VELİLERİ HEDEF ALDILAR…!

Her geçen gün yeni taktikler geliştiren dolandırıcılar şimdi de Çanakkaleli öğrenci velilerini hedef aldı. Milli Eğitim Bakanlığının adını kullanarak arayan bu şahıslara inanmayın evininizin kapsını sakın açmayın.

VELİLERİ HEDEF ALDILAR…!
Yayınlama: 07.03.2020
14.082
A+
A-

 

 

Her geçen gün yeni taktikler geliştiren dolandırıcılar şimdi de Çanakkaleli öğrenci velilerini hedef aldı. Milli Eğitim Bakanlığının adını kullanarak arayan bu şahıslara inanmayın evininizin kapsını sakın açmayın.

 

 

Kendilerini polis savcı ya da hakim olarak tanıtan dolandırıcılar gözlerini eğitime çevirmiş durumdalar. Bazı şirketler, öğrenci velilerini telefon ile arayarak evlere gönderdikleri elemanları ile velileri dolandırıyor. Bu yöntem uzun zamandır Türkiye’nin çeşitli illerinde uygulayan dolandırıcılar şimdi de kancayı Çanakkale’ye attılar.

 

OKULUN BAŞARISINI ARTIRACAKLARMIŞ

Çanakkale’de ki velileri Milli Eğitim Bakanlığının adını kullanarak Ankara’dan aradıklarını belirten dolandırıcılar, öğrencinin adını soyadını okulunu ve şubesini söyleyerek önce velilerin güvenini kazanıyor. Açtıkları telefonda öğrenci ve okulun başarısını artıracaklarını bundan okul yönetiminin de haberi olduğunu öne süren dolandırıcılar ev ziyareti yapmak için randevu istiyorlar. Bu dolandırıcılar ne bakanlık personeli ne de bu ziyaretlerden okul yönetiminin haberi var.

 

YÜZLERCE KİŞİYİ DOLANDIRDILAR…

Dolandırıcılar evlerine konuk oldukları velilere çok küçük meblağlar karşılığında internet ortamında ücretsiz destek sağlayacağız iddiasıyla ek kaynak olarak kitap veya CD seti satıyorlar. Bu esnada imzalattıkları sözleşmelerde ise anlaştıkları ücretin en az 10 katı yer alıyor. Veliler, dolandırıldıklarını ya taksit ihbarnamesi evlerine geldiklerinde ya da sözleşmeyi geniş bir zamanda incelendiklerinde anlayabiliyorlar. Her ilde binlerce veli, söz konusu dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Bu dolandırıcılar hakkında yüzlerce şikayet sonucu açılan dava var.

 

BAKANLIK UYARIYOR

Milli Eğitim Bakanlığının adını kullanarak vatandaşı dolandırmaya çalışanlara karşı uyarı geldi. Yapılan açıklamada  “MEB’den arıyoruz, MEB tarafından görevlendirildik. e-Okul sistemi hakkında bilgi vermek üzere evinizde ziyaret edeceğiz’ veya ‘Öğrencinizin bazı derslerden yetersiz olduğu görüldü. İnternet ortamında ücretsiz destek sağlayacağız’ gibi yalanlarla velileri dolandırmaya çalıştıkları ve eğitim alanında başka yöntemlere de başvurdukları görülmektedir. Sahtekârlar velilerden randevu alarak, evlerine gittikleri ve velilere, internet ortamında eğitim amaçlı sitelere üye yapmak amacıyla senetler imzalattıkları duyumları alınmaktadır.

 

 

 

BİZİMLE HİÇBİR İLGİLERİ YOK

Bu kişilerin, Milli Eğitim Bakanlığı kurumları ile hiçbir ilgisi bulunmamakta olup, dolandırıcılık yapmak için velilere ulaşan kişilere karşı uyanık ve dikkatli olunması, çocuklara ve velilere ait özel bilgilerin paylaşılmaması, şüpheli durumlarda, 155’i arayarak ya da en yakın kolluk birimine müracaat ederek bilgi verilmesi olumsuz durumların önüne geçecektir” 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş