VERGİ,SSK VE CEZALAR ARTTI, ESNAF BATTI..!

Ekonomik kriz vurgusu yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, artan maliyetler, vergi, SSK primi ve cezalar nedeniyle bir çok işyerinin kepenk kapattığına dikkat çekti. Krizin altında ezilen esnafın cesur sesi olan Özcan, siyasilere seslenerek esnaf ve sanatkarımıza sahip çıkın dedi…

VERGİ,SSK VE CEZALAR ARTTI, ESNAF BATTI..!
Yayınlama: 17.09.2019
3.228
A+
A-

Ekonomik kriz vurgusu yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, artan maliyetler, vergi, SSK primi ve cezalar nedeniyle bir çok işyerinin kepenk kapattığına dikkat çekti. Krizin altında ezilen esnafın cesur sesi olan Özcan, siyasilere seslenerek esnaf ve sanatkarımıza sahip çıkın dedi…

 

16-22 Eylül tarihlerini kapsayan Ahilik Haftası, Çanakkale’de coşkulu bir törenle başladı. Cumhuriyet Meydanında yapılan ve ilk olarak çelenk töreni ile başlayan programa; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı.

Meydanda bulunan Atatürk Anıtına; Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, 8. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği çelenk sundu. Çelenk töreni sonrası saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Coşku içinde geçen programda halk oyunları oynandı, ‘İlin ahisi ve çırağı’ ödülleri sahiplerini buldu. Etkinliklerde mehteran takımı da marşlar seslendirerek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

 

 

AHİLİK, TİCARET İLE AHLAKI BULUŞTURAN BİR HAYAT FELSEFESİDİR…

 

Programda bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Ünal Özcan, ahilik anlayışına vurgu yaparak, “Ahilik, 12. yüzyılda Hacı Bektaşi Veli’nin tavsiyesi doğrultusunda Ahi Evran tarafından Anadolu’da Rum ve Ermeni tüccarlarına karşı Türk esnaf ve sanatkarlarının dayanışması için örgütlenerek kurulmuş bir esnaf zanaatkar teşkilatıdır. Ahilik teşkilatı, o dönemde siyasi, sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı toplumun ihtiyacına göre kurulmuş ve şekillenmiştir. Kendine özel kuralları bulunan ahilik; ahlaklı olmanın, birlikte yaşamanın, kardeş olmanın, yardımsever olmanın temel esaslar kabul edildiği değerleri özünde toplayarak ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat felsefesidir” ifadelerini kullandı.

 

 

CEZALAR NEDENİYLE İŞ YERLERİ KAPANMAK ZORUNDA KALDI…

 

Ünal Özcan, Türkiye’de çok büyük bir ekonomik kriz yaşandığını ifade ederek; “Ekonomik krizi en çok ve derinden hisseden kesimlerin başında esnaf ve sanatkarlar gelmektedir. Ekonomik kriz peki neyden kaynaklandı, buna ne sebep oldu? Bu ekonomik krizin elbette çeşitli nedenleri var. Dış kaynaklı baskılarla dövizlerin yükselmesi, peşinden faiz artışları nedeniyle temel gıda maddeleri fiyatlarında artışlar yaşandı. Vergi ve SGK primlerinin artışlar ve özellikle cezalardaki artışlar. O kadar çok cezalar kesilmeye başlandı ki; 3-4 kat cezalar nedeniyle iş yerleri kapatmak zorunda kaldı birçok esnaf” dedi.

 

 

BUNLAR ESNAF VE SANATKARI BİTİRDİ, HALKI FAKİRLEŞTİRDİLER…

 

Ülkemizde yaşanan ekonomik krize de değinerek, en büyük sebebinin üretimden uzaklaşma olduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı Özcan; “Müthiş bir lüks yaşam var. Her yerde müthiş bir israf var. Buna bağlı olarak zaman içerisinde üretimden uzaklaşan toplumların sıkıntısını çekiyoruz. Türkiye bütün iller dahil olmak üzere her şehir merkezine AVM’ler zinciri kuruldu. Zincir mağazalar her sokakta faaliyet gösteriyor. Bunlar esnaf ve sanatkarı bitirdi, o bölgede halkı fakirleştirdiler. Her yerde yabancı sermayeli zincirler var” dedi.

 

 

YEREL ESNAF VE SANATKARINIZA SAHİP ÇIKIN…

 

Esnaf ve sanatkarların diğer sorunlarına da değinene Ünal Özcan, vergi ve sigorta ödemeleri altında yerel esnaf ve sanatkarların ezildiğine vurgu yaparak siyasilerden bir an önce çözüm üretmeleri istedi. Kurum yöneticilerini Çanakkale esnaf ve sanatkarına sahip çıkmaya davet eden Özcan; “Yerel esnaf ve sanatkara ilk önce kamu kurum ve kuruluşları sahip çıkmalıdır. Çanakkale dışından değil, yerel esnaflardan alış veriş yapmalıdırlar. Kurumlarımız Çanakkale esnaf ve sanatkarlarına sahip çıkmalı, şehir dışındaki firmalarla alış veriş yapmamalıdır. Yerel yönetimlerin yardımlarını ve destekleriniz görüyoruz. Ama işin bir ayağı da siyasilerde. Aynı cadde üzerinde birkaç metre ile aynı işi yapacak kişiler hem diğer esnafı, hem kenti hem de ülkeyi batırır. Bu konuda yıllardır konuşulan reformların bir an önce yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan tören boyunca misafirlere ve bölgedeki vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş