÜVEN İLE SİZİNLE VARIM..!

VEFA VE GÜVEN İLE SİZİNLE VARIM..!
Yayınlama: 28.11.2023
Düzenleme: 28.11.2023
1.387
A+
A-

5 yıldan buyana Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı olarak birçok hizmet ve yatırımın hayata geçirilmesinde imzası bulunan ve bu nedenle Başkan Ülgür Gökhan’ın sağ kolu olarak anılan M.İrfan Mutluay, resmi başvurusunu yaptı ve aday adaylığını açıkladı.

 

Destek vermek için parti binası önünde toplanan kalabalığın heyecan ve coşkusuna vefa ve güven vurgusu yapan Mutluay; “Bu kentin yönetimine aday olanlara, bu halkın güvenmesi gerekir. En azından çıta buradayken, bu kadar yüksekken, güvenilir bir ele bu kentin yöneticiliğinin teslim edilmesi gerekir. Bu vefa ve güven ile sizinle varım. Sizinle kazanacağım, sizinle yöneteceğim” dedi…

 

Yağmurlu havaya rağmen CHP binasının bulunduğu Tarla Sokak bugün yine hıncahınç doluydu. Kalabalığın sebebi ise adaylık başvuru yapan Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı M. İrfan Mutluay’ı sevenlerinin destek için soğuk ve yağışa rağmen yalnız bırakmamalarıydı.

 

 

İYİ Kİ VARLAR, İYİ Kİ BU KENT CUMHURİYET HALK PARTİSİ TARAFINDAN YÖNETİLMİŞ…

 

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen coşkulu kalabalığa, sizleri buraya iki sözcüğün altını çizerek davet ettim diyerek seslenen M. İrfan Mutluay; “Biri ‘vefa’, diğeri ise ‘güven’… Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı bu toprakları, bizlere vatan yapan, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ediyorum. Ruhları şad olsun. Aynı vefa duygusuyla, 1968’den beri sosyal demokrat belediyeciliğin en iyi örneklerini sunan, bu kenti barışın ve özgürlüğün kenti yapan, bu kimliği kazandıran kentin sokaklarında, sevdiklerimizle, eşlerimizle, çocuklarımızla, yan yana, göz göze, omuz omuza, el ele gezebilecek bir ortam yaratan, kent kimliği kazandıran ve Türkiye’deki her insanın yaşamak istediği kentlerden biri haline getiren Belediye Başkanlarımız Rahmetli Reşat Tabak, sonraki dönem Başkanımız İsmail Özay’a ve bu kenti 21 yıldır başarılı bir şekilde yöneten ve sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini sunan Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan’a şükranlarımı, teşekkürlerimi iletiyorum. Bir Çanakkaleli olarak söylüyorum; iyi ki varlar, iyi ki bu kent Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmiş” dedi.

 

 

KAZDAĞ MÜCADELESİNE SELAM OLSUN…

 

Aynı vefa duygumla bir teşekkür daha etmek istiyorum diyen Mutluay; “Coğrafi olarak dünyanın en güzel bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Kazdağları ve Biga Yarımadası’nı altın tekellerine teslim etmemek üzere direnen, bu uğurda, hukuksal, demokratik, meşru, her türlü mücadeleyi veren meslek örgütlerine, sivil toplum örgütlerine, aktivistlere ve 2019 yılında su kaynağımızı, Atikhisar Barajımızı korurken, sizlerin, Çanakkale halkının zehirlenmesini önlemek için bizlerle birlikte mücadele eden, çadırını alıp gelip, bizim yanımıza kuran direnişçilere ve en son 2019 yılının 18 Ağustos’unda bize destek vermek üzere piyanosunu alıp gelip, bizim yanımızda olan Fazıl Say’a tüm vefa duygumla teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

 

BU KENTİN YÖNETİMİNE ADAY OLANLARA, BU HALKIN GÜVENMESİ GEREKİR…

 

Mutluay, ikinci olarak altını çizdiği ‘Güven’ sözcüğüne değinerek; “Bu ülkede,  maalesef, vefanın da güvenin de bir değeri kalmamaya başladı, erozyona uğradı. Öncelikle bu değerleri taşıyan herkese, sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Neden ‘güven’ dedim. Çünkü bu kentin yönetimine aday olanlara, bu halkın güvenmesi gerekir. En azından çıta buradayken, bu kadar yüksekken, güvenilir bir ele bu kentin yöneticiliğinin teslim edilmesi gerekir. Kamu kaynaklarını halkı için kullanan, kent rantını halkı için kullanan bir belediye başkanı ancak bu anlayışın devamı olabilir” dedi.

 

 

KENDİME GÜVENİYORUM, SİVİL ALANDA DA VARIM, BÜROKRASİDE DE VARIM, YEREL YÖNETİMDE DE VAR OLACAĞIM…

 

30 yılı aşkın bir süre kamu görevlisi olarak çalıştığını ifade eden Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı M.İrfan Mutluay; “Ziraat mühendisiyim. Çanakkale’nin tüm ilçelerinde ve 576 köyün her noktasında, ayak basmadık yer bırakmadım. Tarımsal altyapı, sulama, tarla içi geliştirme ve kırsal kalkınma projelerini yürüttüm. Sonrasında, hepinizin de bildiği gibi 2019 yerel seçimlerinde Belediye Meclis üyesi oldum ve Başkanımız tarafından da belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildim. Şunun için söylüyorum; kamuyu biliyorum, devleti tanıyorum, bürokrasiyi biliyorum ve 5 yıla yakın bir süredir de belediyeciliği öğrendim, yerel yönetimi tanıdım ve biliyorum. Ama sadece kamu görevlisi olarak çalışmadım. Ne yaptım? Bir yurttaş olarak, bu kente, yaşadığım coğrafyaya, mesleğime ve özlük haklarıma duyduğum sorumluluk gereği, 90’lı yılların başından itibaren, kamu emekçilerinin özlük sorunları ve sendikal hakları ile ilgili aktif görev aldım, bu saflarda yerimi aldım ve sendika yöneticiliği yaptım. Buna paralel, meslek örgütüm olan Ziraat Mühendisleri Odası’nda yöneticilik yaptım, sorumluluk aldım. Bunun dışında biraz önce de ifade ettiğim gibi, Kazdağları ve Biga Yarımadası’nın altın tekellerine, termik santrallerine, tarım topraklarının amaç dışı kullanılmasına karşı çıkmak üzere bir araya gelen Çevre Platformu’nun uzun yıllar yürütme kurulu üyeliğini yaptım. Bunu niye söylüyorum, kendime güveniyorum, sivil alanda da varım, bürokraside de varım, yerel yönetimde de var olacağım, sizlerin güveniyle” şeklinde konuştu.

 

 

ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIMIZIN BURADAN SÖZÜNÜ VERİYORUM…

 

Çanakkale değerlerinden, birikimlerinden yola çıkarak bir vizyon tanımı yaptık diyen Mutluay; “Nedir bu vizyon? Birincisi; tarım… Burası en önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri…115 çeşit kültür bitkisinin tanımı yapılıyor. İkincisi turizm; 300’ün üzerinde arkeolojik alan, sit alanı var, çeşitli uygarlıklara ait bir dünya mirası. Bunun yanında bir kültür kenti Çanakkale. Bu kültür kenti, önümüzdeki dönem sanatın başkenti olacak. Diğeri ise eğitim. Burası çok önemli bir üniversite kenti. 55 bin üniversite öğrencisi var ve bunun 38 bini merkezde yaşıyor. Yani aramızdaki her 4 kişiden biri üniversite öğrencisi. Üniversitenin belediyeyle ve diğer kurumlarla olan ilişkilerini güçlendirmesi, gerek dijital gerekse akıllı şehir uygulamalarında, kent yaşamına olumlu katkılar yapması için her türlü iş birliğine açık olacağımın buradan sözünü veriyorum. Bu dönem, son 4,5-5 yılda Çanakkale Belediyesi olarak tarımla ilgili çok önemli işler yaptık. Dijital tarım projesiyle, üretimi uçuruyoruz projesiyle, atalık çeşitlerle ilgili yaptığımız çalışmalarla, dar gelirli, arazi olmayan üreticiye yaptığımız fide destekleriyle, ücretsiz toprak analiziyle, ücretsiz zeytinyağı analiziyle, orman yangınında zarar gören bal üreticisine verdiğimiz desteklerle, kırsalla kenti birleştiren, köprü olarak çalışmaların alt yapısını hazırladık, önümüzdeki dönemle birlikte üreticiyle tüketiciyi buluşturacak, önemli işlere imza atacağımızın buradan sözünü veriyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş