VERGİ REKORTMENİ KREDİYE MUHTAÇ..!

2013 yılında protokolü imzalanan “Yeni Gelibolu Feribot İskelesi” yılan hikayesine döndü. Protokole göre, 3 yılda bitecek denilen iskelenin ihale süreci bile 4 yıl sürdü. Yetmedi 2017 yılında ihaleyi kazanan GESTAŞ’ta sınıfta kaldı. 2 yılda iskeleyi tamamlama sözü veren GESTAŞ, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle halen işe başlayamadı. GESTAŞ Genel Müdürü bırakın iskele için bir kazık çakmayı bir yıl geçti sözleşmeye hala bir imza atamadı..!

VERGİ REKORTMENİ KREDİYE MUHTAÇ..!
Yayınlama: 19.04.2018
11.460
A+
A-

2013 yılında protokolü imzalanan “Yeni Gelibolu Feribot İskelesi” yılan hikayesine döndü. Protokole göre, 3 yılda bitecek denilen iskelenin ihale süreci bile 4 yıl sürdü. Yetmedi 2017 yılında ihaleyi kazanan GESTAŞ’ta sınıfta kaldı. 2 yılda iskeleyi tamamlama sözü veren GESTAŞ, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle halen işe başlayamadı. GESTAŞ Genel Müdürü bırakın iskele için bir kazık çakmayı bir yıl geçti sözleşmeye hala bir imza atamadı..!

 

 

BİR ZAMANLAR VERGİ REKORTMENİYDİ ŞİMDİ KREDİ KOŞTURUYOR..!

 

GESTAŞ’ı denetleyen Sayıştay müfettişlerinin raporlarına da yansıyan usule aykırı harcamalar nedeniyle ekonomik sıkıntıya düşen şirketin, uzun süredir gemi kiraları ve hatta personel maaşları gibi zaruri giderleri dahi ödemekte güçlük çektiği kamuoyunda dillendiriliyor ve basın organlarında yer alıyordu. Hatta o giderleri karşılayabilmek için çeşitli kaynaklardan mali destek arayan GESTAŞ’ın aldığı olumsuz yanıtlar karşısında tarihinde ilk kez yaklaşık 12 milyon lira tutarında bir banka kredisi kullandığı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise daha büyük bir ihtiyacı karşılamak için 28 milyon lira dolayında bir banka kredisinin peşine düştüğü iddia ediliyor.

Bir zamanlar vergi rekortmeni olan GESTAŞ’ı para dolu bir kasayla devralan Genel Müdür Volkan Uslu ile kendi kurduğu ekibinin yaptığı hataların bedelini Çanakkale halkının şirketi ödüyor. Başarısızlığın şirketi günden güne bataklığa sürüklediği artık kulislerde sıkça yankılanırken, Uslu’ya yönelik tepkilerde çok sesli olarak dile getiriliyor…

 

 

3 YILDA BİTECEK DENİLEN PROJENİN İHALESİ BİLE 4 YILDA YAPILDI..!

 

Peşine düşülen kredili paranın nerede kullanılacağı bilinmiyor ancak yıllardır başlanamayan “Yeni Gelibolu Feribot İskelesi”nin yapılmasına vesile olması umuluyor. Çünkü söz konusu proje için 2013 yılının Ocak ayında dönemin Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve halen görevde olan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar arasında protokol imzalanmıştı. O günden buyana görevler ve makamlar değişti, eski bürokratlar gitti yenileri geldi, Çanakkale’den 3 vali, protokolün üzerinden ise yıllar geçti ama o gün 3 yılda tamamlanacak denilen iskele için bir çivi dahi çakılmadı. Hatta ihalesi bile ancak 4 yıl sonra yapılabildi…

 

 

TEMELİNİ BIRAKIN DAHA SÖZLEŞMEYE İMZA BİLE ATILMAMIŞ..!

 

Yeni feribot iskelesi için Çanakkale İl Özel İdaresi’nin 13 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirdiği ihaleyi GESTAŞ Deniz Ulaşım almıştı. GESTAŞ, yeni iskeleyi 2 yılda inşa ederek hizmete sokacağını açıklamış hatta yılda ortalama 900 bin karşılıklı araç geçişine sahne olan Gelibolu’nun şehiriçi araç çilesine son vererek kaza riskini de en aza indirecekleri iddiasında bulunmuştu. Fakat yine hedef tutmadı ve o sözün verilmesinin üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen bırakın denizde bir kazığı karada bir çivi dahi çakılmadı.

İskele inşaatına bir türlü başlanamamasının ve sürekli ötelenmesinin temelinde de ekonomik sıkıntılar yattığı ileri sürülüyor. Hatta bu nedenle risk almaktan çekinen GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu’nun hala ihale sözleşmesini imzalamadığı bile iddia ediliyor. Ortada imza olmadığı içinde iskele projesine başlanması konusunda şirkete ne baskı, nede başlanamadığı için yaptırım uygulanabiliyor…

 

 

GELİBOLU BELEDİYESİ BİZDE MAĞDURUZ DİYOR..!

 

Projede ki 5 yıllık gecikmeden dolayı eleştiri oklarına hedef olan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise, bir süre önce kamuoyuna açıklama yapmak zorunda kalmış ve kendilerinin de mağdur edildiğini vurgulamıştı. İskele sorununun çözümü için Gelibolu Belediyesi olarak hiç kimse bir şey yapmazken geçmişte çalışma yaptıklarını ve bu ihtiyacın karşılanması için Hazine’den 34 bin 73 metrekare alan kiraladıklarını belirten Özacar, bu konudaki tüm yetkinin 23 Aralık 2016 itibarıyla İl Özel İdaresine devrolduğunun altını çizmişti…

 

 

HAK, HUKUK YOK… ZARAR EDEN BİZİZ..!

 

Belediye Başkanı Özacar, yetkinin artık kendilerinde olmamasına rağmen kiralanan yerin kirasını 2017 yılında da ödemeye devam ettiklerini dile getirerek; “İskele ile ilgili bütün sorumluluk İl Özel İdaresi ve GESTAŞ’ındır. İskele konusunda bizim herhangi bir hakkımız, hukukumuz kalmadı. Maliye Hazinesinden yaklaşık, 34 bin 73 metrekare alanı denizden kiraladık. Bu kiralamanın karşılığı olarak, Hazine’ye şu ana kadar iskele yapımı konusunda kimse hiçbir şey yapmazken, 2014 yılında 95 bin 610 lira, 2015 yılında 101 bin 844 lira, 2016 yılında 105 bin 153 lira 92 kuruş, 2017 yılında da 527 bin 621 lira 36 kuruş ve kesin teminat ile birlikte 861 bin 886 lira 57 kuruş ödedik ama buna rağmen bir gelişme yaşanmazken, bu yol trafiğe kapanıyor ve tehlike oluşturuyor” diyerek uğradıkları maddi zarar ve mağduriyete dikkat çekti…

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş