BU CAHİLLİKTEN DE ÖTE… CANAVARLIK..!

BU CAHİLLİKTEN DE ÖTE… CANAVARLIK..!
Yayınlama: 25.02.2023
Düzenleme: 25.02.2023
5.408
A+
A-

Jeoloji profesörü Doğan Perinçek, Çanakkale’nin altında fay geçmeyebilir ama sizin evinizin altında bomba olabilir diyerek kente ki büyük tehlikeye dikkat çekti. Perinçek, yöneticiler toplantı yapa dursun Çanakkaleliler olarak bizim acil yapmamız gerekenler var uyarısında bulundu…

 

Hatay ve Kahramanmaraş yöresinde yaşanan depremde, kolonları kesildiği için onlarca binanın kesildiği tespit edilmişti. Bazı binaların zemin katı kolon kesimi nedeniyle çökerken binanın kalan kısmının sağlam kaldığı gözlenmişti.

 

ÇOCUKLARIMIZI KİMLERE EMANET ETMİŞİZ…

 

Kolon kesmenin cinayete eş değer olduğunu savunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli Prof.Dr.Doğan Perinçek; “Kolun kesmişler kreş yapmışlar, kolon kesmişler mağaza yapmışlar, kolun kesmişler yüzme havuzu yapmışlar. Çocuklarımızı kimlere emanet etmişiz. Bu cahillikten öte bir şey, bu canavarlık” vurgusu yaptı.

 

SİZİN EVİNİZİN ALTINDA BOMBA OLABİLİR…

 

Çanakkale’de birçok binanın alüvyon zemin üzerinde inşa edildiğine dikkat çeken Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek¸” Sarıçay’ın dağlardan getirdiği ve düze varınca oluşturduğu DELTA üzerinde kurulmuş bir kentet yaşıyoruz. Alüvyon zemin depremin yıkıcı etkisini artırır. Yöneticilerimiz toplantı yapadursun bizim bizzat yapacaklarımız var. Birileri Çanakkale altında FAY yok diye kendini avutabilir. Çanakkale altında fay olmayabilir ama sizin evinizin altında bomba olabilir” dedi.

 

ÇANAKKALELİ HEMŞERİLERİM İŞ BAŞA DÜŞTÜ…

 

O bombayı en kısa zamanda binanızın zemin katından uzaklaştırmanız sizin elinizde diyen Prof. Dr. Perinçek; “Şehir merkezinde çarşı alanında birçok bina var. Bunların bazılarının altında mağazalar bulunuyor. Gidiniz binanızın altında bulunan mağazaya ve kontrol ediniz. Oraya bir inşaat mühendisi ile birlikte giderseniz daha iyi olacaktır.

 

DERHAL SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİN…

 

Gidince ne yapacaksınız? Mağazada yer genişletmek için KOLONLAR kesilmiş mi ona bakacaksınız. KOLON kesilmişse hemen o mağazayı savcılığa şikayet edeceksiniz. Oturduğunuz binadaki komşulara haber vereceksiniz.

 

MAĞAZA SAHİPLERİ KOLONLARI YAPTIRMALI…

 

Savcılığa suç duyurusu yaptıktan sonra İnşaat Mühendisi arkadaşımızın tavsiyeleri doğrultusunda kesilen kolonların tekrar geriye yerine konması için en kısa zamanda harekete geçeceksiniz. Bu işlemin maliyetini de kolonları kesen mağazanın sahibinden talep edeceksiniz.

 

EVİNİZİN ALTINDAKİ BOMBAYI BİNANIZDAN UZAKLAŞTIRIN…

 

1999 depreminde yaşadık, 6 Şubat 2023 son bin yılın depreminde yaşamaya devam ediyoruz. Zemin katta kolonları kesilen yeni inşa edilmiş binaların ne hale geldiğini gördük, görüyoruz. Sizlerden rica ediyorum; bu kontrolü hemen yapın, evinizin altındaki bombayı binanızdan uzaklaştırın” uyarısında bulundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş